4060 mı 3060 mı işlemcime uyar

i5 10400f işlemcim var imzamda gördüğünüz gibi sistemim. Ekran kartımı yükseltmek istiyorum, youtubeden gördüğüm kadarıyla 4060 cok da sorun olmuyor gibi. Sadece 1-2 yerde drop gördüm o yüzden emin olamadım darboğazdan kaynaklı sorun yaşar mıyım? frame generation vs yazılımsal olarak daha dolu oldugu için gönlüm 4060tan yana. Eğer deneyimleyen varsa ve önermiyorsa ona göre 3060 a yöneleceğim. AMD ekran kartı düşünmüyorum çünkü zamanında 2-3 amd ekran kartımda chipsett arızasından kaynaklı başım yandıgı için travma gibi bir şey. Tavsiyelerinize açıgım.

sıfır hangi modeli kaç paraya alacaksın

17 18e 5060 olabilir. belki kesinlikle amd kullanmak istemiyorsanız. onun dışında mantıklı değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

14bine 5050 bulunuyor. oda mantıklı olabilir ama sizi çok götürmez.

4060 3050 5050 gibi kartlarda darboğaz olacağını sanmıyorum.

5050 çok kötü bir kart değil. ama birkaç ay sonra sorun çıkarabilir .çok iyi performans vermiyor. oyunlarda

Son düzenleme:
2. el almayacagım taksitle sıfır alacagm, o işlemci , psu vs sisteme ne önerisin ? 4060 darboğaz yapıyor derken 5060 diyorsun knk :D
Darboğaz yapsın aynı paraya daha iyisi varken neden kötüsünü alasın ki darboğaz sistem de sadece maks performansı almanı engeller o kadar sistemine olumsuz bir etkisi yok. Mesele darboğaz ise eski kartım 4090 ı 5600 ile bir süre kullanmışlığım var.

Hocam 2. Elde 10600k ve 10. Nesil i7 işlemciler 4-7 k arasına bulabiliyorsunuz. Rlinizdeki işlemci ve kartı satarak, ekran kartı bütçesine ekleyip, yeni bir kart alabilirsiniz.
Veya anakartın hangisini destekliyorsa artık.
Güç konusunda ise 10. Nesik intellerin ne kadar çektiğinimi, alacağınız ekran kartının ne kadar çekeceğini toplayıp, kasa,psu yeter mi genel fikir edinebilirsiniz. Bence 10. K serisi bir işlemci ve düşük güç çeken bir kart ile kasa sorun yaratmaz. Yine de iyi hesaplamak lazım

4060 ekran kartından tavsiyeleriniz üzerine vazgeçtim. Bu ekran kartını düşünüyorum arkadaşlar sorun var mı yoksa önereceğiniz daha farklı bir model var mı? Isınma sorunu yaşamak istemiyorum adanada yaşadıgım için sıcaklıgı diğer şehirlere oranla biraz daha yüksek olabiliyor.

4060 ekran kartından tavsiyeleriniz üzerine vazgeçtim. Bu ekran kartını düşünüyorum arkadaşlar sorun var mı yoksa önereceğiniz daha farklı bir model var mı? Isınma sorunu yaşamak istemiyorum adanada yaşadıgım için sıcaklıgı diğer şehirlere oranla biraz daha yüksek olabiliyor.
Bu bütçelere cıkabiliyorsan bunu al bence. 2 fanlı olduguna aldanma sogutması iyi. 60 derecelerde falan gezer

4060 da uyar 3060 da, 7800 tl den 12gb 3060 aldım inno3d içi açılmamış serindi. O paralara düşürürsen alırsın ama bu piyasda imkansız gibi duruyor. 4060 a da 10dan fazlaa verme sıfır alınmaz o kart zaten ilanlardakiler 2 yaşında ya da hala garantili ürünler, 19-22 veripte alabileceğin 5060ti varken 4060 a o para bağlanmaz, i5 10400f te zaten kötü bir işlemci, i5 12400f le 250 300 fps alıyodu arkadaş valoda, ben 350-500 arasında alıyordum. Sattı amd ye geçti.

Sistemi sat. Sıfır al

Bende var gayet memnunum zortingen oyunlarda 40-50 derece rdr de falan 60 larda taş catlasin 65-70 olsun.

Bende var gayet memnunum zortingen oyunlarda 40-50 derece rdr de falan 60 larda taş catlasin 65-70 olsun.
kartın 2 saçmalığı var.
1- bu karta 12 16gb vram vermedi nvidia ibneliğine
2- 8 pin niye solda abicim? Çapraz gidiyor kablo

Ekler

• IMG_6092.webp
    IMG_6092.webp
    956.3 KB · Hit: 8

kartın 2 saçmalığı var.
1- bu karta 12 16gb vram vermedi nvidia ibneliğine
2- 8 pin niye solda abicim? Çapraz gidiyor kablo
Üstten çekmek lazım buna 8 pini, tabi ona da her PSU nun kablo uzunluğu yetmeyebilir 😀

5060 seni götürür. şuanlık oyunların çoğunuda 1080p ultrada oynarsın. ama 8gb ekran kartları vramden dolayı ileride sorun çıkabilir. indiana jonesu mediumda 60fps civarı anca çalıştıyor. geleceğe dönük bir şey almak istiyorsan biraz daha para biriktir. bu senin için yeterliyse al geç. ama 5060 20bine pahalı daha ucuza bulursun.

İşlemci değiştirme planın yoksa 14K ya 5050 al fazla para harcamaya gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,440
Üyeler
189,267
Son üye
ahmetburakyilmaz610@gmail
Geri