Bizim insanımız neden böyle?

Reaksiyon skoru
184
18 yaşındayım ingilizce ögreniyorum 2 ay oncesine kadar how are you disinda birsey bilmiyordum. Az cok belli basli cumleleri soyleyebiliyorum su an.
Başkaları ile konuştuğumda dedikleri seyler hep sunlar oldu;
"İngilizce ögrenip napicaksin"
"İngilizce öğretmenimi olmak istiyorsun"
Gibi gibi çok şey duydum ve bunun bi diğer şekli ise, bir dilde çok iyi seviyeye gelmiş birinin çok dil bilmesi ile dalga geçmeye çalışması cidden cıldıriyorum adam elinde telefon sabahtan akşama kadar telefonda hicbir işe yaramıyor ve kendini gelistirmis biri ile dalga gecmek icin bahane arıyor.

18 yaşındayım ingilizce ögreniyorum 2 ay oncesine kadar how are you disinda birsey bilmiyordum. Az cok belli basli cumleleri soyleyebiliyorum su an.
Gibi gibi çok şey duydum ve bunun bi diğer şekli ise, bir dilde çok iyi seviyeye gelmiş birinin çok dil bilmesi ile dalga geçmeye çalışması cidden cıldıriyorum adam elinde telefon sabahtan akşama kadar telefonda hicbir işe yaramıyor ve kendini gelistirmis biri ile dalga gecmek icin bahane arıyor.
Bu sadece senlik bi sorun değil Türk Milleti genel olarak barbarlık çıkarcılık özenti olmak gibi şeyleri çok seviyor yapacak bişey yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu sadece senlik bi sorun değil Türk Milleti genel olarak barbarlık çıkarcılık özenti olmak gibi şeyleri çok seviyor yapacak bişey yok
Herekes için geçerli değil ama %60-65 böyle malesef

Dayı dediyse gayet normal

Takmican

Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmak tam zordur

dayı falan dediyse normal
ama ingilizce öğrendiğinden kendini özel bir şey sanma "overconfidence is a slow and insidious killer"
ingilizce zaten herkes biliyor,birisi ingilizce bilmiyorsa zaten translator kullanabiliyor ki
ingilizce yerine başka bir dil öğrenmeni tavsiye ederim arapça veya rusça gibi

ama ingilizce öğrendiğinden kendini özel bir şey sanma "overconfidence is a slow and insidious killer"
ingilizce zaten herkes biliyor,birisi ingilizce bilmiyorsa zaten translator kullanabiliyor ki
böyle bir tepki vermelerinin bir diğer sebebi de anadolu insanının ingilizceye sevmemesi ve ihtiyaç duymaması,sadece 1 asır önce topraklarını işgal eden adamın dilini öğrenmek istememesi normal
yeni dünya düzeni falan demeyin arkadaşlar 50 günümüze eşit süre ingilizce görüyoruz ilkokuldan lise sona kadar öğrenecek olsaydı bizim insanımız çoktan öğrenirdi

böyle bir tepki vermelerinin bir diğer sebebi de anadolu insanının ingilizceye sevmemesi ve ihtiyaç duymaması,sadece 1 asır önce topraklarını işgal eden adamın dilini öğrenmek istememesi normal
yeni dünya düzeni falan demeyin arkadaşlar 50 günümüze eşit süre ingilizce görüyoruz ilkokuldan lise sona kadar öğrenecek olsaydı bizim insanımız
örnek verdiğin iki dil de çok gereksiz ve hayatında neredeyse hiçbir yerde karşına çıkmayacak diller arkadaşın ingilizce öğrenme kararı doğru bir karar eğer isterse almanca ispanyolca fransızca gibi daha yararlı ve kullanım alanı geniş dillere de geçiş yapabilir.

yeni dünya düzeni falan demeyin arkadaşlar 50 günümüze eşit süre ingilizce görüyoruz ilkokuldan lise sona kadar öğrenecek olsaydı bizim insanımız çoktan öğrenirdi
Hocam o nasil is ya :) ingilizcede sadece yazilimi konusuyoruz eğer avrupaya gitme sansimuz oldu diyelim.. yada internette yabanci biri ile konusacagiz diyelim adama ceviridenmi konusacaz :D adam 2 dk konuşmaz bizimle fransizca ispanyolca fln 2.ci dil olarak ogrenilir ingilizce en onemli olan dil su an genel kitle ile iletisim kurabilmek için.

Kendi yapamadığı bir şeyi başkası yapınca kıskanıp eziklik psikolojisine girip '' ne yapacaksın bir işe yaramaz '' diyorlar Türkiye de alış buna herkes birbirini en dibe çekme peşinde.

Insanlar basaramadigi seyleri kiskaniyor ozelliklede bizim ulkede

Japonya,Cin gibi ulkelerde olsa Aksine Insanlar sasiriyor ve tebrik ediyor (bu arada bu ulkeler disindaki ulkelerde zaten ya ingilizce bilmek cok yaygin oluyor yada Turkiyedeki gibi cevap veren insanlarla dolu cahil ulkeler oiluyor XD)

Her Neyse Kucukken 1 kerede olsa ingilizceyi niye ogreniyoruz onlar turkce ogrensin demissizdir 1 kere XD ama buyunce is isten gecince anliyoruz

Kisaca Onlari takarsan gelisemezsin

En iyisi Ya susmak tamam diyip onaylamak yada gecici cevap vermek mesela (Yurt disina gidersem amerikaya falan sizin gibi dil sorunu yasamam, Ingilzice bilmek is basvurularinda Ekstra avantaj veriyor,yurt disina tatile gitcem rahat edeyim diye vs.. gibi uydur bir seyler iste)

ingilizcede sadece yazilimi konusuyoruz eğer avrupaya gitme sansimuz oldu diyelim.. yada internette yabanci biri ile konusacagiz diyelim adama ceviridenmi konusacaz
yani dediğin doğru evet ama kırk yılın başı gerektiğinde 2dk lık iş için onun için aylarca oturup çalışmam

örnek verdiğin iki dil de çok gereksiz ve hayatında neredeyse hiçbir yerde karşına çıkmayacak diller
ben türkiyede bir kere bile ispanyolca ve fransızca gerektiğini görmedim
"araplaşıyoruz" madem araplaşıyorsak o zaman bu duruma adapte olup arapça öğrenmemiz gerekmez mi(?)
rusça konusuna gelirsek,dostunu tanı,düşmanının daha iyi tanı,tarih boyunca yunanlardan daha çok ruslarla savaştık,
hadi düşmanlığı bir kenara bırakalım akdeniz/güney anadolu/ege bölgeleri komple rusların küçük bir karargahına dönüştü
onu da geçtim,rusya etkisi altındaki türk kökenli ülkelerden gelen birçok insan var,onlar türkçeden çok rusça biliyorlar
hani buradan çine kadar türkçe konuşarak gidebiliyorsunuz diyorsunuz ya,yolda rusça bilmeden bir şişe su alamazsınız

Son düzenleme:
yani dediğin doğru evet ama kırk yılın başı gerektiğinde 2dk lık iş için onun için aylarca oturup çalışmam

ben türkiyede bir kere bile ispanyolca ve fransızca gerektiğini görmedim
"araplaşıyoruz" madem araplaşıyorsak o zaman arapça öğrenmemiz gerekmez mi(?)
rusça konusuna gelirsek,dostunu tanı,düşmanının daha iyi tanı,tarih boyunca yunanlardan daha çok ruslarla savaştık,
hadi düşmanlığı bir kenara bırakalım akdeniz/güney anadolu/ege bölgeleri komple rusların küçük bir karargahına dönüştü
onu da geçtim,rusya etkisi altındaki türk kökenli ülkelerden gelen birçok insan var,onlar türkçeden çok rusça biliyorlar
hani buradan çine kadar türkçe konuşarak gidebiliyorsunuz diyorsunuz ya,yolda rusça bilmeden bir şişe su alamazsınız
ben Türkiye bazında söylemedim dünyasal anlamda dedim
ayrıca tekrar dediğim gibi ne rusça ne de arapça öğrenmeye gerek var madem ingilizce translator ile kullanılabiliyor bahsedilen diller de kullanilabilir ayriyetten rusyayı görmektense avrupayı görmek kesinlikle daha mantıklı
fransızca örneğim de edebiyat ve sanat kısmı için zira fransızların eski çok güzel sanat filmleri mevcut

Geri