talep varsa adamlar 50 binde yapar. bizim esnaf böyledir bir fırsat bekler ve kısa yoldan zengin olmaya calışır. ortaya bir yalan attılar bir kaç youtubere video cektirip olayı buralara getirdiler. piyasada ram kıtlığı var nedir hic inandırıcı değil.
Benim eleştirdiğim markanın ismine değil bu bütçede sunulan donanım parçalarının kalite kontrol QC ve üretim standartları üzerine. Bir markanın uzun yıllardır piyasada olması, her ürününde en iyi komponentleri kullandığı anlamına gelmez. 'Ömür boyu garanti' bir pazarlama ve servis stratejisidir; benim bahsettiğim ise üretimdeki teknik detaylar. Garanti belgesine güvenip donanım kalitesini göz ardı etmek""
Kardeşim, burada hatalı olan sensin. Gereksiz yere uzatıyor ve kendini daha da küçük düşürüyorsun. 'Benim bildiğim bu' demek yerine, sanki kanunmuş gibi savunuyorsun ama hatalı taraf sensin.
RAM dediğin şey karmaşık bir yapı değil. Karmaşık olan kısım Ram'şn çip üretimidir. Bunun dışında lehim, soğutucu blok gibi konuları öne sürmen gereksiz argümanlar. Bunlar son derece basit şeyler. Elbette üretim kalitesi açısından bazı farklılıklar olabilir ama burada asıl belirleyici kriter bunlar değil.
Buradaki asıl belirleyici unsur çiplerdir. İyi bir çip alırsan örneğin günümüzdeki Hynix çipler gibi iyi sonuçlar elde edersin. Soğutucu blok, PCB ve komponent gibi detaylar gereğinden fazla abartıyorsun onun da sebebi elinde sunacak başka argümanın olmaması ve bunu net şekilde görüyoruz ve komik duruyor.
Yolları hazır olan bir RAM PCB’sini getir, çipi ve diğer parçaları ver; ben bile lehimlerim ve sana ömür boyu garanti veririm.
Zamanında adı sanı pek duyulmamış DDR3 RAM’ler kullandık. Hiçbirinde soğutucu yoktu, hatta bugünküne kıyasla daha yüksek voltajlarda çalışıyorlardı. Buna rağmen yıllarca sorunsuz kullandık, sonra sattık; hiçbirinde de arıza yaşanmadı. Forumda bu konuyla ilgili bir başlık açılsa, kullanıcı hatası hariç RAM’i bozulanların %5’lik bir kesimi bile oluşturacağını sanmıyorum.
Ayrıca beğenmediğin örnek verdiğin Patriot RAM'leri şuan kafemde aktif olarak kullanıyorum, hiçbirinde sorun yaşamadık, hatta hepsine de manuel O.C yaptım ve o şekilde kullanıyoruz.
Kardeşim, burada hatalı olan sensin. Gereksiz yere uzatıyor ve kendini daha da küçük düşürüyorsun. 'Benim bildiğim bu' demek yerine, sanki kanunmuş gibi savunuyorsun ama hatalı taraf sensin.
RAM dediğin şey karmaşık bir yapı değil. Karmaşık olan kısım Ram'şn çip üretimidir. Bunun dışında lehim, soğutucu blok gibi konuları öne sürmen gereksiz argümanlar. Bunlar son derece basit şeyler. Elbette üretim kalitesi açısından bazı farklılıklar olabilir ama burada asıl belirleyici kriter bunlar değil.
Buradaki asıl belirleyici unsur çiplerdir. İyi bir çip alırsan örneğin günümüzdeki Hynix çipler gibi iyi sonuçlar elde edersin. Soğutucu blok, PCB ve komponent gibi detaylar gereğinden fazla abartıyorsun onun da sebebi elinde sunacak başka argümanın olmaması ve bunu net şekilde görüyoruz ve komik duruyor.
Yolları hazır olan bir RAM PCB’sini getir, çipi ve diğer parçaları ver; ben bile lehimlerim ve sana ömür boyu garanti veririm.
Zamanında adı sanı pek duyulmamış DDR3 RAM’ler kullandık. Hiçbirinde soğutucu yoktu, hatta bugünküne kıyasla daha yüksek voltajlarda çalışıyorlardı. Buna rağmen yıllarca sorunsuz kullandık, sonra sattık; hiçbirinde de arıza yaşanmadı. Forumda bu konuyla ilgili bir başlık açılsa, kullanıcı hatası hariç RAM’i bozulanların %5’lik bir kesimi bile oluşturacağını sanmıyorum.
Ayrıca beğenmediğin örnek verdiğin Patriot RAM'leri şuan kafemde aktif olarak kullanıyorum, hiçbirinde sorun yaşamadık, hatta hepsine de manuel O.C yaptım ve o şekilde kullanıyoruz.
kişi forum sahibine bilenmiş laf soktugunu zennediyor olan benim konuma oldu 2li dialog tartışmadan fırsat unutuldu şimdi şikayet etsen onada diyecek abdullahı eleştirdim ceza aldım o yüzden şikayet etmiyorum böyle boş muhabbetinde uzamasıın istemiyorum konumun kilitlenmesini istiyorum
Orta ve ileri seviye elektronik bilgisine sahip olsaydınız bu cümleyi kurmazdınız . Çünkü ucuz malzemeler sinyali emer sinyal yolun sonunda bozulur, bu da sistemin kilitlenmesine veya yüksek frekanslara örneğin 7200MHz hiç çıkamamasına neden olur . Bakır yolların yakınlığına bağlı cross talk sorunu gibi gibi . Kısacası ram pcb'si kalitesiz olursa üzerindeki chipi darboğaza sokar .
ddr3 ddr5 gibi yüksek iletim yapmadığından ötürü elektiriksel sınırlara uzaktı ve bundan kaynaklı pek çok ddr2/3 yer yer DDR 4ram büyük çoğunlukla stabildi .
İyi olmayan pcb tasarımda crooss talk gibi sorunlar oluşabiliyor üretici ramini olması gereken hızlarda sunsa da pcb kalitesi bunu etkileyebiliyor kastım budur .
Ürünü alan alsın kalite konusunu tartıştım ben . Açıkçası fiyatıda oldukça şişme .
kişi forum sahibine bilenmiş laf soktugunu zennediyor olan benim konuma oldu 2li dialog tartışmadan fırsat unutuldu şimdi şikayet etsen onada diyecek abdullahı eleştirdim ceza aldım o yüzden şikayet etmiyorum böyle boş muhabbetinde uzamasıın istemiyorum konumun kilitlenmesini istiyorum
Orta ve ileri seviye elektronik bilgisine sahip olsaydınız bu cümleyi kurmazdınız . Çünkü ucuz malzemeler sinyali emer sinyal yolun sonunda bozulur, bu da sistemin kilitlenmesine veya yüksek frekanslara örneğin 7200MHz hiç çıkamamasına neden olur . Bakır yolların yakınlığına bağlı cross talk sorunu gibi gibi . Kısacası ram pcb'si kalitesiz olursa üzerindeki chipi darboğaza sokar .
ddr3 ddr5 gibi yüksek iletim yapmadığından ötürü elektiriksel sınırlara uzaktı ve bundan kaynaklı pek çok ddr2/3 yer yer DDR 4ram büyük çoğunlukla stabildi .
İyi olmayan pcb tasarımda crooss talk gibi sorunlar oluşabiliyor üretici ramini olması gereken hızlarda sunsa da pcb kalitesi bunu etkileyebiliyor kastım budur .
Ürünü alan alsın kalite konusunu tartıştım ben . Açıkçası fiyatıda oldukça şişme .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Laf sokmadım tatlı su kurnazı cahil gibi tabirleri ben kullanmadım .
gaslighting yapan sensin dostum karşı taraf degil konu sıcak fırsatlar konusu 2 li dialog yada eski konunu atıp abdullah söyle yaptı böyle yaptı konusu degil şikayet sistemini kullansam diret ceza alırsınız o yüzden sikayet etmiyorum eger forum yönetimi ile ilgili bir sorunun varsa kendiniz bir konu açıp eleştirinizi yapabilrisiniz ama benim konumda olmaz o yüzden konu kilit.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Laf sokmadım tatlı su kurnazı cahil gibi tabirleri ben kullanmadım . Böyle saygısızlıktan sonra forumuda kullanmayı bırakıyorum .
Üretim standartları yine çip üreticisi tarafından belirleniyor zaten, markalar kendiler üretim yapıyorsa çip üreticisinin hazırladığı referans tasarıma göre üretim yapmak zorundalar. Dolayısıyla markadan dolayı PCB kalitesinde düşüş gibi bir durum olmaz markalar kafalarına göre PCB üretemiyorlar.
arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın ama çok ihtiyacınız yoksa almayın bunlar artık işi yüzsüzlüğe vurdu saçma sapan fiyatlar geziyor ortalıkta siz almazsanız mecbur fiyat düşecekler sizce ayrı sattıklarında 20.000tl çektikleri ekran kartını toplama pc satarken nasıl 10.000 e sayıyorlar bir düşünün
Gereksiz bir diyaloğa girdi; egosundan dolayı hatasını kabul etmiyor. Teknik konuşunca haklı olduğunu sanıyor ama söyledikleri kelime oyunundan ibaret ve pratikten uzak.
Üreticilerin belirli standartları var. Üretim kalitesinde farklar ve segmentasyon elbette mevcut; bunu zaten söyledim. Ancak pratikte yapılan iş aynı. Burada en önemli kriter çiptir.
Kimse bu RAM’e “süper iyi” demedi. Fiyatı beğenilir ya da beğenilmez, bende beğenmedim, münkünse beklenir ya da ikinci el'e bakılır ama piyasa şu an böyle ve bu RAM'ler gayet alınabilir. Müşterim yeni bir PC topladı; işlemci upgrade’ini ben yaptım ve bu RAM’leri kullanıyordu. Sistemi açıp test ettik, gayet stabil ve sorunsuz çalışıyor.
Arkadaş haklı çıkmak için kendini fazlasıyla zorluyor; ancak temelde konuya yanlış bir yerden, talihsiz şekilde yaklaştı. Geri dönemediği için de bu görüşe sıkı sıkıya tutunuyor; bu da onun adına üzücü bir durum.