Öğrenci sayın umrumda değil arkadaşım, bir doğru bilgi var bir de yanlış bilgi var. Benim yağ oranımla da alakası yok konunun ama merak ediyorsan, naturelim yağ oranım %9-10.
Laktoz verimli sindirilemeyip yağ olarak depolanır diyorsun, onu düzeltiyorum. Kompleks karbonhidrattır demiyorum.

Laktoz şekerdir doğru dedin. Maltoz ve sakkaroz da şeker. Bunları öğrencilere anlatırsın. Bu arkadaşlar disakkaritler; glukoz, fruktoz ve galaktozun çeşitli kombinasyonlarından ibaret.
Glikoz GI 100 iken laktozun 45, beyaz pirincin 80 civarı. Pirinç neredeyse tamamen nişastadan (kompleks karb) oluşuyor olsa da gördüğün üzere laktozdan 2 kat hızlı yükseltiyor kan şekerini.
O halde kan şekerin yükselmesin diye pirinç de tüketmiyorsun.
Ayrıca whey proteini de karb içermese bile insülin sekresyonunu ciddi şekilde arttırır. Bu spor zaten insülin salgısını akıllıca kullanmak üzerine kurulu bir nevi.
Her konuda yüzeysel bir şeyler bilmek iyidir fakat bu bilgileri hatalı derleyip topluma sunmak doğru değil.