TYT Türkçe, matematik kitap önerisi istiyorum

dostecann

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
734
İyi akşamlar dostlar bana da TYT Türkçe, matematik için kitaplar önerir misiniz? Diğer dersler yine bir şekil halledilir Türkçe, matematiği sağlama alsam diye düşünüyorum. İki bin altılıyım yazdan beri çalışıyorum ufaktan da derslere başlayacağım. Youtube kanalı olan bir hocanın kitabıysa da olabilir hocayla beraber yaparım, takıldığım yerde dinlerim vb. Güzel bir şey olsun.

tyt netlerin kaç ?

tyt netlerin kaç ?
Şuan sıfırım. 2024 YKS'de TYT'de Türkçe 29, matematik 5 netim vardı. 303 puan almıştım. Bu sene okul puanım olmayacağı için işim daha zor olacak.

Şuan sıfırım. 2024 YKS'de TYT'de Türkçe 29, matematik 5 netim vardı. 303 puan almıştım. Bu sene okul puanım olmayacağı için işim daha zor olacak.
eğer 2024 te tercih yapmadıysan okul puanı hala geçerli
ama 0 dan başlaman için önerim
rehber matematik
türkçe için paragrafın ritmi

Bu sen nasıl okul puanın olmuyor?
Çünkü tercih yapıp özel bir üniversiteye yerleşmiştim. Daha sonra karışık sebeplerden dolayı bıraktım. Şuan yazdan beri çalışıyorum, ufaktan da derslere başlayacağım.

Hocam biraz absürt gelebilir biliyorum ama zorlayıcı da gelse güzel bir giriş isterseniz 3D VDD alıp Eyüp B ile birlikte konu işleyebilirsin. İlk zamanlar seni çok bunaltacak yoracak falan ama bitirdiğinde de ferahlamış olacaksın. VDD'de biten her konu için de kendin soru bankasından soruları çözersin. Eğer Eyüp B'nin anlatımını beğenmiyorsan ve klasik bir giriş istiyorsan galiba benzer vizyonlarda Rehber Matematik de vardı.

Hocam biraz absürt gelebilir biliyorum ama zorlayıcı da gelse güzel bir giriş isterseniz 3D VDD alıp Eyüp B ile birlikte konu işleyebilirsin. İlk zamanlar seni çok bunaltacak yoracak falan ama bitirdiğinde de ferahlamış olacaksın. VDD'de biten her konu için de kendin soru bankasından soruları çözersin. Eğer Eyüp B'nin anlatımını beğenmiyorsan ve klasik bir giriş istiyorsan galiba benzer vizyonlarda Rehber Matematik de vardı.
Şuan kafamda Rehber matematiğin kitabı var. Başka bir yerde de yazmışlar VDD ne oluyor?

Matematik Soru Kitabı ve Video Ders Notları Kitabı 2li Set var video ders notu kitabı gerekli olur mu?

Birde son olarak paragraf kitabı olarak ne alabilirim?

VDD: Video Destekli Defter, yani kitabı önüne alıp okuldaymışsın da hocayla beraber işliyormuşsun gibi ilerlemek. Kendi başına asla çözmüyorsun. Rehber Matematik de böyle yapıyor ama 3D Yayınları buna ayrı bir isim takmak istemiş.

Rehber Matematik'in kitabını alıp YouTube'dan beraber götürebilirsin. TYT Türkçe için Bilgi Sarmal okeydir. Paragraf olarak da başlangıç için Sıfır Risk 345 öneririm, güzel kitaptır. Hız ve Renk alma, çok basit kaçar. Bence ders/konu notu kitaplarını alma. Boşa masraf olduğunu düşünüyorum, herkesin elinde YouTube ve benzeri gibi mükemmel kaynaklar varken 3-5 şeye bakacağım diye not kitabı almaya gerek yok. Soru bankası almak daha önemli.

VDD: Video Destekli Defter, yani kitabı önüne alıp okuldaymışsın da hocayla beraber işliyormuşsun gibi ilerlemek. Kendi başına asla çözmüyorsun. Rehber Matematik de böyle yapıyor ama 3D Yayınları buna ayrı bir isim takmak istemiş.

Rehber Matematik'in kitabını alıp YouTube'dan beraber götürebilirsin. TYT Türkçe için Bilgi Sarmal okeydir. Paragraf olarak da başlangıç için Sıfır Risk 345 öneririm, güzel kitaptır. Hız ve Renk alma, çok basit kaçar. Bence ders/konu notu kitaplarını alma. Boşa masraf olduğunu düşünüyorum, herkesin elinde YouTube ve benzeri gibi mükemmel kaynaklar varken 3-5 şeye bakacağım diye not kitabı almaya gerek yok. Soru bankası almak daha önemli.

Bunlar okey şuan o zaman. Biraz daha bakayım, sipariş geçerim.

Bunlar okey şuan o zaman. Biraz daha bakayım, sipariş geçerim.
İyidir hocam. Fen düşünürseniz kesinlikle 345'i başlangıç ve orta düzey gelişim için öneririm. Sosyal için Bilgi Sarmal denemesi alabilirsiniz. TYT'de sosyalden soru bankası çözmeye hiç gerek yok neredeyse fakat coğrafya için ihtiyaç duyabilirsin. Bence onları da Coğrafyanın Kodları izleyip webten 3-5 test çözerek halledebilir veya direkt sosyal denemesiyle de başlayabilirsin. Fende ise ders başı 1 kitap yeter de artar. Gerisine full AYT bas.

Edit: Rehber Matematik kursu 49 gün demiş fakat sınava 6.5 ay kaldı ve AYT gerçekten fazla ve sağlam bir vakit istiyor. Eğer sizin anlayışınızı bozmayacaksa bazı çift günleri birleştirip 1 günde halletmeye çalışın ve TYT'yi ocaktan sonrasına pek sarkıtmayın. AYT gerçekten geç kalınmaması gerekilen bir bölüm. Ekstra olarak günlük 15-20 geometri çözerek hafif hafif eritmek de AYT geometriye iyi bir katkısı olacaktır. TYT matematikte problemler konusu bittikten sonra günlük 10-15 soru veya 1 problem denemesi çözmeni öneririm. İstikrara bindirmeyi başarırsan garanti 7-8 net diyebilirim.

Geri