Kara paranın döndüğü ve genelde ekmek kapısı olarak görülen oyunlar Metin2, KO falan. Oynanacak oyunlar değiller. Keza bunların PVP sunucuları da o seviyelerde, ben en son Metin2 PVP sunucularından 2012-14 arasında keyif almıştım. O dönem gerçekten yeni yeni olduklarından ticaret, pay to win vb. dönmüyordu.
Yani bu oyunlardan para kazanma gibi bir beklentin yoksa (kazanabileceğini sanmıyorum, mafyalaşmış tiplerde var oralarda) veya sidik yarıştırayım kafasında bir serseri değilsen (Rise, KO oynayanlar özellikle bol bol sokak serserisi, hatta oyunlara bulaşmasalar suça sürüklenen genç, orta yaşlı diyebileceğin seviyede cahil bir kitlesi var) sal bu oyunları.
Şu an arkada yerli The Quinfall 1.0 çıktı onu oynuyorum. Optimizasyon ve lag sorunları hariç PVE tarafı şu anlık sarıyor.
Quinfall evrenini keşfetmek için macera dolu bir yolculuğa çıkın. Yepyeni bir MMORPG deneyimiyle orta çağın derinliklerinde onlarca farklı meslekle eşsiz savaşların ve sürükleyici bir hikayenin parçası olun.
store.steampowered.com
BDO'da 40 seviyeye kadar oynanır da beni sarmıyor ya. Kombo sistemi hiç de keyifli değil. Tek oyunculu RPG oyunlar oynadıysan bayağı tırt gelir. Ama hayatta sadece MMORPG oynadıysan sarabilir. Yaraktıkların zor öldüğü MUSOU oyunu gibi BDO. MUSOU'larda genelde daha çok düşman olur ve kombolar ile bol bol keserken keyif alırsın. BDO tam tersi zor ölen yaratıklar, gereksiz ve sıkıcı komboları var. Yine de görevlerle oynarsan bir miktar iş görür. Ama 40-50'lerde böyle uzay boşluğu gibi bir yere atıyor, orada felaket baymıştım ben. Bir de oyunun motoru bayağı dandik, ayar ne yaparsan yap micro stutter çok yaşatıyor.
Black Desert, bir kum sandığı, yaşayan bir dünya barındıran MMORPG'dir. Hızlı tempolu, aksiyon dolu dövüş deneyimini yaşayın, canavarları ve büyük bossları avlayın, bağlantı noktalarını kuşatmak ve kaleleri fethetmek için bir klanda arkadaşlarınızla birlikte savaşın. Balıkçılık, Ticaret,
store.steampowered.com
FF14 veya WoW oyna diyeceğim de oralarda zindan, ortak görev vb. için biraz İngilizce bilmen lazım. Türk klanları elbet vardır, ama denk getirmen zor. Bireysel de oynanabilir. Bunlar aylık üyelik istiyor ama, diğer ücretsiz olanlar da bakma sen öne falan geçmek istiyorsan aylık özel üyelik falan satıyorlar. WoW ve FF14 daha pahalıya denk geliyor.
Join over 30 million adventurers worldwide and take part in an epic and ever-changing FINAL FANTASY. Experience an unforgettable story, exhilarating battles, and a myriad of captivating environments to explore.
store.steampowered.com
Join thousands of mighty heroes in Azeroth, a world of magic and limitless adventure.
worldofwarcraft.blizzard.com
Veya ESO ve Guild Wars 2 de oynayabilirsin.
Her efsanenin bir başlangıcı vardır ve The Elder Scrolls Online'da her şey seninle başlar. Canlı, uçsuz bucaksız Elder Scrolls dünyasında geçen fantastik çevrimiçi RYO'da milyonlarca oyuncuya katıl.
store.steampowered.com
Guild Wars 2 is an award-winning online roleplaying game with fast-paced action combat, deep character customization, and no subscription fee required. Choose from an arsenal of professions and weapons, explore a vast open world, compete in PVP modes and more. Join over 16 million players now!
store.steampowered.com