Çözüldü✓ MSI MPG A1000GS vs MEG AI1300P

NITRO

80+
Reaksiyon skoru
34
Arkadaşlar tek sorum şu. MEG daha iyi olmasına rağmen ATX 3.0 ve PCI 5.0 desteğine sahip, MPG ise ATX 3.1 ve PCI 5.1 desteğine sahip. Nitro 9070XT ve 9800X3D işlemci için hangisi uzun yıllar götürür ve güncel kalır. Yani asıl sorum Bu ATX 3.0 ile 3.1 arasında veya PCI 5.0 ve 5.1 arasındaki fark nedir yani 3.0 ve 5.0 eski teknoloji mi? Kötü mü? alınmaz mı? Bu donanımları desteklemez mi?

PC konusunda en bilgisiz olduğum nokta PSU, bu yüzden yardımlarınız iin teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar tek sorum şu. MEG daha iyi olmasına rağmen ATX 3.0 ve PCI 5.0 desteğine sahip, MPG ise ATX 3.1 ve PCI 5.1 desteğine sahip. Nitro 9070XT ve 9800X3D işlemci için hangisi uzun yıllar götürür ve güncel kalır. Yani asıl sorum Bu ATX 3.0 ile 3.1 arasında veya PCI 5.0 ve 5.1 arasındaki fark nedir yani 3.0 ve 5.0 eski teknoloji mi? Kötü mü? alınmaz mı? Bu donanımları desteklemez mi?

PC konusunda en bilgisiz olduğum nokta PSU, bu yüzden yardımlarınız iin teşekkür ediyorum.
ATX 3.0 ile atx 3.1 arasında sadece kablo güvenliği güncellemesi gibi şeyler var çok önemli değil eğer psu kaliteliyse , gen5 ve 5.1 aynı mantık. İki modelde alınmaz bu arada çok pahalı.

Bunu aldım hocam, evet PSU kaliteliyse kablo yanma durumu neredeyse hiç yok ama yine de güncellenmiş bir versiyon ve yüksek watt alayım ilerdeki güncellemeleri de kaldırsın istedim. Bir de Asus'un bir sorun oluştuğunda Türkiye'deki iade politikasını beğenmiyorum. Tekrardan çok teşekkür ederim vakit ayırıp bilgilendirdiğiniz için.

Geri