Gordiac
80+ Bronze
Dahası
@Dogukan0999 @anonym0us len siz ne güzel tartisiyorsunuz ğırtolar yerim bak sizi
İşte sorun tam da bu, okuduğunu anlama yetisi yok pek çoğunuzun. Ben inanmamak cahilliktir demedim. Nesillerdir süregelen bir cahillik var Türk halkında, çocuk yetiştirmeyi bilmiyor dedim. Madem konuyu açtın, buna da değineyim. Duymadığın, görmediğin kadar çok dinsizle muhatap olmuşumdur. Sosyal medyadaki dinsiz tayfanın demirbaşlarıyla dahi grupça tartışmalarımız oldu. Konu esnasında yaptığın kopyala yapıştır giriş seviye argümanlarla anca kendinize güldürüyorsunuz.İnanmamak cahillik olmuyor
Kişi ilim sahibi olsa otomatik olarak İslam a yönelir. Yönelmezse ilmi yoktur. Bu benim düşüncem :dFakat konu dine gelince tartışmada sanki o herifler gidiyor, 5-10 yaşındaki çocuklar geliyor.
Yıllardır aynı argümanlar dönüp duruyor, orijinal tek bir şey yok. Yine de böyle sert genellemeler yapmasak iyi olur.Kişi ilim sahibi olsa otomatik olarak İslam'a yönelir. Yönelmezse ilmi yoktur. Bu benim düşüncem :d
Ya birazcık olduğu kadar alaylı kinayeli bir şey yapmaya çalıştım.Yıllardır aynı argümanlar dönüp duruyor, orijinal tek bir şey yok. Yine de böyle sert genellemeler yapmasak iyi olur.
Gereksiz uzun yazmışsın inanmamak cahillik değildir tercih meselesiArapça bilmeyi geç, Türkçeye çevrilmiş bir tefsiri çapraz okumayla not tutarak okuduğunu bile düşünmüyorum. Bu gibi çukurları çok iyi biliyorum. Dert etme. Her meal okuyan uzman kesiliyor başımıza. Belki meali bile okumamışsındır, sadece internette gördüklerini atıyorsundur. Nasıl din hakkında bu kadar rahat konuşabiliyorsunuz? Yani sana özel bir durum da değil bu, hayatının pek çok alanında başarılı olan onlarca kişiyle tartıştım. Fakat konu dine gelince tartışmada sanki o herifler gidiyor, 5-10 yaşındaki çocuklar geliyor.
Aynen ilim sahibi olan kişi islama yönelirKişi ilim sahibi olsa otomatik olarak İslam a yönelir. Yönelmezse ilmi yoktur. Bu benim düşüncem :d
Bu işleri bu kadar basit görmen sorun zaten, buna uzun diyorsan...Gereksiz uzun yazmışsın
Beni bağlamaz. Müslümanların eksikliği İslam'ı ilgilendirmez. Kusursuz olan İslam, Müslümanlar değil. Dinin kendisi ilme yönlendiriyor. İlim öğrenmek Müslümana farzdır.Dediklerini yapmayan müslüman da çok ama inanıyorlar
Tiplemeyi tasdikliyorsun yahu.Aynen ilim sahibi olan kişi islama yönelir
Hocam ateist veya dinsizlerin büyük kısmı tiktok platformundan öğrendi ve havalı olmak için ateistliği seçtiler.Merhaba Arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti sadece benim çevremde mi böyle sizlerde mi böyle merak ettiğim için sormak istiyorum z kuşağı arasında müslüman oranı çok mu az bana mı öyle geliyor arkadaşlarımdan 10 kişi seçsem bunların ortalama 3-4 tanesi müslüman diğerleri inanmıyor sizdede böyle mi etrafımda müslümana denk gelmekte zorlanıyorum z kuşağı arasında
Not:Bu arada yanlış anlaşılmasın dinlere ve inanışlara sonsuz saygı ve sevgim var sadece merak ettim benim çevremde mi böyle ve bu dediğim olay sadece z kuşağı için geçerli diğerlerini bilmiyorum bu arada küfür veya kavga etmesseniz sevinirim
Tesadüf diye mi?Ateistlerin çok büyük bir kismi insanin maymundan geldigini olan herşeyin tesadüf eseri oluştuguna inaniyor tabi yanlis bilmiyorsam
İnanmayana saygısı olmayan kesim o kadar çok ki. Öfke kusmak için inanmayanların %5'lik kesimini %95'lik kesim diye gösteriyorlar ve inanmayana her türlü lafı edip kendine laf ettirmiyor. Elbette inanmayan olup dinlere sallayanlar oluyor.Tesadüf diye mi?
Big bang denen bir şey var.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu ne güzel hoşgörü diniymiş: İnanmıyorsa akılsız oluyor demek. Dini en kötü etkileyen kesim açık ve net yobaz müslüman kesimidir.