DA FRİDAY SİSTEM XMP SORUNU

sorun bende de var çözüm işe yaradı mı??

Edit: üstteki tavsiye olmadı,üstüne voltaj arttırdım basic bilgimle,yarın tekrar araştıracağım.
XMP açıktan sonra RAM frekansını DRAM Frequency ya da Memory Frequency kısmından 5600 MHz olarak ayarla. 5800 MHz değeri varsa ona da ayarlayabilirsin.

XMP açıktan sonra RAM frekansını DRAM Frequency ya da Memory Frequency kısmından 5600 MHz olarak ayarla. 5800 MHz değeri varsa ona da ayarlayabilirsin.
şimdi bu ayarları yaptım ve sorun çözüldü. Voltaj artırma işine girmeden, önce 5600mhz yaptım sistem açıldı, sonra 5800mhz yaptım ama donmalar oldu.5600mhz iyidir sanırım.Tavsiye için teşekkürler :)

şimdi bu ayarları yaptım ve sorun çözüldü. Voltaj artırma işine girmeden, önce 5600mhz yaptım sistem açıldı, sonra 5800mhz yaptım ama donmalar oldu.5600mhz iyidir sanırım.Tavsiye için teşekkürler :)
Hocam bunu herkes mi yapmak zorunda.yoksa sizin cihazdaki problem ne olabilir ki

Ben de 5600 yaptım artık yapacak bişey yok sanırım her yöntemi denedim neredeyse ama olmuyor 5600 de sistem kararlılık testleri ve stres testlerini uyguladım sorunsuz çalışıyor bu hızda. 400 MHz kayıp olsun ne yapalım :)

Hocam bunu herkes mi yapmak zorunda.yoksa sizin cihazdaki problem ne olabilir ki
zorunda değilsin ama elinde rahatlıkla daha iyi performans alabileceğin bir ram varken düşük hızda çalıştırmaya gerek yok. En üst hızda (6000mhz) çalışmıyor ama yakın bir hızda sorunsuz çalışıyor (5666mhz) :)
Ben de 5600 yaptım artık yapacak bişey yok sanırım her yöntemi denedim neredeyse ama olmuyor 5600 de sistem kararlılık testleri ve stres testlerini uyguladım sorunsuz çalışıyor bu hızda. 400 MHz kayıp olsun ne yapalım :)
Aynen öyle , aradaki farkı zaten biz hissetmeyiz en azından normal hızından daha iyi seviyede şu anda:) ben 5666mhz yaptım ve iyi şuanda :)

Intel de XMP kısıtlaması gibi bir durum var senelerdir. Kullandığınız anakarta göre değişiyor bu durum. Eğer oyunlarda takılma, donma vb. bir sorun yoksa 5600 MHz olarak kullanın.

Abdullah hocama öncelikle teşekkür ediyorum sayesinde gerçekten çok uygun fiyata güzel bir bilgisayar sahibi oldum.
Şimdi şöyle bir sorunum var sistem geldi Bios girdim ramleri xmp ile 6000 MHz çıkartmak istedim çünkü 4800 veriyor stok hali biosta. Ama xmp aktif edilince bilgisayar açılmıyor siyah ekran kalıyor ve “memory overclok failed” hatası verip biosa atıyor tekrar. Bios güncelledim hala açılmıyor 6000 MHz ram aldık 4800 de mi kullanacağız :( işlemci ve anakart 6400 mhz destekli anlayan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
H810 yonga seti RAM overclock konusunda çok kısıtlı olduğu için 6000 MHz XMP açılmaması normal. İşlemcin ve RAM desteklese bile H810 genelde 4800-5200 MHz üstünü stabil çalıştırmıyor. Arıza değil yani. XMP açmadan 5200-5400 MHz civarında manuel ayarlayarak kullanabilirsin, 6000 MHz bu anakartta büyük ihtimalle desteklemiyor.

Nasıl yapıldığını tam olarak anlatabilecek biri var mı? Xmp aktifleştirmeden mi değiştiriyoruz mhz yi ve nereden bulamadım

Yalnız 5600mhz ile 6000mhz arasında bariz fps farkı oluyor yt den bakın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,445
Üyeler
185,726
Son üye
İbrahimAy020
Geri