Bilgisayar parçalarımı yükseltmek istiyorum

D3rinhan

80+
Reaksiyon skoru
13
Bütçe
60000
Merhabalar iyi forumlar.
Öncelikle şuan bende olan parçaları yazayım sizlere
Anakart : ASROCK B450M-HDV R4.0 3200MHz DDR4 Soket AM4 M.2 USB 3.1 HDMI mATX Anakart
İşlemci : AMD Ryzen 7 5700 3.7GHz 16MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm
Ekran Kartı : XFX Swift Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6
RAM : Lexar 32GB (2x16GB) Thor 3200MHz CL16 DDR4
Kasa (PSU) : FAZEON F17 750W 80+ Bronze Tempered Glass Mesh 3x ARGB

Benim isteğim işlemciyi ryzen 7 9800x3d yapmak yonunde ve buna uygun bir sıvı soğutma istiyorum.
işlemciyi am5 yapacagım için ona uygun bir anakart önerisine ihtiyacım var ve beraberinde ddr5 2x16 lazım
ben bilgisayar parçalarının birbiri ile uyumluluğunu anlamadığım için destek almak için yazıyorum lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim
ve bir de benım seçtiğim işlemcinin yayın vs. açarsam valorant tarzı oyunlarda drop yer miyim acaba veya performans düşüşü gözle görülür şekilde yaşanır mı?
ve bu arada Bütçem 60000 civarında işlemciden ayrı şekilde onu taksitle ayarlarım diye düşünüyorum
iyi forumlar

Son düzenleme:
Bu sisteme para harcamak tamamen israf benim gözümde. Belli konularda ihtiyaç varsa ona göre gerekli parçalar alınır da günlük kullanım için bu hali bile fazla 😀

Bu sisteme para harcamak tamamen israf benim gözümde. Belli konularda ihtiyaç varsa ona göre gerekli parçalar alınır da günlük kullanım için bu hali bile fazla 😀
bazıları için öyledir muhtemelen ama ben valorantta 220-150 arası fps alıyorum ve daha yayın acmadım muhtemelen bu işlemci yayın yükü ve oyunu aynı anda çalıştıramayacak bütün parçalar yeni bu arada ne yazıkki ben ne aldığımı bilmeden aldım o yüzden değiştireceğim :(
parçaların hepsi 1.5 haftalık

bazıları için öyledir muhtemelen ama ben valorantta 220-150 arası fps alıyorum ve daha yayın acmadım muhtemelen bu işlemci yayın yükü ve oyunu aynı anda çalıştıramayacak bütün parçalar yeni bu arada ne yazıkki ben ne aldığımı bilmeden aldım o yüzden değiştireceğim :(
parçaların hepsi 1.5 haftalık
Çok abartı bir beklenti yoksa işlemciyi iade süresi dolmadan iade edip ikinci elde 5700X3D veya 5800X3D kovalayabilirsin. Her şeyi değiştirmeden sistemi isteğine göre toparlarsın.

Bu arada yayın amacı varsa ekran kartını AMD almak da büyük hata olmuş.

Çok abartı bir beklenti yoksa işlemciyi iade süresi dolmadan iade edip ikinci elde 5700X3D veya 5800X3D kovalayabilirsin. Her şeyi değiştirmeden sistemi isteğine göre toparlarsın.

Bu arada yayın amacı varsa ekran kartını AMD almak da büyük hata olmuş.
sistemi itopyadan oem paket olarak aldım ve iade kabul etmiyorlar ne yazıkki bende parçaları 2. elden satıp değiştirmeye karar verdim
dediğiniz işlemcilerden haberdarım ve ne yazıkki bulanacak bir 2. el piyasaları yok 0 ları ise ryzen 7 9800x3d den pahalı o yüzden am5 sistem bence en mantıklısı.
ekran kartı ne için hata acaba? profesyonel değilim beni zorlayacağını düşünmüyorum ama kotu yanlarını bilmek isterim

AMD saf gücü olan yazılım anlamında çok başarılı olmayan bir ekran kartı. Ek olarak 30k bütçede istediğiniz sistem bence imkansıza yakın şuan 2x16 ddr5 ramler 20k civarı 20k da 9800x3d işlemciniz en kötü b650 chipset bir anakart ile 45-50k ya çıkarsınız diye düşünüyorum.

Merhabalar iyi forumlar.
Öncelikle şuan bende olan parçaları yazayım sizlere
Anakart : ASROCK B450M-HDV R4.0 3200MHz DDR4 Soket AM4 M.2 USB 3.1 HDMI mATX Anakart
İşlemci : AMD Ryzen 7 5700 3.7GHz 16MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm
Ekran Kartı : XFX Swift Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6
RAM : Lexar 32GB (2x16GB) Thor 3200MHz CL16 DDR4
Kasa (PSU) : FAZEON F17 750W 80+ Bronze Tempered Glass Mesh 3x ARGB

Benim isteğim işlemciyi ryzen 7 9800x3d yapmak yonunde ve buna uygun bir sıvı soğutma istiyorum.
işlemciyi am5 yapacagım için ona uygun bir anakart önerisine ihtiyacım var ve beraberinde ddr5 2x16 lazım
ben bilgisayar parçalarının birbiri ile uyumluluğunu anlamadığım için destek almak için yazıyorum lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim
ve bir de benım seçtiğim işlemcinin yayın vs. açarsam valorant tarzı oyunlarda drop yer miyim acaba veya performans düşüşü gözle görülür şekilde yaşanır mı?
ve bu arada Bütçem 30000 civarında işlemciden ayrı şekilde onu taksitle ayarlarım diye düşünüyorum
iyi forumlar
Kabaca 40-50k civarı tutar muhtemelen hatta daha bile fazla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende yan sistem diziyorum aynısını yapmam 50 k Yi geçiyor ekran kartı hariç şuan yan sistemimde 990pro heatsink 2TB 7500f MSI pro B650m-p matx 6400mhz OC coolermaster hyper212 duo kule tipi Asus ROG strix aura 1000w +80 gold palit gaming pro 3080ti goodram ırdm 1x16gb cl30 6000mhz var hala daha imzamdaki ana sistemime benzetmem için tahmini 40-50k gider

tamam o zaman şöyle yapalım bütçeyi 60 yapalım parçaları söyleseniz anakart ve ram yani bir de sıvı soğutucu

tamam o zaman şöyle yapalım bütçeyi 60 yapalım parçaları söyleseniz anakart ve ram yani bir de sıvı soğutucu
Mükemmel kombinasyon oldu sadece kasanın üstünü anakart ile olan boşluğu ölç Artic ün radyatörü kalın çünkü standart 360mm olanlara göre 63mm kadar boşluk olması gerekiyor

Mükemmel kombinasyon oldu sadece kasanın üstünü anakart ile olan boşluğu ölç Artic ün radyatörü kalın çünkü standart 360mm olanlara göre 63mm kadar boşluk olması gerekiyor

anakartı micro baksak peki ne olur senın için zor olur mu onun için önerin var mı

Neden knka cücük kadar kalır ama ve matx olanların soğutmasını doluluğunu vs beğenmiyorum
bütçeyi anakarttan kısmayı dusundum cunku aralarında 5k fark var ondan yani matx alsam ne olur en fazla ölümcül bir hata olur mu diye sorayım dedim

Asrock kullanıyorum bende şuana kadar hiç bi sorun yaşamadım iyi anakart düşüncem

Geri