ARKADAŞLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR (PSU BAĞLANTI)

korcioo

80+
Reaksiyon skoru
16
Herkese merhabalar,

Resimde ki gibi yapmaya çalıştım fakat

bir çok yerde (DAİSY CHAİN) yapılmasını önermiyorlar

MARKA MODEL

PSU:ASUS PRİME 750w GOLD

GPU:ASUS PRİME rx 9070 xt (3X 8 PİN İLE ÇALIŞIYOR)

CPU:AMD 78003xD

MB:ASUS PRİME B650M-R

PSU içerisinden;

2 adet PSU —> CPU

1 adet PSU —> PCL-E

1 ADET PSU —> (PCI-E Gen 5.1 16-pin Kablosu) 2 ADET 6+2 FOTOĞRAFA EKLEDİM

DİĞER ÇIKANLAR BAŞKA İŞLER İÇİN SANIRIM UYUŞMIYOR ZATEN

DAİSY CHAİNİ KABUL MÜ ETMELİYİM?

YOKSA BAŞKA BİR YOLU VAR MI?

PSU MU GERİ İADE ETMELİYİM?

Ekler

• IMG_0422.webp
    IMG_0422.webp
    112.3 KB · Hit: 47
  • IMG_A11590E2-45A0-4482-974B-4CEE58285849.webp
    IMG_A11590E2-45A0-4482-974B-4CEE58285849.webp
    1 MB · Hit: 43
  • IMG_0424.webp
    IMG_0424.webp
    17.2 KB · Hit: 44
Merhaba, yeni nesil kabloyu kullan, bir ucu PSU ya direk girer diğer taraf için çoklayıcı kullanman gerekecek. Ekran kartı kutusunda çıkıyor olması lazım.

Merhaba, yeni nesil kabloyu kullan, bir ucu PSU ya direk girer diğer taraf için çoklayıcı kullanman gerekecek. Ekran kartı kutusunda çıkıyor olması lazım.
hocam hangi yeni nesil kabloyu demek istediniz?
ekran kartı kutusundan çoklayıcı çıkmadı 😔

Anladım, PSU üzerinde eski nesil kullanabileceğiniz 2 adet 8-pin güç çıkışı var görünüyor ve sizin 3 adet 8-pin güç girişine ihtiyacınız var. Mevcut durumda kablolardan birini "daisy chain" yapmak dışında bir alternatif görünmüyor.

Öncelikle o psudan normalde çift yönlü pcie 12v-2x6 kablosu çıkması gerekiyordu https://www.asus.com/tr/motherboards-components/power-supply-units/prime/ap-750g/ ne kadara aldınız? Ve daisy chain düşünüldüğü gibi bir şey değil kalitesiz yapıldığında bir risk faktörü ama normal şartlarda o kabloların teki 300w+ kaldırabiliyor zaten düzgün üretildiği sürece, Asus kabloları bu şekilde sunduğunu göre bir sorun değil. Ama resimde gördüğüm kadarıyla ilk çıkan seri değil bu 12vhpwr yazmıyor 12v-2x6 şeklinde tanıtılmış yani alt pini geri çekilmiş versiyon kesinlikle çift yönlü 12v-2x6 da çıkması gerekirdi diye düşünüyorum

300w çekiyor zaten 3x8 pinin 2x8i daisy chain olsa ne olacak ki

300w çekiyor zaten 3x8 pinin 2x8i daisy chain olsa ne olacak ki
işte bilemedim hocam kimse daisy chain yapma taraftarı değil gibi gördüğüm ve okuduklarımda ama mecbur yapmak zorunda kalacağım sanırım sizce zarar verir mi?

Herkese merhabalar,

Resimde ki gibi yapmaya çalıştım fakat

bir çok yerde (DAİSY CHAİN) yapılmasını önermiyorlar

MARKA MODEL

PSU:ASUS PRİME 750w GOLD

GPU:ASUS PRİME rx 9070 xt (3X 8 PİN İLE ÇALIŞIYOR)

CPU:AMD 78003xD

MB:ASUS PRİME B650M-R

PSU içerisinden;

2 adet PSU —> CPU

1 adet PSU —> PCL-E

1 ADET PSU —> (PCI-E Gen 5.1 16-pin Kablosu) 2 ADET 6+2 FOTOĞRAFA EKLEDİM

DİĞER ÇIKANLAR BAŞKA İŞLER İÇİN SANIRIM UYUŞMIYOR ZATEN

DAİSY CHAİNİ KABUL MÜ ETMELİYİM?

YOKSA BAŞKA BİR YOLU VAR MI?

PSU MU GERİ İADE ETMELİYİM?
2. görseldeki kablo zaten 12hpwr to 2x8 pcie değil mi? onun bir ucunu orta üstteki yere diğer uçtaki 2 pcie kablosunu da gpu ya bağlayacaksın, bir kablo da tekli çekeceksin işte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2. görseldeki kablo zaten 12hpwr to 2x8 pcie değil mi? onun bir ucunu orta üstteki yere diğer uçtaki 2 pcie kablosunu da gpu ya bağlayacaksın, bir kablo da tekli çekeceksin işte
2. görseldekini kullanmak zaten en güvenli olan.

işte bilemedim hocam kimse daisy chain yapma taraftarı değil gibi gördüğüm ve okuduklarımda ama mecbur yapmak zorunda kalacağım sanırım sizce zarar verir mi?
2 ay boyunca 9070xt daisy chain takılıymış farketmedim bişey olmadı 2x8 bendeki pulse

2 ay boyunca 9070xt daisy chain takılıymış farketmedim bişey olmadı 2x8 bendeki pulse
ya o sıkıntı işte power limitlerinden dolayı, ama arkadaşınki zaten daisy chain değil. direk adaptör içinde kablo gibi. yeni nesil PSU'lardan hep öyle çıkıyor / çıkıyormuş zaten.

ya o sıkıntı işte power limitlerinden dolayı, ama arkadaşınki zaten daisy chain değil. direk adaptör içinde kablo gibi. yeni nesil PSU'lardan hep öyle çıkıyor / çıkıyormuş zaten.
bişey olmadı valla, kablo ısındı biraz. psu sağlam zaten 850w ampere platinum. düzelttim şimdi ama sorun yok

bişey olmadı valla, kablo ısındı biraz. psu sağlam zaten 850w ampere platinum. düzelttim şimdi ama sorun yok
150 wattmış max güç kapasitesi 8 pinin daisy ile 280 çekebiliyormuş, ben shit tier psu ile 3-4 ay kullandım 9070xt'yi. iyi ki patlamadı:D
şu an arkadaşa önerdiğim gibi 12hpwr to 2 x 8 PCIE ve bir tane de tekli pcie ile kullanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aslında nebi akgün'ün undervolt rehberini tekrar bir uygulayayım bakalım. normalde -70 de saçmalama başlıyordu bende eski psu ile şimdi belki düzelme olmuştur

Geri