Neler Yeni

YKS'DE GEÇEN SENEKİ SINAV ÂNIM.

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam biraz fazla soru soruyorum ama kusura bakmayın :)

TYT AYT'ye temelden başlayarak kaç yıl hazırlandınız?
Günlük ortalama kaç saat çalışıyordunuz?
9. sınıf, 10. sınıf, 11. sınıf, 12. sınıf diye ayırarak günde kaç saat çalıştığınızı belirtirseniz sevinirim.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam biraz fazla soru soruyorum ama kusura bakmayın :)

TYT AYT'ye temelden başlayarak kaç yıl hazırlandınız?
Günlük ortalama kaç saat çalışıyordunuz?
9. Sınıf, 10. Sınıf, 11. Sınıf, 12. Sınıf diye günde kaç saat çalıştığınızı belirtirseniz sevinirim.
Aslında hepsini intagram hesabımda yazdım

Emir Erol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Emir
Alıntıyı görüntüle
Sınav anı ve önceki 2 gün

Sınavdan önceki 2 gün ben ders çalışmamıştım ama ders çalışmayıp da ne yaptın diye soracaksınız, kocaman bir hiç! Bu bana pahalı patladı çünkü ben normalde yürüyüş vs yapan biriyim ve tamamen uzanarak geçirdiğim 2 günün ardından gece uykumu toparlayabilmem çok zor oldu.

Tyt sınav gecesi 11de uyudum ve 1de kalktım. Peki, bunun sebebi neydi? Anlattım ya önceki günler hiç hareket etmedim, bir enerji yakmadım ve vücudum uykuyu kabul etmedi. Saat 1den 7ye kadar debelendim, en son uyuyamayacağımı anlayınca kalktım duşumu yapıp hazırlanmaya başladım.

Tyt sınav anında ise uykuyu hiç fiziksel olarak hissetmedim . Sınav anında Türkçe her ne kadar zor da olsa 38 dkda çıkabilmiştim. Matematiği ve fen sosyali çözüp bitirdiğimde 45 dk kalmıştı. Kalan dakikalarda matematik ve fendeki dikkat hatalarımı aramak yerine sosyalde iki şık arasında kaldığım sorularla uğraştım. Uğraştım ve sonuç ta alamadım , normalde doğru olan 3 sorumu değiştirip yanlış yaptım. Eğer süreniz artarsa dikkat hatalarınıza göz atmanız kurtarıcı olabilir.

Sınavdan sonra aşırı iyi hissediyordum çünkü son 4 aydaki en kötü netim 110du . Bunda da öyle bir net bekliyordum ve aytye hazırdım . O gün yakın bir arkadaşımla yürüyüşe çıktım ve akşamında mışıl mışıl uyudum.

Ayt sabahı (şenol hoca denen hoca) youtubede matematik sorularının cevaplarını vermişti, benim de anasayfama düştü ve merak edip tıkladım. 5 soruya baktım 3 yanlışımı gördüm 😬 . Sonra aamaaan nolcak zaten aytde parçalayacağım diyip kapadım ama siz gidip de benim düştüğüm hataya düşmeyin.

Ayt sınavına girdiğimde aşırı derecede üst düzey motiveydim çünkü gerçekten iyi çalışmıştım
. Sadece sınav önüme gelsin ve parçalayayım diyordum. Sınav 60 dkda bitti sonra kafamı boşaltmak için biraz paragraf çözdüm(edb kısmında) devamında kontrollerimi yaptım ve 2 tane dikkat hatamı düzelttim. Sınavdan da 25 dk kadar erken çıktım.

Sınavdan sonraki 1 ay
Hayatımın en kötü ayıydı çünkü ben aytde "soru kitapçık numaramı doğru kodladım" butonunu kodlayıp kodlayamadığımı hatırlayamıyordum . Kabuslar görüyordum ayt sıfır net vs geliyordu geceleri uyuyamıyordum ama neyse şükür ki bir sorun yaşamadım ve sonuçlar geldi.

Şimdi ise o kadar dezavantaja rağmen fakülteme aşık biçimde tıp 1. Sınıfı bitirdim 2. Sınıf için hazırlanıyorum. Bu süreç öyle yada böyle geçiyor.

Önerilerim :
son gün telefonu kapayın akraba teröründen uzak durun
Yanınızda sizinle gelecek kişi sizi iyi anlayan biri olsun
Yarın (yani sınavdan önceki gün) 30 dk bile olsa çıkın nefes alın

Hepinize başarılar 🙏🙏
Geçen sene sınava girenler tercübelerini aktarırsa sevinirim.
Hocam size de sonuç tarihi yaklaşırken sanki hiç yapamamış gibi bir his geliyor mu

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam size de sonuç tarihi yaklaşırken sanki hiç yapamamış gibi bir his geliyor mu
Herkeste var o. Neler çalıştığınızı düşünün ve kendinizi kendinize ispatlayın.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Teşekkürler yazı için hocam. Tam olarak nasıl bir çalışma rutini içindeydiniz ve ne kadar çok çalışıyordunuz?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Teşekkürler yazı için hocam. Tam olarak nasıl bir çalışma rutini içindeydiniz ve ne kadar çok çalışıyordunuz?
Yukarıdaki intagram adresime gidersen göreceksin. Bir ara instadaki tüm postları buraya çekerim.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam biraz inceledim hesabınızı da ben bir tık korktum. :D
Siz böyle çalışmayla 2k'ya girmişsiniz.
Acaba ilk 100'e girenler nasıl çalışıyordu..?
Ben ilk 100lük çalıştım sınav anını yönetemedim. Herkes hak ettiğini alacak diye bir kaide yok. Ben hayırlısı için dua ettim hayırlısı buymuş.

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben ilk 100lük çalıştım sınav anını yönetemedim. Herkes hak ettiğini alacak diye bir kaide yok. Ben hayırlısı için dua ettim hayırlısı buymuş.
Hocam bir de hesabınızda şu sorunun cevabını bulamadım:
Tam olarak çalışmaya kaçıncı sınıfta başladınız?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Top Bottom