Sağlıkçı dostlara sorum var :3

jombo

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
7,151
Dostlar şimdi ben b12 vitamini almak istiyorum çeşitli sebeplerden dolayı :D hangi marka almalıyım ? ve isteğime göre alabiliyor muyum ? (hiç bir bilgim yok o yüzden mala anlatır gibi anlatırsanız sevinirim)

sağlık raporu içni kan vermiştim bir tek b12 im eksikti,doktor bana yazdı kafana göre kullanma >w<

Dostlar şimdi ben b12 vitamini almak istiyorum çeşitli sebeplerden dolayı :D hangi marka almalıyım ? ve isteğime göre alabiliyor muyum ? (hiç bir bilgim yok o yüzden mala anlatır gibi anlatırsanız sevinirim)
Vitamin kafana göe alabileceğin bir şey değil fazlasında vücutta tutulan vitaminler vitamin zehirlenmesi yapabilir, gidip kan veriyorsun sonra sonuçların çıkıyor doktor ona göre yazar sana.
B12 ni durumuna göre hap/iğne yazabilir.
İğnenin b2 b6 b12 karışık ve sadece b12 çeşitleri var.
hapta da aynı, eğer çok düşükse kaba kastan (kalça oluyor genelde) iğne olacaksın.

Vitamin kafana göe alabileceğin bir şey değil fazlasında vücutta tutulan vitaminler vitamin zehirlenmesi yapabilir, gidip kan veriyorsun sonra sonuçların çıkıyor doktor ona göre yazar sana.
B12 ni durumuna göre hap/iğne yazabilir.
İğnenin b2 b6 b12 karışık ve sadece b12 çeşitleri var.
hapta da aynı, eğer çok düşükse kaba kastan (kalça oluyor genelde) iğne olacaksın.
Çok teşekkür ederim.

Niye sallanmış bilmiyorum ama kafana göre alabilirsin evet. B12 takviyesi diye aldığın hapların günlük dozuyla (~1 mg) zehirlenme yaşayamazsın. B12 suda çözünür. Yanlışlıkla 2 hafta boyunca ondan 5 tane atsan idrarla atılır. B12'i de referans değerleri içinde üst tabana yakın tutmak tavsiye edilir. Yine de değerin zaten yeterliyse ölçtürmeden kullanmanın bir mantığı yok. Ya da her gün 45 tablet atarsan bozabilir garantisi yok.

zehirlenme yaparmı bilememde biyoloji görmüş birisi bile fazladan b12 alınmayacağını bilir. belli bir sınırın üstüne çıkarsa sorun olur. ama mesela diyelimki değerlerin normal doktor yazabilir. mesela banada yazıyor. b vitaminin düşük değil ama sınırda biraz daha fazla olsa iyi olur diyor. kefir gibi içeceklerdende alabilirsin
Çok teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iğne genelde ilaçtan daha etkilidir bilgin olsun

Ben sağlık ocağında kan verdim, B12 iğnesi yazdı. 5 gün 5 hafta 5 ay şeklinde iğne vuruluyorum şu an. Rahatsız olacaksan hap yazdır çünkü iğne popodan :) Kendin alıp kullanabilir misin bilmiyorum ama doktor gözetiminde ilerlemekte fayda var.

Ben sağlık ocağında kan verdim, B12 iğnesi yazdı. 5 gün 5 hafta 5 ay şeklinde iğne vuruluyorum şu an. Rahatsız olacaksan hap yazdır çünkü iğne popodan :) Kendin alıp kullanabilir misin bilmiyorum ama doktor gözetiminde ilerlemekte fayda var.
Fena halsizlik , unutkanlık , baş ağrısı gibi sorunlar çekiyorum alsam böyle günde 1 hap atıp kullansam zararı olmaz diye düşünüyordum ama ikiye bölündük şu an :D

Fena halsizlik , unutkanlık , baş ağrısı gibi sorunlar çekiyorum alsam böyle günde 1 hap atıp kullansam zararı olmaz diye düşünüyordum ama ikiye bölündük şu an :D
Benzer sebeplerle gittim, şu an demir ve b12 ilaçları kullanıyorun işte. Sen de git sağlık ocağına bi kan ver. Sağlık önemli kafana göre ilerleme derim belki farklı bir şeyler vardır.

Devlet hastanesi dahiliye poliklinigine git. tam kan tahlili vermek istiyorum de.
B,d,k,a vitamin ve mineraller, hemoglobin,hematokrit gibi kan degerleri ,elisa testi, hormon testi, hepatit,hıv gibi markerlara baktırt.6/7 tüp kan alıcaklar. Bütün kan testlerine baktırip eksik olan ne varsa bir kereligine baktirt.

Ben hemsire oldugumdan her sene baktiriyoruz bi zaten. Rutin kontrol yaptiriyorlar bizde.

Ezbere konuşuyorlar ya. 1mg b12 takviyesi alıp bundan etkilenmen çok zor. Normal insan için durumlar böyle. Ortaokulda falan öğretiyorlar bunu hangi vitamin nerde depolanır ne olur. Zaten b12'nin emilimi yok denecek kadar azdır. %1'i zor emiliyor. Ne alırsan al hepsi fazla doz gibi atılacak yani.

Sen ama bu şikayetlerle, deneme yanılma yerine sebebi direkt bulmaya çalışsan daha hayırlı. Sağlık ocağından ver kanını 6-7'e gerek yok detaylı testi yaptıracağım de onlar halledecek zaten. Senede bir kez yaptırabiliyorsun.

Onun sebebi B12 mi bilmen için önce kan vermen değerlerine bakman lazım, büyük ihtimalle sebep odur diyerek bir işe girmek her zaman mantıklı olmayabilir zaten ücretsiz bir işlem biraz zaman ayırıp değerlerine baktır ona göre aksiyon al.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,126
Üyeler
189,038
Son üye
Mehmet taş
Geri