Jahrein, Gamer Derneği Kuruyor !

Kendisini izleyen çocukların çalınan gençliği için tek kelime bile etmeyen ikiyüzlü influencer tayfası ekmeklerine zeval gelecek diye daha şimdiden bağırıp çağırıp kamuoyu oluşturmaya başladılar merak etme. Bu kadar tepkiden sonra bakanlık geri adım atacaktır.
Sıkıntı şurada topluluk değilsiniz, kolektif bilinç yok ortada. Böyle bir ortamda ne bir süreçten ne de topluluktan bahsedilebilir. Var mı başka alternatif girişim yapan diyorum ona da cevap yok. Ortada zarar verebileceği bir şey yok onu anlatıyorum.

Son düzenleme:
en son yayıncı derneği de kuruyordu ondan önce de sözde parti kurup milletvekili olacaktı ne dese yarım bırakıyor çok da güvenmemek lazım
parti geyiğini dalgasına diyordu dinozorları öldüren meteor partisi diye hatta logosu falan vardı. Yayıncı derneğini de kurmak lazım falan dedi evet seneler önce ancak yanaşmadı kimse. Öyle olunca lafta kaldı.
Bu dernek mevzusunu da inşallah kurar ama net olarak kuracağım diye bir şey hala ağzından çıkmadı kaldı ki çıksa dahi bu adam doğruları konuştuğu için uyuz olan onca yayıncı var hiçbiri birlikte bir iş yapmaz bu adamla. Oktroller tarafından ak, aktroller tarafından ok olmakla suçlanan bir adam.

Cago abiniz bal gibi de biliyor bu olayla isminin anılmasının sürece zarar vereceğini. Oyuncu topluluğunu bu kadar çok düşünüyorsa susması gerekiyor.
İki gün sonra foruma Torrent konuları açmak isteyen varsa istediği primi versin kendisine.
Seçimi Jahrein ve Erlik kaybettirdi diyen halktv trollerinden ne farkın kaldı knk şimdi :D

Sıkıntı şurada topluluk değilsiniz, kolektif bilinç yok ortada. Böyle bir ortamda ne bir süreçten ne de topluluktan bahsedilebilir. Var mı başka alternatif girişim yapan diyorum ona da cevap yok. Ortada zarar verebileceği bir şey yok onu anlatıyorum.
İmaj etkiliyor hocam açıkçası. Diyeceği şeye güvenmeyen, ciddi olup olmadığını anlamayan birçok insan var.

Neyse dediğim gibi, örgütlenmek kesinlikle güzel olacak bir şey. Jahrein öncülüğünde olur mu onu da zaman gösterir gibi.

İmaj etkiliyor hocam açıkçası. Diyeceği şeye güvenmeyen, ciddi olup olmadığını anlamayan birçok insan var.

Neyse dediğim gibi, örgütlenmek kesinlikle güzel olacak bir şey. Jahrein öncülüğünde olur mu onu da zaman gösterir gibi.
Yani bu derneğin içinde işin uzmanı isimler olur muhtemelen, profesyonel biçimde onlar konuşur temsil eder. İnsanlar tek başına siyasetçi gibi jahrein falan konuşacak sanıyor sanırım. Dernek içinde konumu ne olacak o bile belli değil çok erken yargısız infaz yapılıyor gibi geldi bana. :D

ırkçı derken neyden bahsettin, kaynaksız konuşma hocam. İnsanlara iftira atmak hoş değil.
haklısın doğru diyorsun tabi
Bir insan başka birine primat diyorsa muhtemelen evrime inanıyordur ve evrim inancı gereği kişi diğerlerini her zaman aşağı görür
Güçlü güçsüzü ezer güçlü olan hayatta kalır (doğal seçilim/natural selection)
Evrim inancına sahip celal şengörün şu cahil bu cahil açıklamaları mevcuttur bunun bir yansımasıdır
Yüzyıllardır ingilizler bize aşağı ırk primat elimine edilmesi gereken maymun diyordu şimdi ise aynı sözü bunlar kullnıyor.

Ben böyle düşünen bir şahısla helaya bile gitmem

1770057716518.webp

haklısın doğru diyorsun tabi
Bir insan başka birine primat diyorsa muhtemelen evrime inanıyordur ve evrim inancı gereği kişi diğerlerini her zaman aşağı görür
Güçlü güçsüzü ezer güçlü olan hayatta kalır (doğal seçilim/natural selection)
Evrim inancına sahip celal şengörün şu cahil bu cahil açıklamaları mevcuttur bunun bir yansımasıdır
Yüzyıllardır ingilizler bize aşağı ırk primat elimine edilmesi gereken maymun diyordu şimdi ise aynı sözü bunlar kullnıyor.

Ben böyle düşünen bir şahısla helaya bile gitmem

Alıntıyı görüntüle
Ne hesabı bu?

Takip edenlerin bileceği üzere Ahmet abi bir süredir bir oyuncu ve yayıncı derneği kurmak istiyordu. Fakat oyun sektörü tekel altında olduğu ve yayıncıların pek yanaşmamasından dolayı bu dernek işinden zamanla vazgeçti. Bu son Aile Bakanlığı olayından sonra bu olay tekrar gündeme geldi, Ahmet abi elini taşın altına koyacak gibi duruyor, dernek tüzük çalışmalarına başlamışlar. İlk başta içerik üreticileri davet edilecek ve ilerleyen vakitte oyuncular da bu derneğe üye olabilecek. Derneğin kuruluş amacı bir sivil toplum kuruluşu olmak ve gaming sektöründe bilir kişi sıfatı ile devlet kurumlarına rehberlik etmek, yapılacak düzenlemelerde hem paydaşlar hem de devlet arasında bir köprü görevi görmek. Ahmet abi bu işe girdiğine göre bir kaç demirbaş yayıncı ile de görüşmüştür bence, ilerleyen vakitte daha da gündeme gelecek bir mesele gibi.

Siz kurulması planlanan bu derneğe katılmayı düşünür müsünüz?

Türk oyuncu topluluğuna yönelik bu hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Açıklamaya bakmak için son hikayeye bakabilirsiniz:
https://www.instagram.com/jahrein/?hl=tr

Alıntıyı görüntüle
Jahrein kim yayıncı mı?

Takip edenlerin bileceği üzere Ahmet abi bir süredir bir oyuncu ve yayıncı derneği kurmak istiyordu. Fakat oyun sektörü tekel altında olduğu ve yayıncıların pek yanaşmamasından dolayı bu dernek işinden zamanla vazgeçti. Bu son Aile Bakanlığı olayından sonra bu olay tekrar gündeme geldi, Ahmet abi elini taşın altına koyacak gibi duruyor, dernek tüzük çalışmalarına başlamışlar. İlk başta içerik üreticileri davet edilecek ve ilerleyen vakitte oyuncular da bu derneğe üye olabilecek. Derneğin kuruluş amacı bir sivil toplum kuruluşu olmak ve gaming sektöründe bilir kişi sıfatı ile devlet kurumlarına rehberlik etmek, yapılacak düzenlemelerde hem paydaşlar hem de devlet arasında bir köprü görevi görmek. Ahmet abi bu işe girdiğine göre bir kaç demirbaş yayıncı ile de görüşmüştür bence, ilerleyen vakitte daha da gündeme gelecek bir mesele gibi.

Siz kurulması planlanan bu derneğe katılmayı düşünür müsünüz?

Türk oyuncu topluluğuna yönelik bu hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Açıklamaya bakmak için son hikayeye bakabilirsiniz:
https://www.instagram.com/jahrein/?hl=tr

Alıntıyı görüntüle
Cagom cagom olayı.

Yani bu derneğin içinde işin uzmanı isimler olur muhtemelen, profesyonel biçimde onlar konuşur temsil eder. İnsanlar tek başına siyasetçi gibi jahrein falan konuşacak sanıyor sanırım. Dernek içinde konumu ne olacak o bile belli değil çok erken yargısız infaz yapılıyor gibi geldi bana. :D
İşte uzman isimler olur mu bakalım. Yapılmadan bilemeyeceğiz.

Ben dernekte sözü geçen birisi olarak bahsetmedim Ahmet abiden.
Direkt kendisi derneği kurucusu ve yöneticisi vs. olacaksa dediklerimin olacağını söyledim.

Hep birlikte açalım fikrine genel yayıncılar ve içerik üreticilerinden olur cevabı gelir bence.
Bizim ekibimiz yönetsin, siz de destek olun fikrine herkes katılmaz.

Geri