Yardım WD Black SN8100 2TB vaadettiği hızları vermiyor, sorun ne olabilir?

Reaksiyon skoru
0
Merhaba herkese iyi forumlar,

Birkaç gün önce yeni aldığım GameGaraj R9T3D laptopumda kullanmak için hb üzerinden WD Black SN8100 2TB gen5 ssd satın aldım. Ürün geldi, montajını gen5 slotuna yaptım (Diğer ssdyi iptal ederek yaptım çünkü laptop aynı anda 2 ssd takıldığında hızları gen4 hızında sınırlıyor). Windows11 home kurulumunu vs yaptıktan sonra sandiskin sitesi üzerinden Dashboard yazılımını indirip orijinalliğini teyit ettim (Samsung magician gibi direkt Genuine yazmıyor ama araştırmalarıma göre program sorunsuz tanıdıysa ürün orijinalmiş). Birkaç program kurulumu ardından yaptığım crystal diskmark testlerinde 14.000 civarı sıralı okuma ve yazma hızları elde etmem gerekirken 14.000 okuma 9.000 civarı yazma hızı elde ediyorum (Altındaki diğer veriler de kötü). Test sırasında (cdi'ya ve dashboarda göre) sıcaklıklar maksimum 42 43 dereceye kadar çıkıyor, yani ürün thermal throttling'e uğramıyor olmalı. Bana göre bu durum normal değil. Sandisk sitesinden ve distribütörünü arayarak seri numarasını sorgulattım sorun çıkmıyor. Bendeki ve techpoweruptaki test sonuçlarını görsellere ekliyorum. Techpowerup boşken test yapmış ama yine de bu kadar fark olmamalı diye düşünüyorum. SSD'yi deneyebileceğim başka bir pc veya Laptopu deneyebileceğim başka bir gen5 ssd yok.

Yıllardır okuyucu olsam da foruma soru sormakta çok tecrübeli değilim. Yanlış veya eksik bir şey yazdıysam affola. İstenilen görsel veya bilgi olursa ekleyebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Screenshot_20260217_111145_Chrome.webp
20260216_200127.webp

Ekler

• 20260217_104237.webp
    20260217_104237.webp
    1.7 MB · Hit: 34
Hocam 4k video çekin tabi. Fakat ssd deki bu performans normal. Aynı araçlar daki menzil gibi :).

Ayrıca bu videoların kullanımı yada montajında buradaki farkı hiç fark etmezsiniz bile.

@captandusty kaça aldın dostum? Oyunlar çok yüksek yer kaplıyor.
9200e

Dostum bende kioxia aldım 2tb 10399 TL'ye 5 taksit. 2TB 11 e bulunuyor. Yerinde olsam 2 daha koyar 2TB olan bir ürün tercih ederim. Eğer çok fazla oyun oynuyorsan veya yer lazımsa. Ben aşağıdaki modeli aldım. Fakat marka takıntın varsa ve yer sana yetiyorsa değiştirme. Ama yer lazımsa bence indirimde kovalayabilirsin ama hızlı bitiyor genelde.

Dram mevcut diyor:
SSD Dram listesi

Ben idefixten aldım ama oradaki kampanya bitti. şu anda 11k civarında.

Aynı ürün amazonda da var

@beko42
@Adaçetin
@TaHao
@LegendaryCrazy
@KriptoSuleyman
Tekrar merhaba,
HWinfo üzerinden ısıları kontrol ederek, CDM de sadece SEQ1M üzerinden test yaptım. Sadece 1 deneme ve okuma, yazma testi arasına 30 saniye bekleme süresi ayarladım. En sıcak sensörde dereceler maksimum 53 dereceyi gördü. Benim ssd 10k yazmayı göremedi. Vaat ettiği şeyi vermediği/arızalı olduğu için bugün iade etmeyi düşünüyorum. Ne düşünüyorsunuz?
1000135432.webp

Ben olsam iade ederdim ama tek alıma takılan laptoptan kaynaklı bir şey mi acaba, başka pc ye takıp deneme şansım olsa denerdim.

Ben olsam iade ederdim ama tek alıma takılan laptoptan kaynaklı bir şey mi acaba, başka pc ye takıp deneme şansım olsa denerdim.
Yaşadığım şehirdeki tüm bilindik bilgisayarcıları arayıp ücreti karşılığında ssdyi deneyip deneyemeyeceklerini sordum. Ellerinde gen5 destekleyen anakart olmadığını ve deneyemeyeceklerini belirttiler. Çevremde sistemi gen5 ssd destekleyen arkadaşlarımın hepsi şehir dışında. O yüzden ssdyi başka hiçbir yerde deneyemiyorum. Gamegarajla görüştüğümde laptopu kargolarsam hem laptopu hem de ssdyi deneyebileceklerini, laptopla alakalı bir durumsa değiştirebileceklerini söylediler ama kargo sürecinde 14 gün iade süremin geçebileceğinden tedirginim. O yüzden en iyi seçenek iade sanırım. Yeni aldığım ssd'de de aynı sorunu yaşarsam laptopu direkt servise yollarım değişim/tamirat için.

Benim fikrim çok takılma hıza. Stabil aynı değerleri veriyor ve bu hızlar fazlasıyla yeterli. Açıkçası sistemden sisteme fark edebiliyor.

Ama takıntım var vb diyorsan iade et. Kafan rahat olsun.

Mesela aşağıdaki linkte de 10 a 10 almış. Sende daha iyi test olmuş. Benim fikrim ssd de sorun yok :).

Yaşadığım şehirdeki tüm bilindik bilgisayarcıları arayıp ücreti karşılığında ssdyi deneyip deneyemeyeceklerini sordum. Ellerinde gen5 destekleyen anakart olmadığını ve deneyemeyeceklerini belirttiler. Çevremde sistemi gen5 ssd destekleyen arkadaşlarımın hepsi şehir dışında. O yüzden ssdyi başka hiçbir yerde deneyemiyorum. Gamegarajla görüştüğümde laptopu kargolarsam hem laptopu hem de ssdyi deneyebileceklerini, laptopla alakalı bir durumsa değiştirebileceklerini söylediler ama kargo sürecinde 14 gün iade süremin geçebileceğinden tedirginim. O yüzden en iyi seçenek iade sanırım. Yeni aldığım ssd'de de aynı sorunu yaşarsam laptopu direkt servise yollarım değişim/tamirat için.
Ürün elinde değilken iade günü geçmez ama yine de sorun çıkarmalarına engel değil.

Bilemedim hocam, sıcaklık sorunu da yok. Sorun pcie slot veya belki ssd'nin kendi firmware sorunu da olabilir, ısınmasın diye fln limit koymuş olabilirler ama herhalde o durumunda haberiniz olurdu.

Benim fikrim çok takılma hıza. Stabil aynı değerleri veriyor ve bu hızlar fazlasıyla yeterli. Açıkçası sistemden sisteme fark edebiliyor.

Ama takıntım var vb diyorsan iade et. Kafan rahat olsun.

Mesela aşağıdaki linkte de 10 a 10 almış. Sende daha iyi test olmuş. Benim fikrim ssd de sorun yok :).

Aslında bu ssdnin serüveni en başından şüpheyle başladı benim için. Sanırım o yüzden iade etmek istiyorum biraz da. Satın alırken de yetkili bir satıcıdan satın almamıştım. HBnin politikalarına güvenip aldım ürünü. Yok ürünün orijinalliği, yok aşırı ısınıp ısınmayacağı, altını üstünü thermal padle beslerken bir zarar getirir miyim getirmez miyim, yok arızalı mı değil mi... İade et kurtul moduna girdim birkaç gündür. SSD'yi başka yerde deneyemediğim için de şüphelerim bitmiyor aslında. Bunu iade edip başka bir ssd takıp denersem biraz da kendi içimde bitirmiş olacağım problemi. En azından ak mı kara mı ortaya çıkacak. "Problem" laptoptaysa, laptopu öyle ya da böyle kullanacağım nasıl olsa. Yine de bi servisine yollarım belki de gerçekten bir çözümü vardır.
Ürün elinde değilken iade günü geçmez ama yine de sorun çıkarmalarına engel değil.

Bilemedim hocam, sıcaklık sorunu da yok. Sorun pcie slot veya belki ssd'nin kendi firmware sorunu da olabilir, ısınmasın diye fln limit koymuş olabilirler ama herhalde o durumunda haberiniz olurdu.

Ürünü (ayrıca satın aldığım ssd) kendi servisine değil gamegaraja göndereceğim için satıcı firma "cayma süren geçmiş, (yazılan toplam veriyi baz alarak) çok kullanılmış ürün" vs. muhabbeti yapmaya çalışmasın düşüncesiyle erkenden iade etmek istiyorum. Dediğiniz gibi sıcaklıktan kaynaklı böyle bir şey olması çok saçma daha 50 dereceden hız kesecekse ürün özelliklerine de 14.000 yazmamaları gerekirdi ki hepimizin bilgisayarlarında bu sıcaklıklara çıkacak. 8100'de çok ısınmasın diye hızı yavaş yavaş kesme özelliği var ancak gemini'a göre 65li derecelerde bu düşüşü 12.000 civarında tutması gerekiyor. SLC cache bitene kadar tabi.

Aslında bu ssdnin serüveni en başından şüpheyle başladı benim için. Sanırım o yüzden iade etmek istiyorum biraz da. Satın alırken de yetkili bir satıcıdan satın almamıştım. HBnin politikalarına güvenip aldım ürünü. Yok ürünün orijinalliği, yok aşırı ısınıp ısınmayacağı, altını üstünü thermal padle beslerken bir zarar getirir miyim getirmez miyim, yok arızalı mı değil mi... İade et kurtul moduna girdim birkaç gündür. SSD'yi başka yerde deneyemediğim için de şüphelerim bitmiyor aslında. Bunu iade edip başka bir ssd takıp denersem biraz da kendi içimde bitirmiş olacağım problemi. En azından ak mı kara mı ortaya çıkacak. "Problem" laptoptaysa, laptopu öyle ya da böyle kullanacağım nasıl olsa. Yine de bi servisine yollarım belki de gerçekten bir çözümü vardır.

Ürünü (ayrıca satın aldığım ssd) kendi servisine değil gamegaraja göndereceğim için satıcı firma "cayma süren geçmiş, (yazılan toplam veriyi baz alarak) çok kullanılmış ürün" vs. muhabbeti yapmaya çalışmasın düşüncesiyle erkenden iade etmek istiyorum. Dediğiniz gibi sıcaklıktan kaynaklı böyle bir şey olması çok saçma daha 50 dereceden hız kesecekse ürün özelliklerine de 14.000 yazmamaları gerekirdi ki hepimizin bilgisayarlarında bu sıcaklıklara çıkacak. 8100'de çok ısınmasın diye hızı yavaş yavaş kesme özelliği var ancak gemini'a göre 65li derecelerde bu düşüşü 12.000 civarında tutması gerekiyor. SLC cache bitene kadar tabi.
Aslında kendi samsung ssd hız testi için nette bakarken 55 de kısmaya başladığını bilmiyorum, o sıra chatgpt de öyle demişti. Ancak sonuçta sizinki 70 dereceye fln çıkmıyor 4k speed kaybetmesi aşırı. Açıkçası sıcaklık ise readingi atlayıp, direk yazma testi de yapılabilir. Laptop anakartları pek bilmediğim için pcie slot mudur bilmiyorum, SSD firmware ile alakalıysa patch note fln varsa belki bulunur ben araştırmadım.

Dostum bende kioxia aldım 2tb 10399 TL'ye 5 taksit. 2TB 11 e bulunuyor. Yerinde olsam 2 daha koyar 2TB olan bir ürün tercih ederim. Eğer çok fazla oyun oynuyorsan veya yer lazımsa. Ben aşağıdaki modeli aldım. Fakat marka takıntın varsa ve yer sana yetiyorsa değiştirme. Ama yer lazımsa bence indirimde kovalayabilirsin ama hızlı bitiyor genelde.

Dram mevcut diyor:
SSD Dram listesi

Ben idefixten aldım ama oradaki kampanya bitti. şu anda 11k civarında.

Aynı ürün amazonda da var
hocam ben hikayeli oyun hiç oynamıyorum 2 3tane oyun oynuyorum aldım kullanıyorum şuan 990 proyu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,563
Üyeler
190,932
Son üye
ensmrt98
Geri