Fps oyunları için mousepad önerisi

Quexelops

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
3000
Pc yi yeni topladım(ryzen 7 9800x işlemci, rtx5700 ekran kartı)150tl lik uyduruk bir mousepadim var tüm ekipmanlarım şu anda ortalama üstü olduğu için mousepadin eksikliğini fark etmeye başladım valorantta 1000dpi 0.40 senseim var çok fazla seçenek olduğundan daha öncesinde de mousepad deneyimlemediğimden kontrol mü hız mı daha iyi olur bilmiyorum bütçe önemli değil baktığım kadarıyla ortalama 2.5k civarı piyasa. Yine bu fiyatlarda olursa uygun. Glass mousepadler hakkında ne düşünüyorsunuz? bi de boyut olarak da yerim var 50x50 öneriliyor sanırsam genel olarak. Çok geniş bi havuz olduğundan karar veremiyorum yardımcı olabilir misiniz? (Kızım bu arada)

Cam mouse pad daha akıcı olduğundan bence Valorant gibi oyunlarda çok uygun değil. Ayrıca sürekli tozlanmasın diye silmeniz ve daha uzun ömürlü olacak skatezler almanız, skatezleri de belirli aralıklarla yenilemeniz gerekiyor. Bence tasarımı hoş göstermesi dışında çok da artısı yok.

Bütçe artıyorsa Artisan alabilirsiniz.

Tasarım içeren farklı modellere bakmak isterseniz de:

Valorant vb. için Hybrid yüzey daha ideal olur.

Hybrid bence Valorant gibi oyunlar için daha ideal. Videoyu da ayrıca izlemenizi öneririm. Bu arada tasarım odaklı da alabilirsin. Bu en F/P kafasına çok girmene de gerek yok. Bütçen ₺1300 üstüne çıktığında aldığın her mouse padde farenin çok daha iyi kaydığını hissedersin. Yani tasarım hoşuna giderse oradan da yüreyebilirsin. Hızlı mouse padlerde de oyun sensitivy falan düşürürsün. Yani böyle alışamazsın gibi olay yok.

Sadece belirteyim Wraith Spirit of Aim speed yüzeyi var, hybrid Longteng ve Kensei kullandım. Onlara göre bir tık yanma yapıyor. Yanma ve terlemeden korumak adına sleep de alabilirsin.

Skatezlerin çok iyi değilse alırken skatez de almanı öneririm.

Son düzenleme:
Şimdi öncelikle ne istediğine karar vermen gerekiyor, glass mousepadler benim bildiğim kadarıyla çok hızlı. Hız mı istiyorsun, kontrol mü istiyorsun, yada ikisinden de biraz olsun diyorsan hibrit mousepadler var. Hepsi için önereyim istiyorsan.

Fps oyunlarında genellikle kontrol öneriyorlar bunlarda da en iyi iki seçenek şunlar bence;

Hibrit için hem kendi kullandığım hemde daha iyi olan seçeneği koyuyorum;

Hızlıda ise;

Cam mouse pad daha akıcı olduğundan bence Valorant gibi oyunlarda çok uygun değil. Ayrıca sürekli tozlanmasın diye silmeniz ve daha uzun ömürlü olacak skatezler almanız, skatezleri de belirli aralıklarla yenilemeniz gerekiyor. Bence tasarımı hoş göstermesi dışında çok da artısı yok.

Bütçe artıyorsa Artisan alabilirsiniz.

Tasarım içeren farklı modellere bakmak isterseniz de:

Valorant vb. için Hybrid yüzey daha ideal olur.

Hybrid bence Valorant gibi oyunlar için daha ideal. Videoyu da ayrıca izlemenizi öneririm. Bu arada tasarım odaklı da alabilirsin. Bu en F/P kafasına çok girmene de gerek yok. Bütçen ₺1300 üstüne çıktığında aldığın her mouse padde farenin çok daha iyi kaydığını hissedersin. Yani tasarım hoşuna giderse oradan da yüreyebilirsin. Hızlı mouse padlerde de oyun sensitivy falan düşürürsün. Yani böyle alışamazsın gibi olay yok.

Sadece belirteyim Wraith Spirit of Aim speed yüzeyi var, hybrid Longteng ve Kensei kullandım. Onlara göre bir tık yanma yapıyor. Yanma ve terlemeden korumak adına sleep de alabilirsin.

Skatezlerin çok iyi değilse alırken skatez de almanı öneririm.
Mesela wraith storm serenity ve storm farkı ne ace serisinden bahsediyorum

Hızlıda önerdiklerime ekleme yapıyorum o zaman onlar da istediğin şekildeydi zaten fiyat olarak daha uygun ama yine bir o kadar kaliteli modeller bunlarda yine.

Son düzenleme:
Mesela wraith storm serenity ve storm farkı ne ace serisinden bahsediyorum
Farkları bunlar. Serenity biraz daha yumuşak olduğundan orta hız gibi düşünebilirsin. Ne kadar sertse o kadar hızlı gibi. Sunet ise kontrol.
Anime kızlı olan ise Storm yüzey ve tasarım, boyut vb. özel fiyat farkı var. Limitli ürün. Ben hybrid iyi olacağını düşünüyorum. Ama hız da istersen Storm mantıklı. Serenity veya Storm alınabilir Wraith poronlardan.

2025-12-31_13-09.webp

pürüzsüz yüzey kontrolü de kaybetmeyeceğim şekilde hız için ne önerirsin 2 tane falan söyler misin çok seçenek olunca karar vermek zorlaşıyor
Sleeve de al çok fark ediyor

Bu arada aklında bulunsun mouse pad i kontrol alsan bile taban seçeneğini ne kadar sert seçersen bir o kadar hızlanıyor. Ayrıca hibrit yüzey olsun diğerleri olsun hissiyatı garip gelir sevemem falan diye düşünüyorsan pek öyle olmuyor önyargın olmasın bana sorarsan 3k bütçen varsa artisanda ufak boyutlu olanlar hariç alamıyorsun zaten ama esptiger tercih etmelisin bana göre.

Bunun tabanı düz Storm'a göre daha sertmiş. Yani daha hızlı. Bugün bir yorumda gördüm, açıklamalarına bakınca da yazdığını gördüm. Boyut ve tasarım dışındaki farkı da bu. Tabanı daha sert poron yani daha hızlı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,010
Üyeler
187,133
Son üye
Ewnhell
Geri