AULA WIN 68 HE GASKET MOD YAPILIR MI?

bu videoda her klavyede oluyor diyor ama chat gpt olmaz diyor Aula win 68 he de öndeki vidaları söksek videodaki gibi mod yapılır mı?
Bu arkadaşın yaptığı işlem klavyeyi gasket mount yapmıyor zaten. Sadece içine biraz yalıtım malzemesi koyarak sesini toklaştırıyor.

Gasket mount tamamen farklı bir şey, o bir montaj türü. Bu arkadaştaki gibi giriş seviye manyetik klavyelerde genelde videodaki gibi tray mount oluyor. Yani içinde hiçbir yalıtım yok, düz kasanın içine pcb yi koyuyorlar sadece.

Gasket mount klavyelerde hem bu arkadaşın yaptığından çok çok daha fazla yalıtım malzemesi oluyor klavyenin içinde, hem de direkt montaj şekli farklı oluyor tray mount bir klavyeye göre.

Şunu okursan montaj şekilleri hakkında daha çok bilgin olur. Giriş seviye mekanik ve manyetik klavyelerde daha çok tray mount kullanılırken biraz daha orta ve üst segment klavyelerde genel olarak gasket mount kullanılıyor.

bu videoda her klavyede oluyor diyor ama chat gpt olmaz diyor Aula win 68 he de öndeki vidaları söksek videodaki gibi mod yapılır mı?
Gasket mount'ta en az 3 yalıtım katmanı olur, en altta en kalın katman bi üstünde pcb üzerine gelen katman pcb üstünde ise switchlerin oturduğu yere yapılır genel olarak gasket mount. Ama uyarayım ekranlı ve bataryalı klavyelerde normalden çok daha fazla dikkat edin bir sürü connecter olabiliyor koparırsınız. Bu arkadaşın yaptığı işlemin çok daha detaylısı gasket mount.

Bu arkadaşın yaptığı işlem klavyeyi gasket mount yapmıyor zaten. Sadece içine biraz yalıtım malzemesi koyarak sesini toklaştırıyor.

Gasket mount tamamen farklı bir şey, o bir montaj türü. Bu arkadaştaki gibi giriş seviye manyetik klavyelerde genelde videodaki gibi tray mount oluyor. Yani içinde hiçbir yalıtım yok, düz kasanın içine pcb yi koyuyorlar sadece.

Gasket mount klavyelerde hem bu arkadaşın yaptığından çok çok daha fazla yalıtım malzemesi oluyor klavyenin içinde, hem de direkt montaj şekli farklı oluyor tray mount bir klavyeye göre.

Şunu okursan montaj şekilleri hakkında daha çok bilgin olur. Giriş seviye mekanik ve manyetik klavyelerde daha çok tray mount kullanılırken biraz daha orta ve üst segment klavyelerde genel olarak gasket mount kullanılıyor.
Peki bu videodaki modu yapsam sorun olur mu? Aydınlattığın için teşekkürler

Peki bu videodaki modu yapsam sorun olur mu? Aydınlattığın için teşekkürler
Herhangi bir sorun olmaz, sadece klavyeyi açarken biraz temkinli davran ve aceleci hareket etme ki pcb üstünde herhangi bir şeye zarar verme. Sonrasında arkadaşın yaptığı gibi pcb nin arkasına 2-3 kat kağıt bant yapıştırırsın, klavye kasasının içine de abartmadan yalıtım malzemesi koyarsın videodaki gibi olur biter.

Geri