Kara paranın döndüğü ve genelde ekmek kapısı olarak görülen oyunlar Metin2, KO falan. Oynanacak oyunlar değiller. Keza bunların PVP sunucuları da o seviyelerde, ben en son Metin2 PVP sunucularından 2012-14 arasında keyif almıştım. O dönem gerçekten yeni yeni olduklarından ticaret, pay to win vb. dönmüyordu.
Yani bu oyunlardan para kazanma gibi bir beklentin yoksa (kazanabileceğini sanmıyorum, mafyalaşmış tiplerde var oralarda) veya sidik yarıştırayım kafasında bir serseri değilsen (Rise, KO oynayanlar özellikle bol bol sokak serserisi, hatta oyunlara bulaşmasalar suça sürüklenen genç, orta yaşlı diyebileceğin seviyede cahil bir kitlesi var) sal bu oyunları.
Şu an arkada yerli The Quinfall 1.0 çıktı onu oynuyorum. Optimizasyon ve lag sorunları hariç PVE tarafı şu anlık sarıyor.
Embark on an adventurous journey to explore the Quinfall universe. Be a part of unique battles and an immersive story with dozens of different professions in the depths of medieval times in an all-new MMORPG experience.
store.steampowered.com
BDO'da 40 seviyeye kadar oynanır da beni sarmıyor ya. Kombo sistemi hiç de keyifli değil. Tek oyunculu RPG oyunlar oynadıysan bayağı tırt gelir. Ama hayatta sadece MMORPG oynadıysan sarabilir. Yaraktıkların zor öldüğü MUSOU oyunu gibi BDO. MUSOU'larda genelde daha çok düşman olur ve kombolar ile bol bol keserken keyif alırsın. BDO tam tersi zor ölen yaratıklar, gereksiz ve sıkıcı komboları var. Yine de görevlerle oynarsan bir miktar iş görür. Ama 40-50'lerde böyle uzay boşluğu gibi bir yere atıyor, orada felaket baymıştım ben. Bir de oyunun motoru bayağı dandik, ayar ne yaparsan yap micro stutter çok yaşatıyor.
Played by over 20 million Adventurers - Black Desert Online is an open-world, action MMORPG. Experience intense, action-packed combat, battle massive world bosses, fight alongside friends to siege and conquer castles, and train in professions such as fishing, trading, crafting, cooking, and more!
store.steampowered.com
FF14 veya WoW oyna diyeceğim de oralarda zindan, ortak görev vb. için biraz İngilizce bilmen lazım. Türk klanları elbet vardır, ama denk getirmen zor. Bireysel de oynanabilir. Bunlar aylık üyelik istiyor ama, diğer ücretsiz olanlar da bakma sen öne falan geçmek istiyorsan aylık özel üyelik falan satıyorlar. WoW ve FF14 daha pahalıya denk geliyor.
Join over 30 million adventurers worldwide and take part in an epic and ever-changing FINAL FANTASY. Experience an unforgettable story, exhilarating battles, and a myriad of captivating environments to explore.
Every legend starts somewhere and in The Elder Scrolls Online, it starts with you. Join millions of players in an online, fantasy RPG set in a vast living Elder Scrolls world.
Guild Wars 2 is an award-winning online roleplaying game with fast-paced action combat, deep character customization, and no subscription fee required. Choose from an arsenal of professions and weapons, explore a vast open world, compete in PVP modes and more. Join over 16 million players now!