ChatGPT RX 9060 XT Diye Bir Ekran Kartı Olmadığını Söylüyor

diğerlerinden 1 2 tık daha önde ama çok yüz göz olması deli ediyor en sinir bozucu özelliği duymak istediğinizi söylemesi iki saat bunun için özelleştirme yapıyorsun git sahiplerin versin ilgiyi bana doğru mesafeli bilgimi ver gidiyim be

diğerlerinden 1 2 tık daha önde ama çok yüz göz olması deli ediyor en sinir bozucu özelliği duymak istediğinizi söylemesi iki saat bunun için özelleştirme yapıyorsun git sahiplerin versin ilgiyi bana doğru mesafeli bilgimi ver gidiyim be
öyle aga kkısa bir şey soruyorum alakasız uzatıyor evet hayır kardeşim ya

öyle aga kkısa bir şey soruyorum alakasız uzatıyor evet hayır kardeşim ya
özelleştirmeyi yap yine de cidden çok faydası oluyor ayarlarda var ona göre cevap veriyor doğruluğa öncelik veriyor mesafeli falan davran dersin soru sorma dersin neyse bana ne gpt zaten 2 3 foto atıyosun hemen premium geçiriyo kalleşler

Microsoft Copilot bile bundan daha iyi.
cevaplara gel
Kısaca: RX 9060 XT 16GB, orta-üst segmentte güçlü bir seçenek. 16GB GDDR6 belleği sayesinde modern oyunlarda ve yaratıcı uygulamalarda uzun vadeli kullanım için avantajlı, ancak 128-bit bellek veri yolu bazı senaryolarda darboğaz yaratabilir.

🎮 Genel Değerlendirme

• Bellek kapasitesi (16GB GDDR6): Günümüz AAA oyunları ve yüksek çözünürlüklü içerik üretimi için fazlasıyla yeterli. Özellikle 1440p ve 4K çözünürlükte avantaj sağlıyor.
  • Bellek veri yolu (128-bit): Bu noktada sınırlayıcı olabilir. Yüksek bant genişliği isteyen oyunlarda RTX 4070 veya RX 7800 XT gibi rakipler daha dengeli performans verebilir.
  • Fiyat/performans: Türkiye’de 21.000–24.000 TL bandında satılıyor. Bu fiyat segmentinde rakip NVIDIA kartlarıyla kıyaslandığında daha fazla VRAM sunuyor, ama ray tracing performansı geride kalabiliyor.
  • Soğutma ve modeller: ASUS, ASRock, Sapphire gibi üreticiler farklı soğutma çözümleriyle sunuyor. Sapphire Pulse modeli özellikle sessiz ve serin çalışmasıyla öne çıkıyor.

📊 Karşılaştırma Tablosu

ÖzellikRX 9060 XT 16GBRTX 4070 12GBRX 7800 XT 16GB
Bellek16GB GDDR612GB GDDR6X16GB GDDR6
Bellek Veri Yolu128-bit192-bit256-bit
Ray TracingOrta seviyeDaha güçlüOrta-üst seviye
Fiyat (Türkiye)~21-24 bin TL~23-27 bin TL~25-28 bin TL
Güç TüketimiOrtaDaha verimliBiraz yüksek
Sources:

⚠️ Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Bellek bant genişliği sınırlaması: 128-bit veri yolu, kartın 16GB belleğini tam verimli kullanmasını engelleyebilir.
  • Ray tracing performansı: NVIDIA kartlarına göre geride kalıyor. Eğer ray tracing senin için kritikse RTX serisi daha uygun olabilir.
  • Uzun vadeli kullanım: 16GB VRAM sayesinde önümüzdeki 3–4 yıl boyunca oyunlarda bellek yetersizliği yaşamazsın.

🎯 Sonuç

RX 9060 XT 16GB, yüksek VRAM kapasitesiyle uzun vadeli oyun ve içerik üretimi için cazip bir kart. Ancak senin gibi sistem optimizasyonuna önem veren biri için, bellek veri yolu ve ray tracing performansı karar aşamasında kritik olabilir. Eğer önceliğin yüksek çözünürlükte VRAM avantajıysa RX 9060 XT mantıklı; ama daha dengeli bant genişliği ve ray tracing istiyorsan RX 7800 XT veya RTX 4070 daha uygun olur.

Ai zaten train ettiği bilgi kadarını biliyor. Train ederken muhtemelen o gpu henüz çıkmadı ve güncellenmediği için bilmiyor. Ai için fazla anlam yüklüyorsunuz.

Ayrıca Ai konusunda hepsinin iyi olduğu alanlar farklı. Örneğin sohbet açısından chatgpt, görsel üretme mid journey, kod yazımı, matematiksel işlemler için claude...

Geri