Neler Yeni

zayıfım yapacaklarım doğru mu?

ardashi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Arda
merhabalar, 15 yaşındayım 42 kiloyum 1.68 boyum var çok zayıf olduğumu biliyorum. daha önceden açtığım konuda Spora başlamam, dirty bulk yapmam gerektiği söylendi. bunları yapmam ne kadar doğru birde başkalarının fikrini almak istedim. Önerebileceğiniz başka şeyler var mı? Kilo almam için neler yapabilirim bir arkadaş her akşam yemeğinden sonra yulaf ezmesini muz ve balla karıştırıp yemem gerektiğini söyledi. bu tarz şeyler biliyorsanız yardımcı olur musunuz?

valknut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Ali
merhabalar, 15 yaşındayım 42 kiloyum 1.68 boyum var çok zayıf olduğumu biliyorum. daha önceden açtığım konuda Spora başlamam, dirty bulk yapmam gerektiği söylendi. bunları yapmam ne kadar doğru birde başkalarının fikrini almak istedim. Önerebileceğiniz başka şeyler var mı? Kilo almam için neler yapabilirim bir arkadaş her akşam yemeğinden sonra yulaf ezmesini muz ve balla karıştırıp yemem gerektiğini söyledi. bu tarz şeyler biliyorsanız yardımcı olur musunuz?
Diger konuda da söylediğim gibi prof değilsin yolun başındasın takılma detaylara kusana kadar yiceksin kardeşim

ardashi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
birde sağlıklı kilo almam için diyetisyene gitmem gerektiği söylendi ama benim zamanım kısıtlı yaza kadar hızlıca kilo almak istiyorum diyetisyen uzun sürer diye uğraşmak istemedim çok sıkıntı çıkarır mı?

1905

80+ Silver
kalori ihtiyacını hesapla, örneğin günde 2000 kalori tüketiyorsan 2000 kalorinin üzerinde yediğin zaman kilo almaya başlarsın. mantık bundan ibaret sana çok yiyorsun gibi gelebilir ama alamıyorsan tek sebebi ihtiyacın olan kaloriye denk veya az kalori tüketiyor olmandır. kendim de kilo almaya çalışan biri olarak çerez pirinç tüketimimi arttırdım biraz maliyetli oluyor ama yapacak bir şey yok

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
Dediklerime kulak ver. Günlük 2000 kaloriye yakın kalori alacaksın. İnternette kalori hesaplama uygulamaları var örnek fatsecret. Extra olarak ne kadar kalori alman gerektiğini söyleyen siteler de var araştırarak bulabilirsin örneğin ağırsağlam. Proteini alacaksın tavuktur mercimektir, karbonhidratlarını zaten eksiksiz alırsın proteini al gereğini zaten temiz Bulk yaparsın. Proteini kesip carb yüklenmek iyi değil. Kısacası proteini carb, yağını alıcaksın yaklaşık 1900 kalori kadar günlük. Sabah : yulaflı krep tarzı içine 3 adet yumurta VS tarif var. Öğlen 100 gr pilav 150 gr tavuk gibi ayarı sen yaparsın. Kahveni veyahut sodanı iç spordan önce 3 saat önce ye. Antrenmanı yap çıkınca 30 dk sonra fln yemeğini ye bunları tekrar et. Protein, carb ve temiz yağ kaynaklarını düzgün Ce al. 6 aya değişimi farkedersin.

Dikkat etmen gereken husus hemen 2000 kalori ile başlama yavaş yavaş 1 hafta 1200 fln al 2 hafta 1500 sonra yükselt. Spor sabır ve devamlılık isteyen iş. Aklımdakileri fazla dönemedim umarım yardımcı olur.

ardashi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kalori ihtiyacını hesapla, örneğin günde 2000 kalori tüketiyorsan 2000 kalorinin üzerinde yediğin zaman kilo almaya başlarsın. mantık bundan ibaret sana çok yiyorsun gibi gelebilir ama alamıyorsan tek sebebi ihtiyacın olan kaloriye denk veya az kalori tüketiyor olmandır. kendim de kilo almaya çalışan biri olarak çerez pirinç tüketimimi arttırdım biraz maliyetli oluyor ama yapacak bir şey yok
tamamdır konudada yazdığım gibi bol kalorili karışımlar bilen var mı?

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
705
İsim
Eren
Kanka ben 62kg den 70kg çıktım 3 4 ayda şuan tek yaptığım tüm öğünleri ikiye katlamak oldu mesela akşam yemeğine sevdiğim şeyden 2. tabağı eksin etmedim, kahvaltı yapmıyordum min 1 yumurta yemeye başladım. Arkadaşların dediği gibi yemen gerekiyor knk ister dirty ister normal ne gömebilirsen göm. Spor yaparsan ağırlıkla falan(cardio koşu falan değil), kilolu gözükmekten çök yapılıyo güzükmeye başlarsın

Zealist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Memet K.
abicim neden burada vakit harcıyorsun gidip bir diyetisyende profesyonel olarak BMI değerini, metabolizmanı, bazal metabolizmanı vs vs ölçtürüp sana uygun olan bir diyet ile neden yola çıkmıyorsun ? yapacağın bu ekmek arası ballı kaymaklı muzlu makarnalı mix karışımlar belki de sana zarar verecek sana uygun değil ? kısa vadede kilo aldığını sanacaksın ama ileride belki daha büyük problemler ile karşılaşacaksın ? belki de hyperthyroid problemin var ? nereden bilebiliriz senin beslenme alışkanlıklarını öğün sıklığını neyi yediğini yemediğini sana neyin yarayıp yaramadığını ? diyetisyene ve doktora gitmenin vakit kaybı olacağını düşünüyorsun ama bu işler öyle kısa vadede olmuyor sadece vücudunu kandırmaya yönelik adımlar atmaya çalışıyorsun, gözle görülür değişimler kazanmaya başlasan da belki de iç organlarında tahribata sebep oluyorsun ? bilemeyiz... burada anlatılan yöntemleri deneyip belki de başarısız olup psikolojik olarak daha çok canını sıkacaksın ve bu işi denemekten vazgeçeceksin ? daha gençsin gelişime açıksın vücudun oturana kadar biraz vakit geçmesi gerekiyor ama bunu profesyonel bir destek ile sağlarsan ileride çok daha sağlıklı bir vücut ile yoluna devam edersin. başarılar dilerim.

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905

1905

80+ Silver
tamamdır konudada yazdığım gibi bol kalorili karışımlar bilen var mı?
bence tek bi karışım aramaktansa gün içindeki alımını arttır tek seferde yüksek kalori tüketmek kolay bir şey değil ayrıca sağlıklı olduğunuda sanmıyorum. maddi durumunu bilmiyorum ama her sabah 2 3 yumurta yiyebilirsin youtubeda bir sürü yulaf tarifleri var onları uygulayabilirsin pilav yiyebilirsin hatta en basitinden makarnada yiyebilirsin birden olmasa da birkaç hafta sonra kilo aldığını göreceksin ve zaten miden genişlediği için sürekli acıkmaya başlayacaksın bu da seni kilo almaya yönlendirecek

ardashi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Arda
Dediklerime kulak ver. Günlük 2000 kaloriye yakın kalori alacaksın. İnternette kalori hesaplama uygulamaları var örnek fatsecret. Extra olarak ne kadar kalori alman gerektiğini söyleyen siteler de var araştırarak bulabilirsin örneğin ağırsağlam. Proteini alacaksın tavuktur mercimektir, karbonhidratlarını zaten eksiksiz alırsın proteini al gereğini zaten temiz Bulk yaparsın. Proteini kesip carb yüklenmek iyi değil. Kısacası proteini carb, yağını alıcaksın yaklaşık 1900 kalori kadar günlük. Sabah : yulaflı krep tarzı içine 3 adet yumurta VS tarif var. Öğlen 100 gr pilav 150 gr tavuk gibi ayarı sen yaparsın. Kahveni veyahut sodanı iç spordan önce 3 saat önce ye. Antrenmanı yap çıkınca 30 dk sonra fln yemeğini ye bunları tekrar et. Protein, carb ve temiz yağ kaynaklarını düzgün Ce al. 6 aya değişimi farkedersin.

Dikkat etmen gereken husus hemen 2000 kalori ile başlama yavaş yavaş 1 hafta 1200 fln al 2 hafta 1500 sonra yükselt. Spor sabır ve devamlılık isteyen iş. Aklımdakileri fazla dönemedim umarım yardımcı olur.
tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Bol kalorisi yüksek olan gıdaları tüket akşamları daha da ağırlık ver. Tahin pekmez türü tatlı olan gıdalar kilo almada çok etkilidir.

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
Bol kalorisi yüksek olan gıdaları tüket akşamları daha da ağırlık ver. Tahin pekmez türü tatlı olan gıdalar kilo almada çok etkilidir.
Bünye alışık olmadığı için direkt yüklenmesi mide için iyi olmaz yavaş kademeli şekilde gidilmesi en ideali. Kiloyu yağ olarak almak istiyorsa mideyi habire oyalamak gerekli. Kas kütlesi olarak almak istiyorsa en önemli besinler kapalı paket ürünü olmasından kaçınmak, yatmadan 3 saat öncesine kadar gıda almamak ve kardiyo aksatmamak. Ortalama 2000 kalori + 3 gün kardiyo + en az 3 gün kişisel program antrenman. Bu sistemde sağlam anlamda kas ve vücut kütlesini artıramayacak insan yok.

ardashi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Arda
Bünye alışık olmadığı için direkt yüklenmesi mide için iyi olmaz yavaş kademeli şekilde gidilmesi en ideali. Kiloyu yağ olarak almak istiyorsa mideyi habire oyalamak gerekli. Kas kütlesi olarak almak istiyorsa en önemli besinler kapalı paket ürünü olmasından kaçınmak, yatmadan 3 saat öncesine kadar gıda almamak ve kardiyo aksatmamak. Ortalama 2000 kalori + 3 gün kardiyo + en az 3 gün kişisel program antrenman. Bu sistemde sağlam anlamda kas ve vücut kütlesini artıramayacak insan yok.
hocam kas kütlesi mi yağ olarak mı alayım sizce? spora başlayacağım için daha az kilo alma durumu olur mu

Top Bottom