Yardım TruckersMP Fps yükseltme Taktiği ?

drakathx

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,587
Bütçe
99999999
Konu başlığındada bahsettiğim gibi TruckersMP de maalesef ki calais-duisburg ve benzeri yerler kalabalık olduğundan 10-15 fpsleri gördüğüm oluyor :D bunun bir ayarı varmış sanırım fps yükseltmek için 2k full de oynuyorum Tam ekran. Konu hakkında yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim .

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
kaç senedir oynuyorum öyle bir ayar duymadım spefisik direk yükseltecek. ama ayarlarda karşıdaki oyuncuların hangi mesafede yükleneceği ile ilgili bir ayar var, onu düşürmen lazım. düşürdüğün halde de yine düşükse bu biraz tmp ile alakalı yani 10 senedir aynı muhabbet yapacak bir şey yok.

kaç senedir oynuyorum öyle bir ayar duymadım spefisik direk yükseltecek. ama ayarlarda karşıdaki oyuncuların hangi mesafede yükleneceği ile ilgili bir ayar var, onu düşürmen lazım. düşürdüğün halde de yine düşükse bu biraz tmp ile alakalı yani 10 senedir aynı muhabbet yapacak bir şey yok.
o ayar nerede

tabda olması lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tab'daki ayarlar çok etkiliyor ayrıca bilgin olsun
tamam buldum onu very low yaptım gene fayda etmedi :D

Arkadaşların önerdiği ayarları yapsan da öyle üst düzey bir şey beklemeyin.

Oyunun kendisi modlu multiye göre optimize edilmiyor. Ayrıca ETS2 DX9 temelli bir oyun, yani DX11 yükseltilse de modern oyunların akıcı performansını veremiyor. Benzer sorunu DOTA2 ve CS2'de yaşıyor. Benim gözlemlediğim bu tarz oyunları yükseltmek yerine yeniden yapmak çok daha mantıklı. Yine de çok oyunculu oyun yapmak, özellikle 100'lerce kişiyi aynı yerde birbiriyle iletişimde sağlamak sunucu tarafında halen zor. Yani ana oyun desteklese de yine böyle garip sorunlar yaşardın.

Genelde oyunların buna çözümü kanal sistemi oluyor. Herkesi aynı sunucu yerine, farklı sunuculara atıyor.

Ayrıca ETS2 MP sunucu tarafıyla da ilgili. Oynayanların bunu destekleyecek şekilde para attığını falan sanmıyorum. Bu yüzden sunucular da kazanca göre kalitesi değişiyor. Sunucular çok iyi değilse, oyunun uyumsuzluğundan da bağımsız FPS'in düşük olabilir. Yani sunucu senden ve başkalarından aldığı veriyi iyi işleyemiyorsa, oyun aşırı basit grafiklerle olsun yine takılır. Mesela Metin2 gibi oyunlar. Gerçi dediğim gibi yine onlarda da aynı yerden 100'lerce kişi girince oyunun temeli kötüyse veya sunucudan kaynaklı FPS kendini oynanamaz seviyelerde tutuyor.

Kısaca multi istiyorsanız bazı saçma pürüzlere katlanmanız gerekiyor.

Yapacak pek bir şey yok scsnin tmp ile çalışması ve optimizasyonlu bir hale getirmeleri lazım yoksa çok zor

Arkadaşların önerdiği ayarları yapsan da öyle üst düzey bir şey beklemeyin.

Oyunun kendisi modlu multiye göre optimize edilmiyor. Ayrıca ETS2 DX9 temelli bir oyun, yani DX11 yükseltilse de modern oyunların akıcı performansını veremiyor. Benzer sorunu DOTA2 ve CS2'de yaşıyor. Benim gözlemlediğim bu tarz oyunları yükseltmek yerine yeniden yapmak çok daha mantıklı. Yine de çok oyunculu oyun yapmak, özellikle 100'lerce kişiyi aynı yerde birbiriyle iletişimde sağlamak sunucu tarafında halen zor. Yani ana oyun desteklese de yine böyle garip sorunlar yaşardın.

Genelde oyunların buna çözümü kanal sistemi oluyor. Herkesi aynı sunucu yerine, farklı sunuculara atıyor.

Ayrıca ETS2 MP sunucu tarafıyla da ilgili. Oynayanların bunu destekleyecek şekilde para attığını falan sanmıyorum. Bu yüzden sunucular da kazanca göre kalitesi değişiyor. Sunucular çok iyi değilse, oyunun uyumsuzluğundan da bağımsız FPS'in düşük olabilir.

Kısaca multi istiyorsanız bazı saçma pürüzlere katlanmanız gerekiyor.
valla sorun değil ya yıllardır severek oynadığım bırakmadığım tek oyun diyebilirim

bende korsanda 1.5k falan saatim var steamda da 1.2k saatim var hala oynuyorum. ETS2 TMP harbi zor iş. emek ve para isteyen iş çok yapımcı ekip için. bazen etkinlik falan bile yok yani hiç sebepsiz yere sunucu 5k kişi dolu oluyor calaisin merkeze gidiyorsun bir tab basıyorsun sadece 500-600m çevrende 200-300 kişi oluyor. denk gelebiliyor bu kadar kalabalık. bu kadar online oyuncuyu tek bir arada sapasağlam oynatmak bence de büyük başarı ister ets zor da olsa başarıyor ha 5fps dahi olsa :kekw::kekw::kekw:

Konu başlığındada bahsettiğim gibi TruckersMP de maalesef ki calais-duisburg ve benzeri yerler kalabalık olduğundan 10-15 fpsleri gördüğüm oluyor :D bunun bir ayarı varmış sanırım fps yükseltmek için 2k full de oynuyorum Tam ekran. Konu hakkında yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim .
valla hocam 7800x3d ile 20nin altına düşmedim siz ne yapıyosunuz? aradığınız ayar tabdaki optimize draw gibi bir şey olmasın kalabalık yerlerde draw distance'ı kısıyor

bence yok hocam yaw oyundan kaynaklı
bende 7800x3d 5070ti var oralarda 30 gördüğüm oluyor o yüzden pek yanaşmıyom

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,989
Üyeler
188,192
Son üye
sisiyan
Geri