Neler Yeni

📱 Yurtdışı S23 Ultra Alıp Server Kaydı Yaptırdım! YAŞADIKLARIM...

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

YsnYalc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yasin

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,603
İsim
Mert Can Ergün
Hayırlı olsun sony telefonlara da yapıyor mu yoksa sadece samsung telefonlara mı

Artarof

80+ Bronze
Merhaba dostlar bugün bu konuyu gönül rahatlığı ile açıyorum.
Ben 2 hafta önce Dolap Uygulaması üzerinden 26.400 ₺ ye alttaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi
-S23 Ultra (12GB RAM + 256GB) telefonu yanında 45W Adaptör ve Kılıf ile birlikte toplam 26.400 ₺ ye 6 ay taksit yaparak satın aldım. (+4426 vade farkı bindi 😮‍💨)

Alıntıyı görüntüle
ve ardından bu ürün elime ulaştığında sıfır kutusunu açtım kurulumunu da yaptım ve sırada ki kalan tek işlem Server Kaydı'ydı.
Server Kaydı'nın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar için öncelikle anlatalım;
Server kaydı, belirli Samsung sunucuları üzerinden cihazınız sanki fabrikadaymış gibi gösterilerek orijinal bir biçimde repair yapılmasıdır.

ve ardından ikâmet ettiğim Kocaeli içerisinde Server kaydı yapan birini bulmaya geldi sıra
Forum'da konu açmıştım ve sağ olsun @Aksy41 adlı arkadaşımız bana özel mesaj yazarak Kocaeli/Körfez'de Yurtdışı Telefon Satış + Server Kaydı vs işler yapan Şemsi Bey'in telefon numarasını verdi.

whatsapp-jpg.595245

Şemsi Bey ile irtibat kurdum ve 4.300 ₺ fiyat aldım, 300 ₺ kapora attım ve ardından telefonu Körfez'e gidip kendisine teslim ettim.

Sağ olsun güzel ilgilenip geçen süreç hakkında anlık bilgi veriyordu.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Kaydın başlaması için geriye 4.000 ₺ yi ödemem gerektiğini belirtti EDL kablosu benim işime yaramayacağı için Şemsi Bey'de kalsın ve bana indirim yapsın istedim sağ olsun 200 ₺ EDL kablosundan düştü ve 3.800 ₺ kalan ücretimi de attıktan sonra Server Kaydını yaptı ve bitirdi.
Ben bu cihazın Server Kaydı'nı yapar iken Şemsi Bey'e erkek kardeşimin çift hatlı kırık android cihazı olan Tecno Camon 12 Air cihazının IMEI lerini verdim ve kayıt işlemimi yapan Şemsi Bey ise verdiğim 2 IMEI'yi benim S23 Ultra repair ederek S23 Ultra'yı gönül rahatlığı ile ömür boyu kullanabilmemi sağlamış oldu.
Yani ben aslında şuan S23 Ultra'yı değil de, Tecno Camon 12 Air'i kullanıyor gibi gözüküyorum resmiyeten. Yani işin kısası S23 Ultra'ya maske takmış olduk.
Server Kayıt hakkında kafama çok takılan sorular olmuştu;
- Acaba telefon güncelleme almaz mı?
- Telefonu sıfırladığım zaman IMEI gider mi?
- Telefona Root mu atıyorsunuz?
- Bilemediğim bir sorun çıkartır mı bu Server Kayıt olayı?

gibi gibi bir sürü takıntılarım oldu ve ayrıca bu ön yargılarımın hepsi kafamda silindi gitti.

(Şu durumu herkes bilmeli ki Server Kayıt yapılan cihazlarda: Samsung Pass ve Güvenli Klasör uygulaması kullanılamaz bu genel bir durumdur ama zaten kullanmadığım için hiç önemi yok benim için)

*#06# yapıp kontrollerimi sağladım (e-devlet'ten de sorguladım) kardeşimin 2 IMEI'si şuan benim S23 Ultra'ya başarıyla repair oldu ve o kırık cihazı ise kutuları dahil her şeyi ile parçalayıp imha ettim.

Arkadaşlar gayet başarılı ve temiz iş oldu, Şemsi Bey internet üzerinden de satış yapıyormuş fakat benim haberim yoktu ve denk gelemedim. Dolap uygulamasında da 11K takipçisi var ve memnuniyet oranı yüksek. Ben eğer ki Şemsi Bey'den server kayıtlı S23 Ultra alsaydım bana 28.000 ₺ ye mâl olacaktı. Yani maalesef 6.000 ₺ tuzlu oldu benim bu iş çünkü ilk kez yurdışı cihaz aldığım için tecrübe ve bilgim pek yoktu ama önemli değil çünkü şuan telefonumu sorunsuz ve içim rahat bir şekilde kullanmam daha önemliydi. Fazla olsun iyi olsun hesabı. Çok şükür. One UI 6.0 güncellemesini de şimdi yaptım süper bir telefon ve inanılmaz hızlı. Canavar!
Eğer sizler de cihaz almayı düşünür iseniz yurtdışı almak bence fena fikir değil.
Vergi oranı çok yüksek bizim ülkede mâlum.
Telefonuma hayalet ekran koruyucu + şık bir kılıf aldım ve cillop gibi oldu.
Bu konuyu okuyan herkese ve Server Kaydımı sorunsuz yapıp içimi rahatlatan Şemsi Bey'e teşekkürler!
@Ricciardo @ImAngryDJ @nihatcebi @sveaz @BabaVoss7 @Isofyan @OZAN J @Alyx @Red8Lizard @Akhisarli45 @serwintes @Hiko335 @degolf

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Öncelikle hayırlı olsun, emeğine çok güzel bir konu olmuş.
Ben maalesef yd telefon, ya da herhangi bir elektronik cihazı tercih etmem.
çünkü;
fatura, garanti, kasko vs tarzındaki cihaz ile alakalı erişebileceğim marka desteğini kaybetmek istemiyorum.
Tabi bu tercih meselesi ve senin adına çok sevindim, umarım sorunsuz şekilde güle güle kullanırsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Hayırlı olsun sony telefonlara da yapıyor mu yoksa sadece samsung telefonlara mı
Sadece Samsung'a özgü bir şey bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle hayırlı olsun, emeğine çok güzel bir konu olmuş.
Ben maalesef yd telefon, ya da herhangi bir elektronik cihazı tercih etmem.
çünkü;
fatura, garanti, kasko vs tarzındaki cihaz ile alakalı erişebileceğim marka desteğini kaybetmek istemiyorum.
Tabi bu tercih meselesi ve senin adına çok sevindim, umarım sorunsuz şekilde güle güle kullanırsın.
Teşekkürler, haklısın ya gönül istermiydi ki böyle yurtdışı cihaz alalım ama ülkenin durumu mÂlum bu işlere sürüklüyor. 50.000 ₺ kaldıramazdım ben. 35 e mâl oldu bakalım inşallah sorunsuz ömür boyu gider bu cihaz.

Aderal

80+ Bronze
Arkadaş yaşadığı tecrübeyi bizlerle tüm acıklıgıyla paylaşmış. bazı boş kafalar teşekkür edeceğine boş yapmış, neymiş illegalmis, şöyleymiş, boyleymis . Sanki bilmiyor kimse bu işlemin illegal olduğunu. Onu telefon parasına imei kaydeden devlet babaya soyleyeceksiniz burda elindeki 3 kuruş parayla düzgün telefon almak isteyen son kullanıcıya değil. güzel konu dostum bir sorun yaşarsan mutlaka konu aç merak ediyorum ve takip ediyorum

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Kenan Çelik
Yasal olmayan bir iş yapıp, sonrasında da iyi bir şey yapmış gibi tecrübelerini burada anlatmak olsa olsa cahil cesareti ile açıklanabilir sanırım. Bence çok yanlış işler yapmışsınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
@YsnYalc @İceWolf Canlarım böyle şeyleri konuşup tartışabiliriz olgunluk çerçevesinde hiç sorun değil. Her türlü düşüncenizi belirtin tabi ki de tartışarak, tavsiye vererek ve eleştirerek bilgi alıp, verip bir yerlere varabiliriz. Sağ olasınız.

Artarof

80+ Bronze
Sadece Samsung'a özgü bir şey bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkürler, haklısın ya gönül istermiydi ki böyle yurtdışı cihaz alalım ama ülkenin durumu mÂlum bu işlere sürüklüyor. 50.000 ₺ kaldıramazdım ben. 35 e mâl oldu bakalım inşallah sorunsuz ömür boyu gider bu cihaz.
Çok iyi anlıyorum seni :')

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Arkadaş yaşadığı tecrübeyi bizlerle tüm acıklıgıyla paylaşmış. bazı boş kafalar teşekkür edeceğine boş yapmış, neymiş illegalmis, şöyleymiş, boyleymis . Sanki bilmiyor kimse bu işlemin illegal olduğunu. Onu telefon parasına imei kaydeden devlet babaya soyleyeceksiniz burda elindeki 3 kuruş parayla düzgün telefon almak isteyen son kullanıcıya değil. güzel konu dostum bir sorun yaşarsan mutlaka konu aç merak ediyorum ve takip ediyorum
:giggle: Teşekkürler

ValarMorghulish

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
MCA
Kardeşim legal olmayan bir şeyi neden foruma yansıtıyorsun ben şimdi adamın çalıştıgı belediyeye gitsem konusmaları atsam adamı işinden etsem daha mı iyi olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,985
İsim
Burak Karadağ
Kardeşim legal olmayan bir şeyi neden foruma yansıtıyorsun ben şimdi adamın çalıştıgı belediyeye gitsem konusmaları atsam adamı işinden etsem daha mı iyi olur.
Bak şimdi!
"Sarı site, dolap, letgo, kişisel web siteleri..." bu yerlerde harıl harıl yurtdışı cihaz satışı yapılıyor ve binlerce takipçisi olup ta yurtdışı cihaz satan ve server kaydı yapan binlerce telekomünikasyoncu, şahsi kişiler var iken bana şuan böyle bir şey demen ne münasebet? Madem bu kadar önemseyici bir prensip ile konuşuyorsun. Önce sor bakalım o sitelerde denetim yok mu diye?
Yanlış bir eleştiri yaptın

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom