Yardım TAAHHÜT BİTTİ

Jrbaloglu

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, hayırlı akşamlar.
Şu anda Superonline 1000 Mbps kullanıyorum. Taahhüdüm yeni doldu; daha önce 720 TL ödüyordum, şimdi bir yıl daha uzatırsam 860 TL istiyorlar.

Binamda aynı zamanda Türk Telekom’un 1000 Mbps hizmeti de mevcut, onun da fiyatı sanırım 1000 TL civarında. Fiyat farkı benim için çok önemli değil ama Valorant oynarken ping ve paket kaybı sorunları yaşıyorum. Bu nedenle Türk Telekom’a geçip geçmeme konusunda kararsızım.

Deneyimi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak:
  • Türk Telekom’un 1000 Mb internetini kullanan var mı?
  • Türk Telekom’da farklı modem kullanmama izin veriliyor mu?
  • Türk Telekom’da ping ve paket kaybı durumları nasıl?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Kendi routerini Superonline da da Telekomda da kullanırsın.

Merhaba, hayırlı akşamlar.
Şu anda Superonline 1000 Mbps kullanıyorum. Taahhüdüm yeni doldu; daha önce 720 TL ödüyordum, şimdi bir yıl daha uzatırsam 860 TL istiyorlar.

Binamda aynı zamanda Türk Telekom’un 1000 Mbps hizmeti de mevcut, onun da fiyatı sanırım 1000 TL civarında. Fiyat farkı benim için çok önemli değil ama Valorant oynarken ping ve paket kaybı sorunları yaşıyorum. Bu nedenle Türk Telekom’a geçip geçmeme konusunda kararsızım.

Deneyimi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak:
  • Türk Telekom’un 1000 Mb internetini kullanan var mı?
  • Türk Telekom’da farklı modem kullanmama izin veriliyor mu?
  • Türk Telekom’da ping ve paket kaybı durumları nasıl?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Sinyal değerine baktırdın mı turkcellde telekomda evine fiber kablo geliyor mu

Router değil ana modem olarak servis sağlayıcının verdiği modem yerine farklı bir modem kullanmaktan bahsediyorum
Tamam ben de sağlayıcı router yerine kendi routerini kullanabilirsin diyorum.

ONT' yi bile kullanmayabilirsin.
Bilgi, bütçe ve istek yeterli.

Ekler

• 49871.webp
    49871.webp
    856.1 KB · Hit: 48
Tamam ben de sağlayıcı router yerine kendi routerini kullanabilirsin diyorum.

ONT' yi bile kullanmayabilirsin.
Bilgi, bütçe ve istek yeterli.
Ont kullanmama olayı güzelmiş. Aldığınız dönüştürücülerin linkini alabilir miyim? Ayrıca ping değerlerinizde değisiklik oldumu veya hız?

Ne güzel dertler var. Sene 2025 yeni binaya internet getirmek için Twitter, şikayet var ve müdürlüğe dilekçe bile yazıldı nafile.

Önceki evimde 200mb TT kullanıyordum. CS oynarken ping sorunu yaşamıyordum. Ondan önceki evimde 100Mb Keenetic modem kullanırken daha stabil kopma sorunu olmadan kullanıyordum. Her senaryoda TT üzmedi hocam. Bu binada internet gelsin yine Türk telekomdan devam...

Bunu nasıl yapıyoruz anlatır mısın peki
Servis sağlayıcı kullanıcı adı ve şifren ile Vlan değerini bildikten sonra ONT'den gelen ethernet kablosunu routerına bağla ve WAN ayarını bu bilgilerle yaparsan bağlantı almaman için bir sebep yok. Çok nadir servis sağlayıcı tarafından verilen router'ın mac adresi de klonlanması gerekebilir.

Ont kullanmama olayı güzelmiş. Aldığınız dönüştürücülerin linkini alabilir miyim? Ayrıca ping değerlerinizde değisiklik oldumu veya hız?
Dönüştürücü yani SFP modülü tak çalıştır bir çözüm değildir. Bunla ilgili çeşitli forumlarda konular bulunmaktadır.
Anahtar kelimeler, SFP GPON kullanımı, Huawei MA5671, Alcatel G-010S-P olarak bakarsanız sonuçlar ve sonuçlara bağlı başlıklara ulaşabilirsiniz.
Ping iyileşme konusu doğrudan bir etki olmayabilir. Nereden çıktı bilmiyorum ama kısmı olarak evet diyebiliriz. net test ettiğim bir durum değil henüz.

Servis sağlayıcı kullanıcı adı ve şifren ile Vlan değerini bildikten sonra ONT'den gelen ethernet kablosunu routerına bağla ve WAN ayarını bu bilgilerle yaparsan bağlantı almaman için bir sebep yok. Çok nadir servis sağlayıcı tarafından verilen router'ın mac adresi de klonlanması gerekebilir.

Dönüştürücü yani SFP modülü tak çalıştır bir çözüm değildir. Bunla ilgili çeşitli forumlarda konular bulunmaktadır.
Anahtar kelimeler, SFP GPON kullanımı, Huawei MA5671, Alcatel G-010S-P olarak bakarsanız sonuçlar ve sonuçlara bağlı başlıklara ulaşabilirsiniz.
Ping iyileşme konusu doğrudan bir etki olmayabilir. Nereden çıktı bilmiyorum ama kısmı olarak evet diyebiliriz. net test ettiğim bir durum değil henüz.
Çok teşekkürler

Geri