5070 için işlemci önerisi

Flower

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
12000
Merhaba arkadaşlar,

Eski sistemimi sattım ve Hepsiburada üzerinden GameGaraj'ın hazır sistemlerinden birini aldım. Sistem özelliklerim kısaca şöyle:

İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: Palit RTX 5070.
Anakart: BIOSTAR B650t.
RAM: 32 GB.
Depolama: 1 TB M.2 SSD.

Hafta sonu mevcut R5 7500F işlemciyi satacağım ve yerine daha güçlü, ileriye dönük bir işlemciye geçmeyi düşünüyorum. Amacım;

Seneye 2K monitöre geçtiğimde darboğaz yaşamamak.

Yeni çıkan oyunlarda uzun süre rahat etmek.

Şu an 1080p monitör kullanıyorum, muhtemelen 1 yıl daha 1080p devam edeceğim.

Araştırmalarıma göre düşündüğüm işlemciler şunlar:

Ryzen 5 9600X.
Ryzen 7 7700X.
Ryzen 7 9700X.
Ryzen 7 7800x3D.

Bütçem maksimum 11–12 bin TL (taksitle alacağım).

7800x3D yaklaşık 15k civarında, bütçeyi zorlamaya gerçekten değer mi emin değilim. Ayrıca 1 TB M.2'yi satabilirsem 2 TB'a çıkmayı da düşünüyorum ama sarı sitede işlemciye kıyasla SSD'ye kimse bakmıyor bile.

Sorularım kısaca:

11–12K bütçeyle en mantıklı ve uzun ömürlü işlemci hangisi olur?

7800x3D için ekstra zorlamaya gerçekten gerek var mı?

1080P'de 1 yıl bu işlemcilerden biriyle devam etmem bir sorun yaratır mı?

Şimdiden teşekkürler.

7500f 1080p'de 1 sene istediğiniz şekilde götürür. 2K'ya geçtiğinizde ise görev daha çok ekran kartının olacağı için işlemcinin çok uçuk bir farkı olmayacaktır. x3d ise L3 cache seven rekabetçi oyunlar oynuyorsanız daha iyi olabilir onun dışında 2k'da pek farkını hissetmezsiniz. 7500f ile 2k'da binlerce insan kullanıyordur forumda. Fiyatına göre çok iyi bir işlemci. Değiştirmek zorundaysanız eğer almışken iyi olsun derseniz 9700x ya da 7800x3d.

Bana kalırsa 2K'ya geçecekseniz işlemci masrafına girmeyin. Ama illa bütçem var yine de alacağım derseniz iki işlemciden birisini alabilirsiniz.

7500f 1080p'de 1 sene istediğiniz şekilde götürür. 2K'ya geçtiğinizde ise görev daha çok ekran kartının olacağı için işlemcinin çok uçuk bir farkı olmayacaktır. x3d ise L3 cache seven rekabetçi oyunlar oynuyorsanız daha iyi olabilir onun dışında 2k'da pek farkını hissetmezsiniz. 7500f ile 2k'da binlerce insan kullanıyordur forumda. Fiyatına göre çok iyi bir işlemci. Değiştirmek zorundaysanız eğer almışken iyi olsun derseniz 9700x ya da 7800x3d.

Bana kalırsa 2K'ya geçecekseniz işlemci masrafına girmeyin. Ama illa bütçem var yine de alacağım derseniz iki işlemciden birisini alabilirsiniz.
Yani aslında aklımda 2 seçenek vardı.

1. 7500F'i satıp işlemci yükseltmek

2. 7500F'de kalıp 27 inç 2K monitör almak.

İşlemcinin daha cazip gelmesinin sebebi monitör alırsam hiçbir şey satmadan alacağım ancak 1. seçenekte işlemciyi satıp 5K elde edebileceğimden işlemci daha mantıklı geldi siz olsanız ne yapardınız?

2K monitör alıp seneye işlemci yükseltmek mi?

Yoksa.

İşlemci yükseltip seneye 2K monitöre geçmek mi?

Yani aslında aklımda 2 seçenek vardı.

1. 7500F'i satıp işlemci yükseltmek

2. 7500F'de kalıp 27 inç 2K monitör almak.

İşlemcinin daha cazip gelmesinin sebebi monitör alırsam hiçbir şey satmadan alacağım ancak 1. seçenekte işlemciyi satıp 5K elde edebileceğimden işlemci daha mantıklı geldi siz olsanız ne yapardınız?

2K monitör alıp seneye işlemci yükseltmek mi?

Yoksa.

İşlemci yükseltip seneye 2K monitöre geçmek mi?
Öncelikle iyi forumlar doğrudur yanlıştır bilmiyorum ama benim mantığıma göre monitörü almak daha mantıklı gibi gün geçtikçe fiyatlar artıyor seneye işlemcinizi satarken fiyat artışından bir nebzede olsa etki görecektir ve harcayacağınız para daha az olabilir

2K monitörü yakın zamanda almayı düşünüyorsan işlemci yükseltmene gerek yok RTX 5070 için, 1080P'de uzun süre kalabilirim diyorsan 9 taksitle 7800x3D alıp AM6 çıkana kadar upgrade yapma ihtiyacı duymadan devam edersin hocam

• Beğen
Reaksiyonlar: Ju5t
2K monitörü yakın zamanda almayı düşünüyorsan işlemci yükseltmene gerek yok RTX 5070 için, 1080P'de uzun süre kalabilirim diyorsan 9 taksitle 7800x3D alıp AM6 çıkana kadar upgrade yapma ihtiyacı duymadan devam edersin hocam
Şöyle ikisinden birini şimdi aşacağım bir sonrakinide muhtemelen 2026 kasımda alacağım.

Hatta aklımda 2026 kasımda hiç ödemem borcum kalmadığından 2k oled bi monitör almak var gibi. O yğzden işlemciden yanaydım.

Bu videoda gördüğüm kadarıyla 7700X ile 7800x3D arasında aman aman bir fark yok eğer seneye After Effects kullandığımda ekstra işime yarıyacaksa 7800x3D alırım ancak oyundaki gibi fark olmaz olsa da çok az bir şey olur derseniz 7700X alayım.

ben 7500f ile kullanıyorum 2k'da bir sorun yaşamadım hiç

7500f ile 5070 kullanıyorum darboğaz vs olmuyor.
1080-2k-4k oynuyorum.
Oyun icin diğer işlemcilere o kadar para verip geçmek vereceği performans farkına değdiğini düşünmüyorum. Kesinlikle 2k monitöre gecmen çok daha mantıklı olur.

Diğer işlemcilerin farkını oyunlarda değil render vs alıyorsun. Cs ve valo da performans farkı cok var onu. dışında diğer oyunlarda özellikle 2k icin hic bu kadar masraf yapılılta geçilecek performans farkı yok.
Monitor 2k olsaydı fantezi amaclı islemci yükseltilebilirdin ama şuan direk monitor al

Son düzenleme:
7800x3D sipariş ettim, ancak elimde 240mm sıvı soğutma var yeterli olur mu?

ben Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 ile kullanıyorum cinebench max 86 gördü boşta 40 oyunda max 60ları görüyor

Merhaba arkadaşlar,

Eski sistemimi sattım ve Hepsiburada üzerinden GameGaraj'ın hazır sistemlerinden birini aldım. Sistem özelliklerim kısaca şöyle:

İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı: Palit RTX 5070.
Anakart: BIOSTAR B650t.
RAM: 32 GB.
Depolama: 1 TB M.2 SSD.

Hafta sonu mevcut R5 7500F işlemciyi satacağım ve yerine daha güçlü, ileriye dönük bir işlemciye geçmeyi düşünüyorum. Amacım;

Seneye 2K monitöre geçtiğimde darboğaz yaşamamak.

Yeni çıkan oyunlarda uzun süre rahat etmek.

Şu an 1080p monitör kullanıyorum, muhtemelen 1 yıl daha 1080p devam edeceğim.

Araştırmalarıma göre düşündüğüm işlemciler şunlar:

Ryzen 5 9600X.
Ryzen 7 7700X.
Ryzen 7 9700X.
Ryzen 7 7800x3D.

Bütçem maksimum 11–12 bin TL (taksitle alacağım).

7800x3D yaklaşık 15k civarında, bütçeyi zorlamaya gerçekten değer mi emin değilim. Ayrıca 1 TB M.2'yi satabilirsem 2 TB'a çıkmayı da düşünüyorum ama sarı sitede işlemciye kıyasla SSD'ye kimse bakmıyor bile.

Sorularım kısaca:

11–12K bütçeyle en mantıklı ve uzun ömürlü işlemci hangisi olur?

7800x3D için ekstra zorlamaya gerçekten gerek var mı?

1080P'de 1 yıl bu işlemcilerden biriyle devam etmem bir sorun yaratır mı?

Şimdiden teşekkürler.
Dostum 2 k da am5 işlemcilerinin meredeyse hepsi benzer performans gösteriyor. İslemci yerine yatırımı monitöre yap. Bottleneck olursa 1080 p de olur 2 k da olmaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yeterli olur

Dostum 2 k da am5 işlemcilerinin meredeyse hepsi benzer performans gösteriyor. İslemci yerine yatırımı monitöre yap. Bottleneck olursa 1080 p de olur 2 k da olmaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yeterli olur
Dediğim gibi işlemciyi aldım şuanda bütçem olurda harcarsam en maximum 10k kaldı. Acaba 10k'ya 2k monitörmü alsam yoksa seneye bekleyip Oled'mi alsam?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,010
Üyeler
187,133
Son üye
Ewnhell
Geri