Çözüldü✓ Samsung G6 oled monitör oled yanığı oldu...

geçmiş olsun hocam. osd den manuel pixel refresh yaptınız mı belki sorunu çözebilir redditte aynı sorunu yaşayan birini görmüştüm. ben de aynı modeli kullanıyorum sütun değil ama 2 tane dikey çizgi var artifact mi banding mi her neyse redditte baya bir muhabbeti dönüyor özellikle gri ekranda belli oluyor aldığımdan beri gitmedi korkutuyor açıkçası arada ekstradan çizgiler geliyor kapatıp açınca düzeliyor biraz sıkıntılı bir model

şunu tam ekran yapıp atar mısın hocam @furkangorur dikey çizgi bantlaşma falan var mı bu renkte belli oluyor
beyler benim g6 oled 240 hz modelde de aynı şekilde gri ekranda dikey çizgiler var fakat her gride değil googledeki gri tonunda, ve bir tanesi hafif daha fazla belirgin, redditte konulara baktığımda her oledde var deniliyor sizde nasıl?
Başlık 'G6 oled gri ekranda dikey çizgi'
https://forum.donanimarsivi.com/konu/g6-oled-gri-ekranda-dikey-cizgi.1192716/

IPS <3

Hocam bugün benim g6 da aynısını fark ettim. Siz ne yaptınız? Nasıl ilerledi süreç?
Sanırım oled yanığı oldu. Siyah koyu renkte bir sorun yokken açık renklerde 4 tane sütün belli ediyor kendisini. Aşırı belirgin.
Ürünün servise gönderdiğimde para iadesi almaya çalışacağım. Alalı 2 ay oldu sanırım şu öğrenci indirimi ile konusu çıktığında almıştım.

Elimde yedek asus rog strix xg27acs olduğu için ona geçiş yapıyorum. Bir daha OLED alacağımı sanmıyorum :(

Alıntıyı görüntüle

MONİTÖRÜN PİXEL YENİLEME ÖZELLİĞİ İLE SORUNUM ÇÖZÜLDÜ

Hocam bugün benim g6 da aynısını fark ettim. Siz ne yaptınız? Nasıl ilerledi süreç?

Ben de pixel yenileme yapıyorum bakalım inşallah düzelir. Kendi kendine otomatik yapıyor yapmanıza gerek yok diyorlardı

Sanırım oled yanığı oldu. Siyah koyu renkte bir sorun yokken açık renklerde 4 tane sütün belli ediyor kendisini. Aşırı belirgin.
Ürünün servise gönderdiğimde para iadesi almaya çalışacağım. Alalı 2 ay oldu sanırım şu öğrenci indirimi ile konusu çıktığında almıştım.

Elimde yedek asus rog strix xg27acs olduğu için ona geçiş yapıyorum. Bir daha OLED alacağımı sanmıyorum :(

Alıntıyı görüntüle

MONİTÖRÜN PİXEL YENİLEME ÖZELLİĞİ İLE SORUNUM ÇÖZÜLDÜ

İşte OLED den korktuğum bu MiniLED canını seveyim şimdi RGB MiniLED ler de çıktı Rec2020 nin 99% seviyelerini zorluyorlar.

Ben de pixel yenileme yapıyorum bakalım inşallah düzelir. Kendi kendine otomatik yapıyor yapmanıza gerek yok diyorlardı
hocam benim monitör günde 15 saat %100 parlaklıkta açık. Güneş vurunca ekranda böyle şekiller olmuştu 30-40 dakika ekranı kapalı tuttum o sırada samsung müşteri hizmetleri ile ugraşıyordum. Sonra pixel yenileme yaptım ve düzeldi.
İşte OLED den korktuğum bu MiniLED canını seveyim şimdi RGB MiniLED ler de çıktı Rec2020 nin 99% seviyelerini zorluyorlar.
hocam teknolojik bir üründe her zaman sorun olabilir. Benim g6 oled monitörüm günde 15 saat açık ve %100 parlaklıkta çalışıyor. Miniledler de beyaz renklerde patlama yapıyor diye biliyorum macbook pro kullanırken onda fark edip araştırmıştım. Bütçe olede yetiyorsa oled alınabilir 2026 yılındayız gidip yeni nesil oled alırsanız uzun yıllarca kullanırsın

Geri