Yüksek ram kullanımı.

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar laptop kullanıyorum ve totalde 24GB ram'e sahibim. Herhangi bir aktivite yaptığımda oyun ya da render alınımı falan 12 gb ram kullansa bile direkt 100 de 100 kullanıyor olarak gözüküyor. Laptop sanki 24 gb rame sahip değilimde 12 GB ram'e sahibim olarak görüyor bunu nasıl çözebilirim. En ufak işlemler bile problem olmaya başladı.

Ne kadardır kullanıyorsun o laptopu ? ayrıca ekran kartı nedir? Ayrıca veri kullanımı GB Bağlı bir şey değil ana kart karşılıyor.

Ne kadardır kullanıyorsun o laptopu ? ayrıca ekran kartı nedir? Ayrıca veri kullanımı GB Bağlı bir şey değil ana kart karşılıyor.
1 sene oldu, ilk aldığımda 8gb rame sahipti sonradan eklemeyle 24 yaptım. GTX 1650 ekran kartı var

Arkadaşlar laptop kullanıyorum ve totalde 24GB ram'e sahibim. Herhangi bir aktivite yaptığımda oyun ya da render alınımı falan 12 gb ram kullansa bile direkt 100 de 100 kullanıyor olarak gözüküyor. Laptop sanki 24 gb rame sahip değilimde 12 GB ram'e sahibim olarak görüyor bunu nasıl çözebilirim. En ufak işlemler bile problem olmaya başladı.
Görev yöneticisinden Bellek kısmının ekran görüntüsünü atar mısın?

1711185962568.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Görev yöneticisinden Bellek kısmının ekran görüntüsünü atar mısın?
buyur dostum

kanka içimiz rahat etsin kaspersky ile tarama yapar mısın

Çalıştır'ı aç. msconfig yazıp gir. Önyükleme sekmesinden Gelişmiş Seçeneklere gir. Bellek üst sınırı ayarını aç ve alttaki kutucuğa 24576 yazıp Tamam diyerek pencereleri kapat sonra bilgisayarı yeniden başlat.

kanka içimiz rahat etsin kaspersky ile tarama yapar mısın
Her hangi bir virüs bulmadı.

Çalıştır'ı aç. msconfig yazıp gir. Önyükleme sekmesinden Gelişmiş Seçeneklere gir. Bellek üst sınırı ayarını aç ve alttaki kutucuğa 24576 yazıp Tamam diyerek pencereleri kapat sonra bilgisayarı yeniden başlat.
değer güvenli önyükleme ilkesi tarafından korunuyor diyor.

Her hangi bir virüs bulmadı.

değer güvenli önyükleme ilkesi tarafından korunuyor diyor.
BIOS ile ilgili bir ayar olabilir. BIOS'u varsayılanlara döndürüp tekrar kullanıma bak.

Geri