Öneri Siz Olsanız Hangi Ssd Tercih Ederdiniz?

ellidokuz

80+
Reaksiyon skoru
8
Bütçe
8000
Selamlar, hali hazırda sistemimde MLD 500GB M300 ssd kullanıyorum fakat yetmiyor. Bu 2 ssd arasında kaldım. Tercihiniz hangisi olurdu? Sistemi kullanım amacım çoğunlukla oyun ve depolama ağırlıklı.

WD BLACK 1TB SN850X Gen4 NVMe M.2 SSD (7300MB Okuma / 6300MB Yazma)

KIOXIA EXCERIA PRO 1TB NVMe M.2 SSD (7300MB Okuma / 6400MB Yazma)

Bu arada araştırdığım kadarıyla her iki ssd de soğutucuyla kullanılması tavsiye ediliyor. Bildiğiniz uygun fiyatlı bir soğutucu önerisine de açığım. Tekrar belirteyim, render veya büyük dosya aktarımları gibi işlerim olmuyor. Şu an üzerinde ki MLD' nin bile bana bi olumsuz tarafı olmadı.

K3000 al bunlar yerine.

Bütçem kısıtlı olduğu için bu 2 üründen birini almak istiyorum

K3000 al bunlar yerine.
Rastgele satıcılardan SSD almasını önermem. Baktım fiyat yakın ama satıcılar belirsiz. Gamingen ₺8600 satıyor, ama gerek yok. Yanlışım yoksa KC3000 DRAM yok, bu modellerde DRAM var.

Bu ikisinden WD diyecektim ama güvenilir bir satıcı göremedim. Kioxia ise Vatan'da satılıyor. O da alınabilir. Kioxia eski Toshiba bu arada.

Bu arada oyun için alıyorsan 2TB'da alınabilir. Genellikle 1TB yetmeyebiliyor. Oyun için DRAM çok da şart değil.

Rastgele satıcılardan SSD almasını önermem. Baktım fiyat yakın ama satıcılar belirsiz. Gamingen ₺8600 satıyor, ama gerek yok. Yanlışım yoksa KC3000 DRAM yok, bu modellerde DRAM var.

Bu ikisinden WD diyecektim ama güvenilir bir satıcı göremedim. Kioxia ise Vatan'da satılıyor. O da alınabilir. Kioxia eski Toshiba bu arada.

Bu arada oyun için alıyorsan 2TB'da alınabilir. Genellikle 1TB yetmeyebiliyor. Oyun için DRAM çok da şart değil.
Satıcı hakkında fikrim yok ama kc3000'de dram var, nasıl yok?

WD itopyadan alınabiliyor. Her iki üründe stoklarında mevcut. Kendilerinden alışveriş yapmadım ama güvenilir diye biliyorum.

KIOXIA EXCERIA PRO 1TB NVMe M.2 SSD (7300MB Okuma / 6400MB Yazma)

bunu almanı öneririm. Üst segment bir ssd.

herhangi bir önbellekleme tipi olan yazma garantisi yani TBW si yüksek olan bi 1TB yeterli olacaktır. hocamın öneridiği k3000 yeterli gelecektir. herhangi bi önbellekleme tipi olursa ilerde ssd dolsa bile tıkanma yaşanmaz. bütçeyi zorlayabilseydin 2TB önerirdim.

herhangi bir önbellekleme tipi olan yazma garantisi yani TBW si yüksek olan bi 1TB yeterli olacaktır. hocamın öneridiği k3000 yeterli gelecektir. herhangi bi önbellekleme tipi olursa ilerde ssd dolsa bile tıkanma yaşanmaz. bütçeyi zorlayabilseydin 2TB önerirdim.
Dürüst olmak gerekirse daha yeni PSU bozuldu. Hazır servise vermişken bu işlerden anlamayan biri olarak ssdyi de aradan çıkarmak istedim alıp vereyim montajını yapsın. O sebepten bütçem çok kısıtlı. Bu 2 ssd den hangisi sorun çıkarmayacak işimi görecekse onu alayım dedim.

ekleme yapayım ekstra. kontrolcülere hakim değilim fazla ama pyshon ve hynix kontrolculu ssdler daha uzun ömürlü oluyordu. onlara bakmanızı tavsiye ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dürüst olmak gerekirse daha yeni PSU bozuldu. Hazır servise vermişken bu işlerden anlamayan biri olarak ssdyi de aradan çıkarmak istedim alıp vereyim montajını yapsın. O sebepten bütçem çok kısıtlı. Bu 2 ssd den hangisi sorun çıkarmayacak işimi görecekse onu alayım dedim.
hocamın önerdigi kc3000 baya kaliteli ssddir. gözünüz kapalı alabilirsiniz. illa sizin seçtiğiniz iki seçenekse ikiside güzel ssdler. ama kioxianin daha kaliteli olduğundan onu önerirdim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,985
Üyeler
188,192
Son üye
sisiyan
Geri