AAA Oyun çok oynamıyum 8gb vram yeter mi

10k nın üstüne cıkmak istemiyorum çünkü psu da duşuk benim 550w en azından bi psu da almak istiyorum
10k bütçede RX 6800 en f/p karttır. Her ne kadar yüksek vram'e ihtiyacınız olmasa bile, 16GB vram ile uzun ömürlü olacaktır. Üstüne de güzelinden bir PSU çekersiniz, oh mis :D

Yani AAA oynasan da 8GB VRAM yeterli. Sadece atıyorum doku veya gölge ayarını ortaya çekersin. Oyunlar atmosferik görselliği (2015 sonrası özellikle) daha çok post efektler ile veriyor. Bu da VRAM'a en az yük bindiren ayarlardan. Yani dokuların dibine girmediğin veya bak gölge cam gibi 4K çözünürlükteki gibi şeylere çok da takılmadan oynarsın. Zaten oyunlar optimizasyon için gölgeleri hep düşük çözünürlükte tutuyor. En yüksekte bile gölge ayarları genelde böyle tırt gözükür. Hatta daha hoş gözüksün diye gölge yumuşatma yaparlar.

Bir de bizim ülkede GTX 660, HD6570'ler falan varken de genel kullanıcı bilgisi VRAM üzerinden dönüyordu. O dönem VRAM değil bit vb. önemli muhabbetleri geçerdi. Sonra bunu Nvidia'da oyun için 60-70 ideal 80 ve 90 daha çok iş içine döndü. AMD tarafında da bu 2-3 sayıyla oluyordu hatırlamadım. Onlar da Nvidia gibi sayıların anlaşılma mantığında basitliğe gittiler. Yani VRAM muhabbeti evet yetersiz kalıyor, ama öyle çok da oyun oynatmaz olayı boş iş. Bizim ülkede korsan tüketim olmasa çoğu kişi AAA'da oynamaz yani, herkes güncel oyun falan satın almıyor. Benim gibi Indie oyun alıp oynayan sayısı da eskiye göre arttı. Indie oynuyorsan zaten 8 GB VRAM'li 5060 falan bildiğin canavar kalıyor ki çoğu online oyunu da oynatır yani.

Yani böyle 35 yaşı geçmiş, 5090 falan toplamış ya bu oyunlar bulanık gözüküyor otu boku açtım kafasında biri değilsen. Forumlarda gördüğüm en garip çarlar olabilir. Oyunlar optimizasyonu yapamadığından, DLSS açmasan bile temel kenar yumuşatma ayarları ile FPS artırmaya çalışıyorlar. Arkadaşlar buna veya tellerde hareket edince hafif blurlanmaya bile takılıyorlar garip çarlar.

Ben bu arada AMD eski serisini önermem. Desteği artık ekisi gibi olmayacak. AMD çok laf gelince destekleyeceğiz canım dese de artık ana odağı 90K ve sonrası gelecek kartlar. Zaten en çok sorunu da yaşayan seri 60 kartları. Bence bütçe çıkabiliyorsan 9060 XT 16 GB veya 5060 8 GB. Kesinlikle 8 GB kart alıyorsan AMD önermem. AMD kas gücünü ucuza sattığından avantajlı. Aynı VRAM oranında Nvidia yazılım vb. ile çok daha önde.

Son düzenleme:
Eğer toplam bütçe 10k ise, RX 6700 XT öneririm. 7.5-8k arasında bulunuyor. Artan paraya da psu çekersiniz.

AAA maksimum grafik ile işin yoksa 8 yeter. İlgilenirsen RTX2070 Super kartımı satıyorum. İletişime geçebilirsin.

10k bütçede RX 6800 en f/p karttır. Her ne kadar yüksek vram'e ihtiyacınız olmasa bile, 16GB vram ile uzun ömürlü olacaktır. Üstüne de güzelinden bir PSU çekersiniz, oh mis :D
doğru bu arada arada ama nvidia yazılım olarak ve rahatlık açısından daha çok hitap ediyor bazı kişilere
AAA maksimum grafik ile işin yoksa 8 yeter. İlgilenirsen RTX2070 Super kartımı satıyorum. İletişime geçebilirsin.
fiyat nedir canım

10k nın üstüne cıkmak istemiyorum çünkü psu da duşuk benim 550w en azından bi psu da almak istiyorum
O paralar 3060 12 gb 4060 8gb satılıyor garantili 3 4 ay önce 8e 3 sene garantili 4060 ventus almıştım 9a da 3060 12 gb

İyi günler herkese
AAA oyun çok oynamıyorum yeni çıkan oyunları da alıp oynama gibi bi vaktimde yok ama suan rx580 kullanıyorum bazen wattman gibi bi hata veriyor
İşlemcim ryzen 5 7600 sizce 0 rtx 5060 8gb mı yoksa rx 9060xt 8gb mı ya da ikinci elden ucuz yollu güzel bir kart önerebilir misiniz
Cs2 12 gb kullanıyor 1920 1440 4:3te

İyi günler herkese
AAA oyun çok oynamıyorum yeni çıkan oyunları da alıp oynama gibi bi vaktimde yok ama suan rx580 kullanıyorum bazen wattman gibi bi hata veriyor
İşlemcim ryzen 5 7600 sizce 0 rtx 5060 8gb mı yoksa rx 9060xt 8gb mı ya da ikinci elden ucuz yollu güzel bir kart önerebilir misiniz
9060xt 8gb alın 5060 çok giriş seviye bir kart.

Geri