Ryzen 5 5600 işlemciye rx 9070 xt olur mu?

Al bak dostum kendin karar ver darboğaz denilen şeyin ne olduğunu bilmeyen tipler damlamış hemen.

Bende bu videoyu izledim darboğaz göremedim ama darboğaz yapar diyenlerde var o yüzden sormak istedim

Darboğaz dediğiniz şey o kadar çekinilecek bir şey değil. Sadece sizin durumunuzda ekran kartınız işlemcinize göre bir miktar daha güçlü oluyor. Ama işlemci tam anlamıyla yetemeyebiliyor. Bir miktar FPS ve güç kaybınız oluyor. Konu sadece bu kadar. Elinizde rx 9070 xt alma imkanı varsa ve sırf darboğaz olmasın diye rx 9060 xt, rtx 5060 ti gibi kartlar alırsanız saçmalık oluyor. İleride DDR5 sisteme geçip işlemci ram anakart değiştirirsiniz. 9070 xt'den tam performans alırsınız.

Hatta izlediğim videolarda çoğu oyunda 2k Epic - Ultra gibi çözünürlükte darboğaz dahi yapmıyor ryzen 5 5600 ile 9070 xt.

Son düzenleme:
Al bak dostum kendin karar ver darboğaz denilen şeyin ne olduğunu bilmeyen tipler damlamış hemen.
Bir çok yerde darboğaz var hocam. Ciddi seviyede hemde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

darboğaz yapar ever 1080p için 2kda yapmayabilir ileride para bulunca işlemci değiştirirsin dünyanın sonu değil
2K'da da yapıyor paylaşılan videoda.

Dar boğaz yapar mı
her şey darboğaz değil yüksek fps alırsın ama dersinki bu oyun neden akıcı değil. %1 değerleri çok kötü oluyo oyun keyif vermiyor. Özellikle rekabetçi oyunlarda(warzone battlefied tarzı) sürekli fps drop yersin. İşlemci darboğaz mevzusundan bıkmış biri olarak işlemciyi her zaman daha güçlü alıyorum tavsiye ederim.

Eğer işlemci zaten elinde varsa sonradan upgrade yaparsın veya sistemini satıp direkt sistem bakarsın, hiçbir şey yoksa elinde 7500F tercih etmen daha sağlıklı olur hem soket hem yeterlilik anlamında
R5 5600 İşlemci 4000 TL
B550 Anakart 3000 TL
2x16 DDR4 3000 TL

R5 7500F , 6000 TL
B650 Anakart 4000 TL
2x16 DDR5 5000 TL

Birisi 10bin TL birisi 15bin TL 5bin tl'ye kayda değer bir fark olur gözden çıkar o parayı. En kötü ihtimalle DDR5 seçeneğinde Ramini 1x16 alır sonradan eline para geçince birebir aynı modelin ikincisini alırsın

Geri