Çözüldü✓ RX 9070 XT'den RTX 5090'a geçilir mi?

sen öyle diyorsan :) muhakkak öyledir
benimki önde demedim eşit saydım
ama şimdi sen daha iyi biliyorsundur belki
Dostum ciddi misin sen ya? harbi harbi elinde 4080 li laptop var ve bu cihazın masaüstü 4080 ile aynı yada yakın performans verdiğini mi iddia ediyorsun?

Bu forum neden böyle arkadaş, yani tamam saçmalanır da bu kadar saçmalanmaz harbiden akıl tutulması...

Senin laptop 4080 ile masaüstü 4080 arasında konya ovası kadar fark var. 4K da ortalama %45 civarı ki bu da demek oluyor ki senin laptop 4080 yer yerinden oynasa masaüstünde 3070 Ti performansında, 5060 Ti diyecem ama o bile daha güçlü.

• Hahaha
Reaksiyonlar: XPCX
Senin laptop 4080 ile masaüstü 4080 arasında konya ovası kadar fark var
Alemsiniz hocam konya ovasına patladım 😂😅 cidden aynı laptop 4080 ile PC 4080 aynı performansı verebildiğine inanan insanlar olabiliyor hocam sorun yok belki de bilmiyordur öğrenmemek ayıp sonuçta bir şey olmaz veya kendilerini iyi hissetmek için bazen insanlar öyle yapabiliyorlar.

Konudan bağımsız 9070XT NITRO+ ile sistemi kurduğumdan beri hem UV, hem de varsayılan ayarlarda oyunlarda çok fazla hata alıyorum. Daha eski bi' sürücüye geçtim ama yine aynı, ayrıca CP2077'de hareket edince görüntüde bozulma oluyor, bazı oyunlarda da 2K full ayarlarda bile sanki bulanıklık var. Stabil sürücü ve ince ayar ile ilgili bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
26.1.1 hiç bir sorun yaşamıyorum.

UV konusunda da ince ayarlık bir durum yok. 9070XT Aorus var -15 PL ve -70mv voltaj ile stabil sorunsuz kullanıyorum. Oyunlarda güç tüketimi ortalama 280-290W bu şekilde stok performansı rahatlıkla yakalıyorum, 50W civarı da güç tüketim farkı oluyor.

Senin sorunun biraz garipmiş yani görüntü bozulması, bulanıklık vs. pek gördüğümüz sorunlar değil, belki oyunlardan kaynaklanıyor olabilir.

Bu arada çok saçma gelecek ama recep baltaşın bir videosunda AMD kartlardaki absürt sorunların, problemlerin büyük kısmının sapphire kartlarda görüldüğüyle ilgili bir muhabbet geçmişti o zaman ne alaka demiştim ama dikkat ediyorum piyasada saçma sapan sorunlar yaşayan ne kadar AMD kullanıcısı varsa çoğunda sapphire var.

Dostum ciddi misin sen ya? harbi harbi elinde 4080 li laptop var ve bu cihazın masaüstü 4080 ile aynı yada yakın performans verdiğini mi iddia ediyorsun?

Bu forum neden böyle arkadaş, yani tamam saçmalanır da bu kadar saçmalanmaz harbiden akıl tutulması...

Senin laptop 4080 ile masaüstü 4080 arasında konya ovası kadar fark var. 4K da ortalama %45 civarı ki bu da demek oluyor ki senin laptop 4080 yer yerinden oynasa masaüstünde 3070 Ti performansında, 5060 Ti diyecem ama o bile daha güçlü.
sen öyle diyorsan muhakkak öyledir çok bilgilisin belli 👍

Ülke gençliğinin genel sorunu nasıl yaptın demek yerine niçin yaptın demeye getirmek
enteresan

UV konusunda da ince ayarlık bir durum yok. 9070XT Aorus var -15 PL ve -70mv voltaj ile stabil sorunsuz kullanıyorum. Oyunlarda güç tüketimi ortalama 280-290W bu şekilde stok performansı rahatlıkla yakalıyorum, 50W civarı da güç tüketim farkı oluyor.

Senin sorunun biraz garipmiş yani görüntü bozulması, bulanıklık vs. pek gördüğümüz sorunlar değil, belki oyunlardan kaynaklanıyor olabilir.

Bu arada çok saçma gelecek ama recep baltaşın bir videosunda AMD kartlardaki absürt sorunların, problemlerin büyük kısmının sapphire kartlarda görüldüğüyle ilgili bir muhabbet geçmişti o zaman ne alaka demiştim ama dikkat ediyorum piyasada saçma sapan sorunlar yaşayan ne kadar AMD kullanıcısı varsa çoğunda sapphire var.
İlk olarak o sürücüyü yüklemiştim zaten ama belki UV kısmında biraz fazla zorlamış olabilirim bi' kaç farklı şey denedim ve bazı oyunlarda çökme oldu, fakat şuan UV yapmadan daha normal şekilde çalışıyor. Belki tekrar o sürücüye geçip daha stabil UV yapmayı deneyebilirim. Oyunlar kısmında da bilmiyorum belki çok uzun zaman sonra yeni PC topladığım için garip geliyo olabilir, eskiden yükler girer oynardık, şimdi çok fazla detaylı grafik ayarları var ve ufak bi' ayar bile oyunun görsel durumunu çok etkiliyor. İnternete baktığımda bazı oyunlardaki bu hareket ederken görsel bozulma ya da çamurlaşmanın donanımdan çok hep yazılım ya da ayarlar kaynaklı olduğu söylenmiş.

oyun içinse parayı çöpe atmak gibi düsün. işin gereği ve yaptığın işin getirisi varsa geçilir.
O neden hocam ya 5090 en az 5 sene götürebilecek bir kart
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nasil bir konus açtiysan 6 sayfadır izliyorum resmen 🤣🤣.
Imkanın varsa 5090 al çünkü yorumlarında goruyorumki takıntı haline getireceksin bu mevzuyu.Ama imkanın varsa ...
Güzel bir konu ama kimsenin linçlenirim korkusuyla açmadığı bir konu 😂

Aynen kral çekersin 👍
Tanıdığım var aynı böyle sistem toplayıp borçtan dolayı satıyor geçenlerde 5090 çakıcam diyodu o da görmemiştir bir arada parayı illa parası olan almıyor ki bu ülkede taksitle herşeyi alabilirim kafası var 12 taksit yapıyor faiz kimin umrunda.. Konu sahibi zaten fps bağımlısı olmuş space marine 2 gibi 7-8 saatlik oyunda optimizasyon yüzünden stutter yiyince kart değiştiriyor bağımlı yani 5090 alınca ufak ufak takılacak ztn o zaman pişman olur

• Hahaha
Tanıdığım var aynı böyle sistem toplayıp borçtan dolayı satıyor geçenlerde 5090 çakıcam diyodu o da görmemiştir bir arada parayı illa parası olan almıyor ki bu ülkede taksitle herşeyi alabilirim kafası var 12 taksit yapıyor faiz kimin umrunda.. Konu sahibi zaten fps bağımlısı olmuş space marine 2 gibi 7-8 saatlik oyunda optimizasyon yüzünden stutter yiyince kart değiştiriyor bağımlı yani 5090 alınca ufak ufak takılacak ztn o zaman pişman olur
5 sene birdaha kart değiştirmeyi düşünmeyen bir kişi başka hangi kartı alabilir ki öneri varmı ?

Ahh be recep baltaş sapphire ne yapmış ona acaba.. dikkate alıncak biri değil

5 sene birdaha kart değiştirmeyi düşünmeyen bir kişi başka hangi kartı alabilir ki öneri varmı ?
5 sene kullanmayacaksın ki kartı bu kendini avutmak için söylediğin şey

• İnanılmaz
Ahh be recep baltaş sapphire ne yapmış ona acaba.. dikkate alıncak biri değil

5 sene kullanmayacaksın ki kartı bu kendini avutmak için söylediğin şey
Neden kullanmayayım hocam ? İlk defa RTX bir ekran kartında 90 serisi alıcam yani şimdiye kadar hiç 3090 veya 4090 ım olmadı aldım mı rahat 5 sene yeter bana.

O neden hocam ya 5090 en az 5 sene götürebilecek bir kart

Güzel bir konu ama kimsenin linçlenirim korkusuyla açmadığı bir konu 😂
15 sene de gider hocam o kart. millet hala 1080 ekran kartlarında oyun oynuyor, çatır çatır 80 90 fps'ler alıyor. Yani oyun icin o paraları vermek mantıksız geliyor bana.

• Muhteşem
15 sene de gider hocam o kart. millet hala 1080 ekran kartlarında oyun oynuyor, çatır çatır 80 90 fps'ler alıyor. Yani oyun icin o paraları vermek mantıksız geliyor bana.
Anladım hocam teşekkür ederim 😊

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,962
Üyeler
190,670
Son üye
emirsellisko
Geri