Üniversite okumadan da iyi yerlere gelinebilir mi?

halit0640

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba ben Halit bugün kafama bir şey takıldı, ben şu an Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyorum ve ileride üniversitesi okumak istemiyorum ama bir yandan okumak da istiyorum, gitmek istememe sebebim sınava çalışmamak kafam almıyor, mesela sınavlara bile zor çalışıyorum o kadar konuyu nasıl aklımda tutacağım ve Türkiye şartlarında üniversite okumak mantıklı değil diyorlar, gitmek isteme sebebim orada bir sürü arkadaşım olacak güzelce gezeriz, eğleniriz belki kız arkadaşım falan olur. Üniversite okumayıp da direkt çalışmak istiyorum ama o zaman da gençliğimi yaşayamayacağım, şu anda lisede ben ATP bölümündeyim yani üniversiteye yönelik çalışmak ama ben AMP'ye geçip 2 gün okul 3 gün iş yapmak istiyorum 12. sınıfta sizce ne yapmalıyım? Okuduğunuz için teşekkürler.

İki türlü de iyi yerlere gelinebilir. Kişiye bağlı biraz. Bir arkadaşım 2 yıl okudu, şu an Türkiye'nin alanında en büyük şirketinde aylık 50-60K maaşla işe başladı. Onun okuduğu fakültedeki bir çok kişi aynı yere başvurdu ama giremediler. Çocuk aklını kullandı, kendini sadece derslerle sınırlamayıp o şirketi araştırdı, o şirkete nasıl girebileceğine kafa yordu ve girdi. Şu an aynı mesleği yapıp farklı şirkette çalışan 40 yaşındaki adamlar 30K maaş anca alıyorken o henüz 20 yaşında böyle bir konumda. Bir diğer arkadaşım da lise terk, kendisini sosyal medya konusunda geliştirdi, bir çok şeyi deneyimledi ve kendi işini yapıyor, onun da aylık 80-100K arası geliri var, o da 23 yaşında. İkisinin de babadan kalan herhangi bir şeyi yok. Tek ortak noktaları hırslı olmaları.

Merhaba ben Halit bugün kafama bir şey takıldı, ben şu an Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyorum ve ileride üniversitesi okumak istemiyorum ama bir yandan okumak da istiyorum, gitmek istememe sebebim sınava çalışmamak kafam almıyor, mesela sınavlara bile zor çalışıyorum o kadar konuyu nasıl aklımda tutacağım ve Türkiye şartlarında üniversite okumak mantıklı değil diyorlar, gitmek isteme sebebim orada bir sürü arkadaşım olacak güzelce gezeriz, eğleniriz belki kız arkadaşım falan olur. Üniversite okumayıp da direkt çalışmak istiyorum ama o zaman da gençliğimi yaşayamayacağım, şu anda lisede ben ATP bölümündeyim yani üniversiteye yönelik çalışmak ama ben AMP'ye geçip 2 gün okul 3 gün iş yapmak istiyorum 12. sınıfta sizce ne yapmalıyım? Okuduğunuz için teşekkürler.
Vasıfsız elemanla kalifiye eleman arasındaki maaş makası kapanırken üniversite okumanın gerçekten bir anlamı yok. Sırf ortam için üniversiteye gitmek hem vakit hem de para kaybı. Kaldı ki bunu dört senelik bir yer kazandığını varsayarak yazıyorum.

Vasıfsız elemanla kalifiye eleman arasındaki maaş makası kapanırken üniversite okumanın gerçekten bir anlamı yok. Sırf ortam için üniversiteye gitmek hem vakit hem de para kaybı. Kaldı ki bunu dört senelik bir yer kazandığını varsayarak yazıyorum.
Hocam ben şuan 11. Sınıfım 12. Sınıfta ye üniversitesi ye çalışacağım ya da sınıf değiştirip 2 gün okul 3 gün iş yapapilir benim bölümüm makine ve tasarım teknolojisi simdi üniversitesi de hangi bölüme gitmem lazım tam bilmiyorumda

Hocam ben şuan 11. Sınıfım 12. Sınıfta ye üniversitesi ye çalışacağım ya da sınıf değiştirip 2 gün okul 3 gün iş yapapilir benim bölümüm makine ve tasarım teknolojisi simdi üniversitesi de hangi bölüme gitmem lazım tam bilmiyorumda
Makine, Metalurji, Endüstri, Mekatronik... Mühendislikleri.

bana kalırsa AMP geçmen daha mantıklı ama illaki üniversite okumak istiyorum dersen makine Müh. Mekatronik mühendislikleri senin bölümünün devamı niteliğinde endüstri gibi bölümleri asla tavsiye etmem illa okuyacaksan makine oku ama mtalden sonra pekte mantıklı kalmıyor artık ki kendi işini kurabileceksen o çok daha mantıklı üniden

Benim düşüncem kendine bir şey katmayacaksa üniversiteye gerek yok ama gitmeyip yine kendine bir şey katmazsan sonu yine aynı kapıya çıkar. Hangisini seçersen o seçimin hakkını vermek önemli.

Geri