Neler Yeni

📱 Yurtdışı S23 Ultra Alıp Server Kaydı Yaptırdım! YAŞADIKLARIM...

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

İceWolf

80+ Silver
Bu hayatım da ilk kez yaptığım bir Yurtdışı Cihaz Alışverişi ve Server Kayıt işi olmasından ötürü bu konuyu açmam dediğin gibi riskli bir durum ise @Mehmet Yılmaz 'ı etiketliyorum. Sadece yaşadığım süreci anlattım.
Sana bişey demiyorum keşke hiç girmeseydin bu işlere. Ama illegal bir iş var, hatta mafyası bile olabilir bu işin (muhtemelende vardır). Dediğim gibi bu insanlara şuan istemeden reklam yapmış gibi oluyorsun.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,286
İsim
Yunus Şahin
Valla bu benim de aklımda.

Bende root, güncelleme yapmak istiyorum. Yarın bir gün sorun çıkarmaz umarım Server kayıt bu şekilde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Anladım. Peki bu işlem ne işe yaradı tam olarak, anlamadım da. IMEI kaydı olmayan cihazı kayıt etmiş gibi mi oldunuz yani.
Bak şimdi şöyle;
Sen gittin yurtdışından telefon getirdin veya getirttin (Samsung için konuşuyorum)
Bu getirdiğin cihaz çift hatlı (IMEI) olduğu için 4+4 ay kayıtsız kullanabiliyorsun ama geriye kalan 4 ay da kullanamıyorsun.
IMEI kaydı yapmak istersen 20.000 ₺ fiyatı var ve yeni yılda 31.000 ₺ olacak.
Ama ben ise elimde bulunan 5 yıl önce yurtiçi kayıtlı Teknosa'dan alınmış çift hatlı kırık android cihazın (Tecno Camon) 2 adet IMEI sini o adama verdim ve benim S23 Ultra'ya o verdiğim 2 IMEI'yi repair etti. Ardından o kırık androidin kutusu dahil herşeyini parçalayıp imha ettim, yaktım. Şuan S23 Ultra yerine Tecno Camon kullanıyor gibi görünüyorum işin ön perdesinde.

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,122
İsim
Turuncu Keskin
Merhaba dostlar bugün bu konuyu gönül rahatlığı ile açıyorum.
Ben 2 hafta önce Dolap Uygulaması üzerinden 26.400 ₺ ye alttaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi
-S23 Ultra (12GB RAM + 256GB) telefonu yanında 45W Adaptör ve Kılıf ile birlikte toplam 26.400 ₺ ye 6 ay taksit yaparak satın aldım. (+4426 vade farkı bindi 😮‍💨)

Alıntıyı görüntüle
ve ardından bu ürün elime ulaştığında sıfır kutusunu açtım kurulumunu da yaptım ve sırada ki kalan tek işlem Server Kaydı'ydı.
Server Kaydı'nın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar için öncelikle anlatalım;
Server kaydı, belirli Samsung sunucuları üzerinden cihazınız sanki fabrikadaymış gibi gösterilerek orijinal bir biçimde repair yapılmasıdır.

ve ardından ikâmet ettiğim Kocaeli içerisinde Server kaydı yapan birini bulmaya geldi sıra
Forum'da konu açmıştım ve sağ olsun @Aksy41 adlı arkadaşımız bana özel mesaj yazarak Kocaeli/Körfez'de Yurtdışı Telefon Satış + Server Kaydı vs işler yapan Şemsi Bey'in telefon numarasını verdi.

whatsapp-jpg.595245

Şemsi Bey ile irtibat kurdum ve 4.300 ₺ fiyat aldım, 300 ₺ kapora attım ve ardından telefonu Körfez'e gidip kendisine teslim ettim.

Sağ olsun güzel ilgilenip geçen süreç hakkında anlık bilgi veriyordu.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Kaydın başlaması için geriye 4.000 ₺ yi ödemem gerektiğini belirtti EDL kablosu benim işime yaramayacağı için Şemsi Bey'de kalsın ve bana indirim yapsın istedim sağ olsun 200 ₺ EDL kablosundan düştü ve 3.800 ₺ kalan ücretimi de attıktan sonra Server Kaydını yaptı ve bitirdi.
Ben bu cihazın Server Kaydı'nı yapar iken Şemsi Bey'e erkek kardeşimin çift hatlı kırık android cihazı olan Tecno Camon 12 Air cihazının IMEI lerini verdim ve kayıt işlemimi yapan Şemsi Bey ise verdiğim 2 IMEI'yi benim S23 Ultra repair ederek S23 Ultra'yı gönül rahatlığı ile ömür boyu kullanabilmemi sağlamış oldu.
Yani ben aslında şuan S23 Ultra'yı değil de, Tecno Camon 12 Air'i kullanıyor gibi gözüküyorum resmiyeten. Yani işin kısası S23 Ultra'ya maske takmış olduk.
Server Kayıt hakkında kafama çok takılan sorular olmuştu;
- Acaba telefon güncelleme almaz mı?
- Telefonu sıfırladığım zaman IMEI gider mi?
- Telefona Root mu atıyorsunuz?
- Bilemediğim bir sorun çıkartır mı bu Server Kayıt olayı?

gibi gibi bir sürü takıntılarım oldu ve ayrıca bu ön yargılarımın hepsi kafamda silindi gitti.

(Şu durumu herkes bilmeli ki Server Kayıt yapılan cihazlarda: Samsung Pass ve Güvenli Klasör uygulaması kullanılamaz bu genel bir durumdur ama zaten kullanmadığım için hiç önemi yok benim için)

*#06# yapıp kontrollerimi sağladım (e-devlet'ten de sorguladım) kardeşimin 2 IMEI'si şuan benim S23 Ultra'ya başarıyla repair oldu ve o kırık cihazı ise kutuları dahil her şeyi ile parçalayıp imha ettim.

Arkadaşlar gayet başarılı ve temiz iş oldu, Şemsi Bey internet üzerinden de satış yapıyormuş fakat benim haberim yoktu ve denk gelemedim. Dolap uygulamasında da 11K takipçisi var ve memnuniyet oranı yüksek. Ben eğer ki Şemsi Bey'den server kayıtlı S23 Ultra alsaydım bana 28.000 ₺ ye mâl olacaktı. Yani maalesef 6.000 ₺ tuzlu oldu benim bu iş çünkü ilk kez yurdışı cihaz aldığım için tecrübe ve bilgim pek yoktu ama önemli değil çünkü şuan telefonumu sorunsuz ve içim rahat bir şekilde kullanmam daha önemliydi. Fazla olsun iyi olsun hesabı. Çok şükür. One UI 6.0 güncellemesini de şimdi yaptım süper bir telefon ve inanılmaz hızlı. Canavar!
Eğer sizler de cihaz almayı düşünür iseniz yurtdışı almak bence fena fikir değil.
Vergi oranı çok yüksek bizim ülkede mâlum.
Telefonuma hayalet ekran koruyucu + şık bir kılıf aldım ve cillop gibi oldu.
Bu konuyu okuyan herkese ve Server Kaydımı sorunsuz yapıp içimi rahatlatan Şemsi Bey'e teşekkürler!
@Ricciardo @ImAngryDJ @nihatcebi @sveaz @BabaVoss7 @Isofyan @OZAN J @Alyx @Red8Lizard @Akhisarli45 @serwintes @Hiko335 @degolf

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Nakit mi istiyor, kredi kartı ödeyebiliyor muyuz :D

an0maLYYY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Çağatay Yılmaz
Bak şimdi şöyle;
Sen gittin yurtdışından telefon getirdin veya getirttin (Samsung için konuşuyorum)
Bu getirdiğin cihaz çift hatlı (IMEI) olduğu için 4+4 ay kayıtsız kullanabiliyorsun ama geriye kalan 4 ay da kullanamıyorsun.
Ama ben ise elimde bulunan 5 yıl önce yurtiçi kayıtlı Teknosa'dan alınmış çift hatlı kırık android cihazın (Tecno Camon) 2 adet IMEI sini o adama verdim ve benim S23 Ultra'ya o verdiğim 2 IMEI'yi repair etti. Ardından o kırık androidin kutusu dahil herşeyini parçalayıp imha ettim, yaktım. Şuan S23 Ultra yerine Tecno Camon kullanıyor gibi görünüyorum işin ön perdesinde.
Anladım. Riskli bi işlem gibi duruyo. İnşallah başınıza bişey gelmez.

İceWolf

80+ Silver
Bak şimdi şöyle;
Devletin tespit etmesi çok basit. Kayıtlarda telefonun sadece imei si yok. mac adresi ve model bilgileride var. Yapılacak bir kontrolde kayıtlı bilgilerle gerçek bilgiler uyuşmayacağı için direk cihazın btk dan çıkarılabilir. O zaman hem telefona ödediğin para hemde bu adamlara ödediğin para çöp olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Devletin tespit etmesi çok basit. Kayıtlarda telefonun sadece imei si yok. mac adresi ve model bilgileride var. Yapılacak bir kontrolde kayıtlı isimle gerçek bilgiler uyuşmayacağı için direk cihazın btk dan çıkarılabilir. O zaman hem telefona ödediğin para hemde bu adamlara ödediğin para çöp olabilir.
İşte hükümet ise gidip IMEI kayıt için ücreti 20.000 ₺ ye çıkartırsa insanlar böyle şeylere yapma durumuna girer. Ülkecek zor bi süreçteyiz

İceWolf

80+ Silver
İşte hükümet ise gidip IMEI kayıt için ücreti 20.000 ₺ ye çıkartırsa insanlar böyle şeylere yapma durumuna girer. Ülkecek zor bi süreçteyiz
Ben senin yerine olsam bu işlere girmek yerine 28.000 kaçak s23 ultraya vereceğime yasal S23 ü 27000 e alır geçerdim, kafamda rahat olurdu.

Mert

80+ Silver
28.000₺ iyi fiyat, hayırlı olsun, ancak unutmayın ki bu işlem illegal. Bu şekilde paylaşım yapılabilmesine dahi şaşırıyorum.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom