Amd FSR Redstone Tanıtıldı!

Doğrusun. 9000 serisinde yapay zeka performansı için özel tensor benzeri donanımların çok daha güçlendirildiği biliniyor, kısıtlamanın teknik bahanesi muhtemelen bu.

Ama asıl can sıkan detay şu, Bizim RX 7000 kartların içinde de süs niyetine duran 'AI Accelerator' birimleri var. Yıllardır 'geleceğe yatırım' diye pazarlandı, şimdi tam işe yarayacakları teknoloji geldiğinde size destek yok' denirse, AMD kendi ayağına sıkmış olur. Nvidia DLSS 3'te donanım kısıtlaması getirmişti ama DLSS 3.5 özelliğini tüm RTX kartlara açarak gönül aldı. AMD'nin de en azından 7000 serisini bu trene dahil etmesi şart.
Adamlar 6000 serisine driver vermeyecekti millet tepki yağdırdı, AMD şuan bariz şekilde eski serileri öldürme niyetinde o yüzden 9000 serisi hariç destek gelmez, sürücü gelmeye devam ederse şükretmek lazım 😅

Driver işini çözmeleri lazım. Yıl olmuş 2025, hâlâ driver konusunda sıkıntı var. RX 6800 kullanıyorum; oyun oynarken AMD Software açılmıyor, ardından tarayıcılarda donmalar oluyor. YouTube’da video izlerken bile donuyor.
tarayıcıdaki donanım hızlandırmayı kapatman gerekiyor onun için

Hocam kaç kere sıfırdan kurdum, hâlâ aynı hatalar devam ediyor. Eski sürüme geçmek de istemiyorum çünkü güncel oyunları oynadığım için.
hocam aşırı eskiye geçmenize gerek yok. ben 25.10.2 sürümünü geçtim yani bi alt sürümü. ve sanırsam çıkan en stabil yeni sürüm o. 25.11.1 de bi problem var çoğu kişi geri dönüyor bi alt sürümüne. bi sonraki sürüme kadarda güncellemeyin 25.10.2 de her oyunu oynatıyor sonuçta.

orda haklısında amd eger bunu yaparsa rakip karşısında çok geride kalıyor mesela fsr 3.1 ile dlss 4.0 kıyaslanamıyordu bile fsr 3.1 okadar berbattı çamur gibi oluyordu ama fsr 4.0 ile dlss 4.0 a güzel bir rakip oldu adamlar sadece 9000 özel tutarak fsr ı ona özel geliştirdikleri için dogal olarak rakiple bir mücadeleye girebilmiş oldu eger dedginiz gibi olsaydı fsr 4.0 ve redstone gene çamur gibi olucaktı çünkü her amd mimarisine özel olarak geliştirme maliyeti ile ugraşıcaktı şimdi sadece 9000 den devam ediyorlar
Şöyle bir sıkıntı var sadece 9000 serisi AMD kullananlara özel bir teknolojiyi AMD firmaları fonlamazsa kimse kendi isteği ile oyununa koymaz, buna uğraşmak gereksiz çünkü. DLSS nin en büyük özelliği çok geniş ürün gamında çalışması, şuan RTX 2060 kartı olan bile FG açamasa da sınırlı olarak DLSS kullanabiliyor. Oyuncıların güncel kullandığı kartların büyük çoğunluğu da RTX serisi olduğu için bazı yapımcılar Nvidia herhangi bir maddi destek vermese bile oyuncular için oyununa DLSS entegre ediyor bu da büyük bir DLSS destekli oyun kütüphanesi olarak geri dönüyor.

FSR nin iddiası Nvidia kartlar dahil her kartta çalışacak olması ve oyunlara çok kolay entegre edilebilmesi idi.

Redstone iyi calısmıyormus, en kısa zaman da düzeltirler umarım.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: XPCX
Fsr nin en büyük eksiği gölgeler ve hareketli cisimler. Örneğin karakterin saçı veya ağacın dalı. Bunlar düzelirse iyi olur.
Hangi oyunlarda yapıyor bunu? Şimdiye kadar fsr 4 ile birkaç oyun oynadım bir sıkıntı görmedim açıkçası bu şekilde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rdr de fsr 4 var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AMD de sürücü hatası alanlar bir kere Windows' u güncel tutun. Sonra sevgili Windows' un kafasına göre otomatik sürücü yüklemesi özelliğini devre dışı bırakın. Yoksa güncelleme ile sizin sürücünüzün üstüne sürücü yüklemeye çalışıp kurulu sürücünün içinden geçiyor. Redditte bununla ilgili çok fazla konu açıldı. Sürücü problemlerinin çoğuna aslında Windows sebep oluyor.

Son düzenleme:
Hangi oyunlarda yapıyor bunu? Şimdiye kadar fsr 4 ile birkaç oyun oynadım bir sıkıntı görmedim açıkçası bu şekilde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi: 4 dakika önce
rdr de fsr 4 var mı?
FSR 2-3 ten bahsediyordur, çünkü söylediği sorunlar eski sürümlerde bariz belli olan sorunlardı, FSR4 çok daha iyi bu konuda, RDR2 de FSR4 açılmıyor ileride destek gelir umarım.

FSR 2-3 ten bahsediyordur, çünkü söylediği sorunlar eski sürümlerde bariz belli olan sorunlardı, FSR4 çok daha iyi bu konuda, RDR2 de FSR4 açılmıyor ileride destek gelir umarım.
İşte bilip bilmeden ezberden kötülüyolar ona ayar olduğum için sordum zaten.

Geri