Bu durumda PlayStation mu PC mi alınır?

qksthere

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
73
60k bütçem var, %95 oyun oynayacağım. Bu bütçede seçeneklerim 5070 sistem, ps5 slim ve ps5 pro. Bu bütçede %95 oyun için 5070 sisteme 60k vermeye gerek var mı, 25k'ya ps5 slim almak daha mı mantıklı, slim mi pro mu? PC'nin daha güçlü, daha özgür ve esnek olduğunu biliyorum ama sistemlere zam gelince bilgisayar alma hevesim de kaçtı sizce ne yapmalıyım?

PS5 Pro'ya uygun TV ya da monitörün varsa PS5 Pro al. Yoksa Slim de iş görür. Artan parayı abonelik ve oyun kütüphanesi için değerlendirirsin.

PS5 Pro'ya uygun TV ya da monitörün varsa PS5 Pro al. Yoksa Slim de iş görür. Artan parayı abonelik ve oyun kütüphanesi için değerlendirirsin.
4k 60hz televizyon var yeterli olur mu? Ps5 proda 120 fps'te kadar çıkıldığını duydum o yüzden televizyon yetmez diye düşünüyorum. Bilgisayar alırsam 2k monitorle 70.000 tutacak çok pahalı olacak.

4k 60hz televizyon var yeterli olur mu? Ps5 proda 120 fps'te kadar çıkıldığını duydum o yüzden televizyon yetmez diye düşünüyorum. Bilgisayar alırsam 2k monitorle 70.000 tutacak çok pahalı olacak.

4K 60 Hz yeterli olmaz.

-4K 120 Hz
-HDMI 2.1
-VRR
-OLED olursa daha iyi olur.

Oyunları pahalı yerel fiyatlandırma yok. Bilgisayar tarafında çok daha esnek fiyatlandırma mevcut.

Donanım olarak bilgisayar halen daha önde. Açıkcası PS5 nesli çok oyunsuz geçti ve bilgisayarın da gerisinde kaldı. Normalde konsol nesli değiştiğinde bilgisayar donanımları da değişir. Ama bu nesil içinde RT'ler, DLSS'ler falan geldi. Yani AC Shadows (yeni konsollara çıkan ilk AC, diğerleri PS4'e de çıkıyordu) bile RT ayarı var. Yeni oyunlar RT gibi oyun yapımını basitleştiren teknolojilere çok sırtını dayayacağından, bu konsolun çoğu oyunda 30 FPS vereceğini garantileyebilirim.

Ayrıca 4K 120 FPS tamamen şişirme, 4K 60 Hz yeterli. Konsollara halen çoğu oyunu 30 FPS çalıştırıyor. Performans modunda 60 ve 120 görüyor, ama öyle Hz oranını bilgisayarda fark edeceğiniz bir 120 değil. Genelde 70-120 arası dengesiz FPS alıyor.

Konsolda da bu Hz olayına çok takılmayın, gamepad ile oynadığınızdan ve oyunların kamera hareketleri düşük Hz göre ayarlandığından bilgisayardaki 30 FPS gibi hissettirmeyecektir. Elbette gözünüz 60 FPS alıştıysa biraz garip gelecektir.

Ben oyun fiyatlarından dolayı bilgisayar diyorum. Bilgisayarda humble bundle, fanatical, Steam, Epic Games, GoG, Ubisoft, EA, Rockstar bir sürü launcher var. Bunlarda özel fiyat, indirim vb. yapan çok firma var. PS'de tek mağazadan aldığınızdan her oyuna $70 hatta daha pahalı $80 veriyorsunuz. İndirime girdiklerinde de $40-50 oluyorlar.

Pc tarafında fiyatlandırma playstation'a kıyasla çok daha avantajlı . Sadece steam ve epic gamesten bahsetmiyorum xbox mağazası ve arkadaşın belirttiği gibi firmaların kendi launcherları üzerinde çok avantajlı fiyatlara oyun alabiliyorsunuz . Steamde Aile kurma özelliği ile de 3-5 arkadaş topanıp oyunlar çok daha uyguna da alabilirsiniz biz öyle yapıyoruz.

Parçalar şuan çok pahalı oyun işini konsola atın bence eğer öyle yüksek fps daha iyi grafik tutkunuz yoksa

Hocam bende hem pc hem ps5 var. Ps5de ne oynamak istiyorsanız sürekli para vermek zorundasınız, bu yüzden abonelik alacaksınız birçok oyunu kapsıyor ama hepsini değil tabii ki. Arkadaşlarla oyun oynamak isteyeceksiniz bazen sizdeki oyunlar olmuycak ya da aynı oyuna girseniz bile pcdeki ile ps5teki birbirine bağlanmayacak vs. Özgürlük ve çeşit açısından pc, hissiyat ve zevk açısından ps5. Ben fc26 için ps5i açıyorum genelde

Geri