0.01 bile vergiliymiş sanırım. Vergisiz diye bişey yok yani. Zaten vergi heo vardı. Gümrüğe tabi değildi artık o varBelli bir Limit yok mu yani? Kaç dolara kadar vergisiz?
Vergisiz diye bir şey hiç yoktu hocam, Abd'de 800 dolar, Eu'da sanırım 150 euro altı vergisizdi onlar sadece biraz vergi ekledi onlar o şekilde devam ediyor. Bzi her halükarda %60 vergi ödüyorduk vergisiz diye bir şey hiç olmadı yani zaten. Bizde artık 1 euro'ya bile ürün alsan gümrük müşaviri,antrepo,ekstra vergiler vs ödememiz gerekecek. Yani yasak değil ama dolaylı yoldan çok pahalı ve imkansız hale getirildi.Belli bir Limit yok mu yani? Kaç dolara kadar vergisiz?
Valla bizde her ay limit 300 dolara kadar gümrük vergisi felan yok.0.01 bile vergiliymiş sanırım. Vergisiz diye bişey yok yani. Zaten vergi heo vardı. Gümrüğe tabi değildi artık o var
Biz ithalatçıyı koruyoruz, ihracatçıya emek vereceğimize Türkiye kendi temu'sunu vs yapması gerekirken gidip ithalatçılar için önlemler alıyoruz. Artık kapalı kutuyuz, belki burada bulamadığın bir yedek parça için ürün kullanılamaz hale gelecek, belki projelerin için ürün geliştiremeyecek geri kalacaksın. Benim moralim harbi çok leş gibi şu an.Valla bizde her ay limit 300 dolara kadar gümrük vergisi felan yok.
Kaça aldın odur ve sadece kargo ulaştırma maliyeti var Türkiyede trendyol vs kargosu masrafı ve Azerbaycan dahili kargo firması.
Moralini neden bozuyon. Birşeyi düzeltmek senin gücün haricindeyse ne yaparsan yap o sorun düzelmez.Biz ithalatçıyı koruyoruz, ihracatçıya emek vereceğimize Türkiye kendi temu'sunu vs yapması gerekirken gidip ithalatçılar için önlemler alıyoruz. Artık kapalı kutuyuz, belki burada bulamadığın bir yedek parça için ürün kullanılamaz hale gelecek, belki projelerin için ürün geliştiremeyecek geri kalacaksın. Benim moralim harbi çok leş gibi şu an.
Hocam yurtdışı talep fazlalığı ile alakası olduğunu düşünmüyorum mevzu ithalatçı baskısı. İthalat devam ediyor olduğu şekilde değişen bir şey yok, sadece bunu halk alamayacak. Godoman gemiler dolusu getiriyorsa gariban adam 2-3 parça max şey alıyordu. Zaten sınır 30 euro heryeri paket olsa ne olur ne alınabiliniyor 30 euro'ya.Moralini neden bozuyon. Birşeyi düzeltmek senin gücün haricindeyse ne yaparsan yap o sorun düzelmez.
En iyisi harcamalarını olabildiğince kısmaya dayalı. Ülkenin alım gücü ekstra düşerse devlete vergi parası girmezse o zaman belki birşeyler anlarlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Piyasa teklif ve talep üzerine. Yurtdışı marketlerden alım fazla olduğu için vergiyi dayamışlar.
Bu Petrol fiyatlarına benziyor. Talep az olduğunda fiyat iniyor. Talep yüksek olunca fiyat yükseliyor.
yine birkaç şirketin cebi dolcak diye halkımıza zulüm etmeye devam ediyoruzEveet hayırlı olsun, bundan sonra bunu bilen ithalatçı ağalarımızdan 1 e aldıkları şeyi 100 e almakla değil 1000 e almakla kurtulacağız. Tamamen kaldırıldı muafiyet sınırı, normal ithalat prosedürleri uygulanacak.
Anlıyorum o yüzden ihtiyaçlarınızı olabildiğince fazla kısıp ülke dahilinden de bir şey almasanız durumu protesto etmiş olursunuz.Hocam yurtdışı talep fazlalığı ile alakası olduğunu düşünmüyorum mevzu ithalatçı baskısı. İthalat devam ediyor olduğu şekilde değişen bir şey yok, sadece bunu halk alamayacak. Godoman gemiler dolusu getiriyorsa gariban adam 2-3 parça max şey alıyordu. Zaten sınır 30 euro heryeri paket olsa ne olur ne alınabiliniyor 30 euro'ya.
Temo müşteri hizmetlerine bugün sordum sabah herhangi bir değişiklik olmadığını işleyişin aynen devam ettiğini söyledi acaba tüm işlemleri gene onlar mı sağlayacakGümrükten 6 şubat öncesi geçmiş olması lazım
Ya haberi yok ya üfürüyor veya şu an dan bahsetti sadece. 6 şubat sonrası ddp kargo diye bir şey kalmayacak. Belki kendileri bir gümrük müşavirliği firması ile anlaşır orasını bilemiyorum.Temo müşteri hizmetlerine bugün sordum sabah herhangi bir değişiklik olmadığını işleyişin aynen devam ettiğini söyledi acaba tüm işlemleri gene onlar mı sağlayacak