Amd FSR Redstone Tanıtıldı!

Güzel dostum benim. resmi açıklamayı ben de biliyorum, internetim var merak etme. Mevzu onların ne dediği değil, neyi bahane ettiği.

Sızdırılan SDK dosyalarıyla FSR 4'ün RDNA 3 kartlarda bile çalıştırılabildiği aylar önce ortaya çıktı. Yani ortada donanımsal bir imkansızlık yok, 'yeni kart satalım' diye konulmuş yapay bir engel var. Firma 'biz böyle dedik' deyince alkışlamak yerine, 'neden elindeki teknolojiyle 7000 serisini de desteklemiyorsun?' diye sorgulamak lazım. Ben basın bülteni okumuyorum, tüketici hakkını savunuyorum.
orda haklısında amd eger bunu yaparsa rakip karşısında çok geride kalıyor mesela fsr 3.1 ile dlss 4.0 kıyaslanamıyordu bile fsr 3.1 okadar berbattı çamur gibi oluyordu ama fsr 4.0 ile dlss 4.0 a güzel bir rakip oldu adamlar sadece 9000 özel tutarak fsr ı ona özel geliştirdikleri için dogal olarak rakiple bir mücadeleye girebilmiş oldu eger dedginiz gibi olsaydı fsr 4.0 ve redstone gene çamur gibi olucaktı çünkü her amd mimarisine özel olarak geliştirme maliyeti ile ugraşıcaktı şimdi sadece 9000 den devam ediyorlar

Güzel AMD nin rekabette olması benim için iyi bir şey, fakat 5070 ile kıyaslaması mantıksız olmuş.

Güzel AMD nin rekabette olması benim için iyi bir şey, fakat 5070 ile kıyaslaması mantıksız olmuş.
Amd güç olarak değil fiyat olarak karşılaştırıyor örnek veriyorum 9060xt yi 5060 ve 5060 ti 8gb'e karşı pazarlamıştı aynı fiyattalar diye. Ha bence mantıklımı değil tabii.

Güzel dostum benim. resmi açıklamayı ben de biliyorum, internetim var merak etme. Mevzu onların ne dediği değil, neyi bahane ettiği.

Sızdırılan SDK dosyalarıyla FSR 4'ün RDNA 3 kartlarda bile çalıştırılabildiği aylar önce ortaya çıktı. Yani ortada donanımsal bir imkansızlık yok, 'yeni kart satalım' diye konulmuş yapay bir engel var. Firma 'biz böyle dedik' deyince alkışlamak yerine, 'neden elindeki teknolojiyle 7000 serisini de desteklemiyorsun?' diye sorgulamak lazım. Ben basın bülteni okumuyorum, tüketici hakkını savunuyorum.
sen haklı birine benziyorsun (7900xtx kullanıyorum) :peped: :PeepoLeave:

Modlayarak 7000 serisinde FSR 4 çalıştırıldı. fakat FSR 4 7000 serisinde netliği arttırsada bazı problemler yaşandığını okumuştum. teknik olarak evet FSR 4 RDNA 3 de çalışıyor fakat tam yazılımsal destek olmadığından kaynaklı 7000 serisi uzun süre düzgün çalışan FSR 4 göremeyebilir. AMD şuanda 9000 serisi üzerinden satış stratejisi yapıp insanları yeni nesile itelemeye çalışıyor. Hiç gelmez diyemeyiz belki kitle tepkilerinden kaynaklı yakın zamanda olmasa bile ilerde gelmesi mümkün.

orda haklısında amd eger bunu yaparsa rakip karşısında çok geride kalıyor mesela fsr 3.1 ile dlss 4.0 kıyaslanamıyordu bile fsr 3.1 okadar berbattı çamur gibi oluyordu ama fsr 4.0 ile dlss 4.0 a güzel bir rakip oldu adamlar sadece 9000 özel tutarak fsr ı ona özel geliştirdikleri için dogal olarak rakiple bir mücadeleye girebilmiş oldu eger dedginiz gibi olsaydı fsr 4.0 ve redstone gene çamur gibi olucaktı çünkü her amd mimarisine özel olarak geliştirme maliyeti ile ugraşıcaktı şimdi sadece 9000 den devam ediyorlar
Hakli olduğun kısımlar var ama kaçırdığın devasa bir teknik detay var. FSR 3.1'in çamur olmasının sebebi GTX 1060'ta bile çalışması değil, AI yerine eski usul algoritma kullanmasıydı. FSR 4 zaten AI tabanlı, yani RDNA 3'te de çalışsa görüntü çamur olmazdı, çünkü RX 7000 serisinin içinde zaten bu iş için AI Hızlandırıcı donanım yatıyor.

Nvidia, DLSS 3.5 gibi devrimsel bir teknolojiyi taa RTX 2000 serisine bile getirdi, kalite düştü mü? Hayır. Demek ki 'eskiye destek verirsek kaliteyi tutturamayız' lafı mühendislik gerçeği değil, git yeni kart al demenin kibarcası kısaca. AMD mühendisleri kalite düşer diye değil, pazarlamacılar satış düşer diye korktuğu için bu desteği kesti. Olayı teknik zorluk sanmayalım. Onun dışında dediklerine katılıyorum.

Lossless scalingde 3x yapmış gibi duruyor görüntü. hafif yırtılmalar olması kötü. Beta testi ise eğer bu video ben normal olarak karşılarım. Betada hiç bi yazılım düzgün çalışmıyor nasıl olsa. Aralıkta çıkacağı duyruldu, bizim için önemli olan Release tarihinde düzgün ve bu tarz problemlerle çıkmaması olacaktır. tek kötü yanı AMD her zaman bi şekilde bozmanın yolunu buluyor. ilk çıktığında şikayetler vs olacaktır ve düzgün çalışmayacaktır ama ilerki updatelerde bu sorunu düzelticeklerini umuyorum. (Bi 7-8 ay düzelmesini bekleriz gibi :D)

Driver işini çözmeleri lazım. Yıl olmuş 2025, hâlâ driver konusunda sıkıntı var. RX 6800 kullanıyorum; oyun oynarken AMD Software açılmıyor, ardından tarayıcılarda donmalar oluyor. YouTube’da video izlerken bile donuyor.

Driver işini çözmeleri lazım. Yıl olmuş 2025, hâlâ driver konusunda sıkıntı var. RX 6800 kullanıyorum; oyun oynarken AMD Software açılmıyor, ardından tarayıcılarda donmalar oluyor. YouTube’da video izlerken bile donuyor.
İnşallah diyelim. ben garip bi şekilde şanslıyım. herkesin illahlah ettiği bu driver sorunlarını sadece 1 kere yaşadım ve DDU ile driver kurunca sorunu çözdüm. Yaşadığım sorunda yeni gelen 25.11.1 sürümünde OpenGL çalışmıyodu tekrar sıfırdan kurunca düzeldi. İşlemci kısmına ağırlık verdikleri kadar birazda GPU ya ağırlık verirlerse hayırlısı ile AMD artık kesin alınabilir diyeceğiz.

İnşallah diyelim. ben garip bi şekilde şanslıyım. herkesin illahlah ettiği bu driver sorunlarını sadece 1 kere yaşadım ve DDU ile driver kurunca sorunu çözdüm. Yaşadığım sorunda yeni gelen 25.11.1 sürümünde OpenGL çalışmıyodu tekrar sıfırdan kurunca düzeldi. İşlemci kısmına ağırlık verdikleri kadar birazda GPU ya ağırlık verirlerse hayırlısı ile AMD artık kesin alınabilir diyeceğiz.
Hocam kaç kere sıfırdan kurdum, hâlâ aynı hatalar devam ediyor. Eski sürüme geçmek de istemiyorum çünkü güncel oyunları oynadığım için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,949
Üyeler
186,123
Son üye
rabel777
Geri