Mahmut Yılmaz
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 9,080
sıkıcı
Kral anladı beni B)Asıl Zeki olan salağa yatandır![]()
Zekanın da türleri varbelki de paradan bile çok istediğim bir özelliktir zeki olmak. mesela haberlerde gördüğün bir konunun arka planını kimse çözemeden çözmek, çoğu insanın düşünmediği mantıklı komplo teorileri üretmek....
Birileri yine birileri hakkında karar veriyor. Evet buyrun örümcek adam hazretleri başka ne öngörünüz var?biri bu konuya zeki olduğunu yazıyorsa o aptaldır
Zeka ile özgüven farklı şeyler işte. Belki avatarlar arkasındayız kimin gerçekte kim olduğu bile belli değil. Buna rağmen yazamıyorsan özgüvenin eksik.Bro kimse dalga geçmeyecekse ben de birşeyler yazayım. 6-7 sene önce kuzenle, Cerrahpaşa'da IQ testi yaptık. Onun IQ 97 benim IQ 142 çıktı. Bu mantığa göre benim dahi olmam gerekiyor. Kuzen şu an bazı işlerle meşgul boş durmuyor ayakları yere basan hayalleri hedefleri var ve bunları gerçekleştirmek üzere. Ben ise aşırı derecede hayalperest biriydim hala da öyleyim. Zaten zeka testleri ne kadar güvenilir yerlerde yapılsa da garanti doğru sonucu vermez. Gerçekten dahi olduğumu varsayayım. Mutlu olmayı beceremiyorsan neye yarar? Eğer zeki hatta dahi olmak 142 veya daha yüksek IQ skoruna sahip olup da hayatta hiçbir başarı elde edememekse evet ben süper zekiyim ama öyle zekanın da meşrebini seveyim. Zekadan ziyade kurnaz ve özellikle de bu zamanda girişken, atılgan olmak lazım. Ben herhangi bir yerde birileri acayip konular hakkında saçma sapan da olsa fikirlerimi belirtirken sırf çekingenliğim yüzünden doğruluğu teyit edilmiş fikirlerini dahi belirtemiyordum. Hala da çok farklı sayılmam. Yani bu meseleyi anlamak için beni geç, en basitinden Edison ile Teslaya bak. Teslanın dehasindan kimsenin şüphesi yoktur ama Edison kadar konforlu bir hayat yaşayamadı. Biraz uzun yazdım ama anlayacağın iyi bir hayat yaşamak istiyorsan ortalama zeka yeterli. Kurnaz, girişken, özgüvenli ol yeter.
zeki olmadığınEvet buyrun örümcek adam hazretleri başka ne öngörünüz var?
zeki olmak bence herhangi bir konuyla kısıtlandırılamaz cok parası olan zekıdır dersleri iyi olan zekidir gibi cok genel bi kavram herkese göre değişirbelki de paradan bile çok istediğim bir özelliktir zeki olmak. mesela haberlerde gördüğün bir konunun arka planını kimse çözemeden çözmek, çoğu insanın düşünmediği mantıklı komplo teorileri üretmek....
Doğru senin gibi biriyle tartışmamalıydım kendimden özür dilerim. Engelledim karşıma çıkma.zeki olmadığın