🔥İndirim Macbook M4 16 Ram 10 cpu 8 gpu peşin fiyatına 9 Taksit

Ürün tasarım ve işlevsellik olarak iyi seviyede olsa da pratikte 256gb ve portlar yetersiz geliyor. Ekran kaliteli bir IPS fakat hala 60 hz. Hoparlörü efsane. Performans çoğu kullanıcı için fazla fazla yeterli.

Böyle düşününce apple uygulamaları ile çok işiniz yoksa veya ekosistem hedefi yoksa aynı fiyata oled ekranlı windows ultrabook almak daha mantıklı bence.

Ürün tasarım ve işlevsellik olarak iyi seviyede olsa da pratikte 256gb ve portlar yetersiz geliyor. Ekran kaliteli bir IPS fakat hala 60 hz. Hoparlörü efsane. Performans çoğu kullanıcı için fazla fazla yeterli.

Böyle düşününce apple uygulamaları ile çok işiniz yoksa veya ekosistem hedefi yoksa aynı fiyata oled ekranlı windows ultrabook almak daha mantıklı bence.
Bu cihaz daha çok dışarda iş yapmak isteyenler için windows cihazlardaki pil ömrü çok kötü şarja takmayınca hiç birisi performans vermiyor eğer iş yapmak için almıyorsanız kesinlikle alınmaması gereken bir cihaz ama iş için ihtiyacınız varsa ihtiyaç değil zorunluluk bir yerden sonra

Bu cihaz daha çok dışarda iş yapmak isteyenler için windows cihazlardaki pil ömrü çok kötü şarja takmayınca hiç birisi performans vermiyor eğer iş yapmak için almıyorsanız kesinlikle alınmaması gereken bir cihaz ama iş için ihtiyacınız varsa ihtiyaç değil zorunluluk bir yerden sonra
Haklısınız hocam uzun süre kullandım cihazı. Parlaklığı kısmadan yoğun şekilde kullandığımda dahi 10 11 saat ekran süresi alabiliyordum. Ben de "taşınabilir iş istasyonu" gibi düşünerek almıştım fakat 2000 yılından beri Windows kullanıcısı olduğum için alışmak çok zorladı beni. Bu arada kullanamıyor değildim, sadece Windows'u çok iyi kullanabiliyordum ve daha uygun fiyata oled ekranlı modeller yaygın olunca Macbook'da ısrar etmedim.

Macbook alacak olduktan sonra sırf ekranı için yine pro tercih ederdim.

Millet niye uzun süre kullanıcam diye MacBook’a yöneliyor anlamıyorum. Yıl 2026 Snapdragon X2 Elite işlemcili dizüstü bilgisayarlar gayet M4’e yakın performans sunuyor. İlle de Apple’a yönelmek zorunda değilsiniz. Windows özgürlüğünde çok yakın güçler?

Millet niye uzun süre kullanıcam diye MacBook’a yöneliyor anlamıyorum. Yıl 2026 Snapdragon X2 Elite işlemcili dizüstü bilgisayarlar gayet M4’e yakın performans sunuyor. İlle de Apple’a yönelmek zorunda değilsiniz. Windows özgürlüğünde çok yakın güçler?
Stabilite arıyor , insanlar genelde windows da arm tarafı halen tam oturmuş değil, windows işletim sistemini çok sevmeyen birisi olarak Linux kullanıyorum diğer tarafdan arm de en stabil işletim sistemi macos geriye çokta bir seçenek kalmıyor benim için

Konudan bağımsız ikinci elden 100 döngüde 14 inch m1 max 32gb ram 32gpu almayı düşünüyorum 50k civarına. m4 yada m3 bir macbook pro almak daha mı mantıklı. Ram'i ve grafik gücü daha yüksek diye m1 max bakayım dedim işlemci gücünün %40 daha düşük olması pek bir şey değiştirmez daha dengeli olur diye düşündüm.

Son düzenleme:
hocam troy apple yetkili satıcısı 2.000TL daha ucuza satıyor. hemde aynı taksit avantajı ile

hocam troy apple yetkili satıcısı 2.000TL daha ucuza satıyor. hemde aynı taksit avantajı ile

Hocam 47k civarıydı gece paylaştığımda şuanda 50k olmuş linkteki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konudan bağımsız ikinci elden 100 döngüde 14 inch m1 max 32gb ram 32gpu almayı düşünüyorum 50k civarına. m4 yada m3 bir macbook pro almak daha mı mantıklı. Ram'i ve grafik gücü daha yüksek diye m1 max bakayım dedim işlemci gücünün %40 daha düşük olması pek bir şey değiştirmez daha dengeli olur diye düşündüm.
Hocam taşıması kolay olsun istiyorsanız air modeller tamda bunun için yapılmış M1 konusuna gelirsek Eğer localde LLM çalıştırma gibi bir ihtiyacınız yoksa M1 Max kesinlikle alınabilir daha fazla Ram için

fiyat çok bana göre. 2.el pro almaya çalışın.

Yazılım içinde alınmaz fanı yok ve yazın sıkıntı çıkarır size
Yazılım yazarken düzenli bir yük bünme olmuyor. Yazılım için herhangi bir sıkıntı çıkarmaz. Ki yük binse bile büyük bik mitarda bir darboğaz yapmıyor. Yazılım için asıl sorun 16gb ram olması. Büyük-orta çaplı bir projede çalışıyorsanız yetersiz kalacaktır. Docker gibi sanal makine ayağa kaldıracaksanız ayrıca kesinlikle yetersiz.

256gb ssd kullanılabilir değil direkt. Sadece mac mini alıp dışarıdan fazladan depolama bağlayacaksanız olabilir. Laptopta önermiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Snapdragon laptoplar direkt çöp. Bazı ana akım uygulamalar direkt snapdragon işlemcileri desteklemiyor. Çoğu uygulama snapdragon işlemcilere optimize versiyonlarını da çıkarmıyor. Snapdrogon'un daha çok yolu var.

Windows cihazları MacBook ile karşılaştırma yapmak hiç mantıklı değil. Hele snapdragon vb. Performans iyi gözükse bile stabil değil.

Windows ve Mac kullanıcısıyım. Herhangi bir Windows laptop bir kaç yıla performans kaybı yaşar. Bataryası ölür yada batarya kaybı ciddi olur. Ama mac cihazlar genelde batarya kaybı daha az olur. Performans ise ilk gün gibi.

Tabi burada m serisi için bunu diyorum. İntel işlemciler nasıl bilemem. Fakat 2013 MacBook Pro vardı daha önceden. Performans olarak günlük kullanımda harikaydı. 2021 de m1 e geçince sattım. M1 air 256 lık kullanıyorum 2021 Ağustos ayından beri.

Kasma donma çökme sıfır. Bir de en düşük model var. Batarya sağlığı %83 tü sanırım. Cycle 400 e yaklaştı. Yıla göre süper bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,221
Üyeler
189,048
Son üye
Serhat Sarıkaya
Geri