Yurt dışı gezisi mi telefon almak mı?

Reaksiyon skoru
90
Cezayir, Tunus taraflarına gitmeyi düşünüyordum. Kullandığım telefon Samsung S20FE ve bazen ekran kapanıyor, bazen de ekrandaki şeyler kırmızılaşıyor. Sonrasında iPhone 16 ya da 17 bakmaya başlamıştım. Bu durumlar olmadan önce de yurt dışına gidip gezmeyi düşünüyordum. Sizce temmuz-Ağustos gibi 1.5 hafta yurt dışında tatile gitmek mi? Telefon almak mı?

17 al geç. Cezayir/Tunus ilginç bir tercih olur.

Bana soracak olursanız yurtdışı tatili tabii ki orada yaşanacak şeyler bir telefondan daha değerli hele yanımda dostum varsa o zaman hiç şüphesiz çıkarım

Telefonun sorununu önce bir araştır bence. Garantisi varsa direkt garantiye yolla. Büyük ihtimalle çok ciddi bir şey değildir, en fazla ekran değişimi gerekir ve o da genelde aşırı pahalı olmaz. Bu yüzden tamir ettirsen bile bütçenin büyük kısmı yine kalır.

Bu durumda bana göre yurt dışına gitmek çok daha mantıklı. Çünkü telefon her zaman alınabilir ve sürekli yeni modeli çıkıyor ama yut dışını gezmek daha değerli anılar biriktirmeni sağlar kim bilir belki kısmetini bulursun orada XD.
Bence Cezayir ve Tunus yerine daha farklı ve ilginç yerleri denemek daha mantıklı, çünkü bu ülkeler Türkiye’ye kültür ve atmosfer olarak benziyor. Onun yerine Japonya,Mısır, Vietnam, Tayland veya Filipinler gibi ülkeler çok daha farklı ve ilginç olur . Özellikle Vietnam, Tayland ve Filipinler hem oldukça uygun fiyatlı hem de doğa, şehir atmosferi Çok daha Mükemmel turistik olarak

Hatta Japonya’ya gidersen, istersen telefon tamirini orada yaptırmayı bile düşünebilirsin. Parça ve işçilik kalitesi yüksek ve tahminimce daha uygun fiyatlı bu yüzden hem güvenilir olur hem de daha ucuza yaptırırsın. Böylece hem seyahat etmiş hem de telefon işini aradan çıkarmış olursun. Sadece Japonya’yı düşünürsen, uçak bileti ve genel masraflar biraz daha yüksek olabileceği için bütçeyi biraz daha artırman ,esnek tutmam daha iyi olur.

Pasaport ve giriş konusu da saydığım ülkelerde genelde zor değildir. Özellikle yanında bir arkadaşın da varsa Çok daha eğlenceli olur.

telefonu tekrar samsung alıp kala parayla yurt dışı

yurt dışına çıkmak gerçekten telefon almakdan daha iyi yeni yerler yeni insanlar

Ben gezmeyi severim ben olsam yurt dışına giderdim. Daha sonra telefon için para birikler yenisini alırsın.

Cezayir, Tunus taraflarına gitmeyi düşünüyordum. Kullandığım telefon Samsung S20FE ve bazen ekran kapanıyor, bazen de ekrandaki şeyler kırmızılaşıyor. Sonrasında iPhone 16 ya da 17 bakmaya başlamıştım. Bu durumlar olmadan önce de yurt dışına gidip gezmeyi düşünüyordum. Sizce temmuz-Ağustos gibi 1.5 hafta yurt dışında tatile gitmek mi? Telefon almak mı?
İlla birini seçeceksen yurtdışı deneyimi daha önemli bence. Ama şunu da diyim imkan varsa masrafı daha düşük bir şekilde (mesela daha kısa süre veya daha ucuz bölgeler) yurtdışına çık artan parayla yine ortalama bir telefon da alınabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,719
Üyeler
189,914
Son üye
coderift
Geri