30 euro gümrük muafiyeti tamamen kaldırıldı

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,354
Eveet hayırlı olsun, bundan sonra bunu bilen ithalatçı ağalarımızdan 1 e aldıkları şeyi 100 e almakla değil 1000 e almakla kurtulacağız. Tamamen kaldırıldı muafiyet sınırı, normal ithalat prosedürleri uygulanacak.

Her zaman ithalat yaptıkları için onları bağlayan durum yok zaten. Sürekli bi gümrük müşaviri ile anlaşarak veya kendileri işlemleri yaparak ithalat yaptıkları için etkilenmezler bu durumdan. İthalat yasaklanmadı bireysel alım istisnası denen şey ortadan kaldırılarak ithalatçı godomanlar memnun edildi.
zaten aylar önceden belliydi bireysel alım kapanacağı adım adım kılıfına uydura uydura yaptılar , Lobiciler zaten buna uğraştılar istediklerinide aldılar o kadar açlarki insanların 1 dolarında bile gözleri var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yapıcaklarını yaptılar daha bişi kalmadı bundan daha kötüsü vatandaşlara yurtdışı alışverişi yasaklamak :ROFLMAO:

zaten aylar önceden belliydi bireysel alım kapanacağı adım adım kılıfına uydura uydura yaptılar , Lobiciler zaten buna uğraştılar istediklerinide aldılar o kadar açlarki insanların 1 dolarında bile gözleri var
Hayır bak birde şöyle bir şey eklenmiş burada gülme krizine girdim.
Ekran görüntüsü 2026-01-07 204137.webp

Hani bizde onlara uyum sağlamak için yapmışız gibi empoze ediliyor ama bak işin komedisine gel, abd'de ve avrupa'da zaten hiç vergi alınmıyordu gelen ürünlerden. Yani 800 dolara bile ürün alsan sadece ürün ücreti ödüyordun, sadece onlarda değişen şu oldu artık gelen ürünlere belli oranlarda vergi uygulanacak bu şekilde yine aynı sistemle alabilecekler. Ayrıca onlarda hediye sistemi yasak değil 100 dolar altında olan ürünler hediye olarak abd'ye yollanabiliniyor. Bizde zaten çok yüksek vergi alınıyordu, artık vergisini versende o ülkelerde olduğu sistem gibi ürün alamayacaksın. Adamlar evet önlem alıyor ama halklarının alışveriş hakkınıda koruyorlar. Ne denir ki.

Hayır bak birde şöyle bir şey eklenmiş burada gülme krizine girdim.
Alıntıyı görüntüle
Hani bizde onlara uyum sağlamak için yapmışız gibi empoze ediliyor ama bak işin komedisine gel, abd'de ve avrupa'da zaten hiç vergi alınmıyordu gelen ürünlerden. Yani 800 dolara bile ürün alsan sadece ürün ücreti ödüyordun, sadece onlarda değişen şu oldu artık gelen ürünlere belli oranlarda vergi uygulanacak bu şekilde yine aynı sistemle alabilecekler. Ayrıca onlarda hediye sistemi yasak değil 100 dolar altında olan ürünler hediye olarak abd'ye yollanabiliniyor. Bizde zaten çok yüksek vergi alınıyordu, artık vergisini versende o ülkelerde olduğu sistem gibi ürün alamayacaksın. Adamlar evet önlem alıyor ama halklarının alışveriş hakkınıda koruyorlar. Ne denir ki.
Bizde hep vergi vardı zaten 1 dolarda olsa dedim gibi kılıfına uyduruyorlar bunlar halkı falan umursadığı yok zaten insanlar en ufak en basit hobilerini bile yapamaz oldu yeterki lobiciler fırsatcıların cebleri dolsun. Çin pazarına karşı önlem alıyoruz yok döviz cıkmasın vs de bunun çözümü bu değil anlamıyorlar her şeyde olduğu gibi çözüm yasaklamak zannediyorlar. İç piyasa sanki çok düzgünde insanlar tercih etmiyo 1 aldıkları 50 ye satıyorlar %60 gümrük ödesek bile uyguna geliyordu Türkiyeden almaktansa tabi alıcan şey Türkiye de varsa oda meçhul ...

Anlatmaya çalıştığım durum bu zaten hocam.
6 Şubat'tan önce geçmiş olması lazım hocam varmış olması demişsiniz ona istinaden söyledim amacım sizi yalanlamak değil. Riske atmamak lazım çünkü gümrüğün sistemi öyle. 1 günde geçmiyor çoğu zaman gümrükten kargolar, varış değil çıkış tarihi önemli yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,181,656
Üyeler
187,544
Son üye
enrawl2312
Geri