5070 Ti ekran kartından 5090 a geçiş

OSD fetişi yoktu bende. Eski 9400f bir işlemcim vardı. 2019 da yüksek ısıdan dolayı kendisini kaybettik. O günden sonra bende travma oldu. Sıcaklığı göreceğim. Serin çalışması lazım sistemin. Kafayı yedirdi resmen bana :D O gün bugündür OSD fetişi başladı. Bu fetiş öyle durumlara geldi ki 8-10 derece daha az çalışsın diye gidip Vanguard falan aldık. Isı = Teknoloji düşmanı. Ömrü gidiyor. Rahmetli 9400f seni kaybettim ve son kaybım oldu :D
Bakım işi ayrı hocam. Bir hava kompresörü edinip kasayı 15 günde, ayda bir hava ile temizlerseniz hiçbir sorun olmaz. İşlemci için yılda 1 kez macun yenilemesi yapmanız da yeterlidir. Onun haricinde mis gibi kullanırsınız

Hocam yazmaya üşendim daha dün cevapladığım mesajı atıyorum;
İnanılmaz özetlemişsin. Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar. Elimde halihazırda Msi Vanguard 5070 Ti ekran kartı var. Sistem son model bir sistem. 9800x3d , 32gb cl30 ramlare sahip olduğum bir sistem. Son zamanlarda vram krizleri Ram krizleri falan filan derken pc piyasası felaket belirsizliğe kapıldı. 16gb ekran kartlarının üretimini durdurdu nvidia. Enteresan şeyler oluyor. Benimde aklıma kurt düştü. 16gb Vrame sahip bir ekran kartının önümüzdeki yıllarda yetmeyecek korkusu başladı. Acaba diyorum mevcut ekran kartını satıp 32gb 5090 a geçip minimum 7-8 yıl götürecek bir sistemin ekran kartına sahip olmak hiç kulağa kötü gelmiyor ama burada durum bütçeye vuruyor. Dediğim gibi durumlar çok karışık. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz ? 5070 Ti uzun vadede 16 Vram ile yeterli mi ? Arkadaşlar lütfen gelip 5080 demeyin. %10 fazla performans ve aynı VRAM değerine sahip bir karta asla ama asla 70-80k verilmez kimse kusura bakmasın. Vram değeri 18-20-24 arası bile olsa alınabilecek bir ekran kartı iken şu an 50 serisinin en boş kartıdır. 70Ti ile arasında hiçbir fark yoktur.
Dostum millet 4800 ekran kartı kullanıyor be Allah aşkına yapmayın.Ekran Kartı yeter ve artar ve ayriyaten 16 GB yeni ekran kartlarına uygun oyun üretme konusunda mecburlarda ram krizinde firmalar vram ı aşacak oyunlar üretirlerse nvidianın edeceği zararın haddi hesabı yok o yüzden rahat kal .

İnanılmaz özetlemişsin. Teşekkür ederim.
Yani hocam uzun lafın kısası ne kadar parasını hak etmese de 5090 rakipsiz bir kart.
32 GB Vram bu devirde bulunmaz nimet artık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum millet 4800 ekran kartı kullanıyor be Allah aşkına yapmayın.Ekran Kartı yeter ve artar ve ayriyaten 16 GB yeni ekran kartlarına uygun oyun üretme konusunda mecburlarda ram krizinde firmalar vram ı aşacak oyunlar üretirlerse nvidianın edeceği zararın haddi hesabı yok o yüzden rahat kal .
16 GB Vram 4k'da artık yetmiyor.
BF6'da kaç defa throttle yedim.
Frame gen sapıttı laflar uçtu vs vs.
Ha firmalar optimazyonu yapsa bence de sorun olmaz ama sonuç olarak 50 binlik kartta bile bunlar olunca insanın canı sıkılıyor.

Yani hocam uzun lafın kısası ne kadar parasını hak etmese de 5090 rakipsiz bir kart.
32 GB Vram bu devirde bulunmaz nimet artık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

16 GB Vram 4k'da artık yetmiyor.
BF6'da kaç defa throttle yedim.
Frame gen sapıttı laflar uçtu vs vs.
Ha firmalar optimazyonu yapsa bence de sorun olmaz ama sonuç olarak 50 binlik kartta bile bunlar olunca insanın canı sıkılıyor.
2k-1080 p de iyi de dediğin gibi 4k da yetersiz gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,368
Üyeler
190,557
Son üye
fmsy
Geri