🔥İndirim Samsung LS43FM700UUXUF M7 Serisi 43” UHD Akıllı Monitör 12506,64 Amazon 9 taksit

Güzel alet, geçen kasımda 9 küsür bine almıştım diye hatırlıyorum. Tek sıkıntısı oyun modunu açmadığında bariz ghosting oluyor youtubeda bile ve sürekli oyun modunu elle açıyorum, her seferinde oyun modu açmaktan sıkıldım, belki daha kolay bir yolu vardır ama ben bulamadım. 3.5mm ses output yok, 2 hdmi var 4k/60hz 8bit rgb çalışıyor. Tv derdiniz yoksa youtube netflix plex ve konsol için çok güzel bir alternatif.

İki sene önce 5k ya almıştım kuruşu kuruşuna değer güzel cihaz.

Anneme tv olarak kullanmak için satın aldım 3 ay önce. Harici uydu alıcı ile beraber YouTube ve Netflix kullanıyoruz ve memnunuz. Sadece kumandası aşırı dandik ve küçük.

Güzel alet, geçen kasımda 9 küsür bine almıştım diye hatırlıyorum. Tek sıkıntısı oyun modunu açmadığında bariz ghosting oluyor youtubeda bile ve sürekli oyun modunu elle açıyorum, her seferinde oyun modu açmaktan sıkıldım, belki daha kolay bir yolu vardır ama ben bulamadım. 3.5mm ses output yok, 2 hdmi var 4k/60hz 8bit rgb çalışıyor. Tv derdiniz yoksa youtube netflix plex ve konsol için çok güzel bir alternatif.
Oyun modunun panel gecikmesiyle alakası yok hocam. Hatta giriş gecikmesiyle de pek alakası yok.

Panel hızını daha hızlı veya extreme'de tutmayın standartta kalsın en iyi piksel tepki süresi standartta. Giriş gecikmesini düşürmek için de ne bağlarsanız bağlayın PC modunu seçerek tanıtın. Konsol moduna alırsanız parazit azaltma, titreşim azaltma gibi modlar açılıyor onlar görüntüyü ekstra işlediği için bir miktar gecikme ve görüntü bozulması yapıyor.

Ürüne gelecek olursak bu son çıkan seri. Sanırım 2024 modelinden farklı olarak işletim sistemine yapay zeka entegre edilmesi dışında bir fark yoktu. Genel olarak bir şeyler izleme kısmında tatmin edicidir. VA panel olması sebebiyle siyahlar yeterince derin fakat kontrast oranı kağıt üzerinde belirtildiği gibi 5000:1 değil 3000:1. Bulutlanma da yaygın bu modelde. Renk hacmi ve gamutu iyi, sadece kırmızılarda bir tık doygunluk problemi var, daha doğrusu kırmızı tonları hafif açık renkte gibi.

Tizen işletim sistemi öldürmüyor da güldürmüyor da. Hızı, tepkiselliği yerli yerinde. Her streaming platformunda ve youtube'da iyi deneyim sunarken IPTV gibi konularda mağazada düzgün uygulama bulabilmek zulüm gibi. Duplecast gibi düzgün sayılabilecek uygulamalar da paralı satılıyor ve Android alternatifleri Tivimate, Televizo gibi iyi bir deneyim sunamıyor.

Oyun amaçlı alan arkadaşlar konsolda problem yaşamaz. PC'de 60+ fps değerlerinde yırtılma hissedilmese de akıcılık hissi kötü oluyor, bu yüzden vsync açmak gerekebiliyor. Vsync de gecikme eklediği için bir çözüme ihtiyaç var çünkü üründe VRR yok. Ben çözümü şu şekilde buldum; vsync aktif edip RTSS programı ile FPS değerini 59,95 gibi bir değere sabitliyoruz. Böylece gecikme olayını ciddi şekilde bertaraf edip akıcı oyun deneyimine kavuşabiliyoruz.

Alternatif olarak Next'in 55" boyutundaki QLED TV'sine bakılabilir. Bu ürün 12 bin lira, Next'in TV'sini geçen hafta 16000 liraya denk getirdim kuponlarla. M7 43" modelinden geçiş yaptım. Fena olmayan donanıma sahip Android 14 tabanlı Google TV OS ile geliyor. IPS panelli olduğu için kontrast konusunda bir VA olamasa da renkler, panelin homojenliği, renklerin tekdüzeliği ve görüş açısı gibi konularda tatmin edici.

Eğer ilgilenen varsa da M7 43 M70D modelini Antalya içi elden 8000 liraya bırakma düşüncem var. Temmuz 2025 faturalı jelatinler üstünde.

Son düzenleme:
Mutfağa koymalık tv olarak iş yapar mı
yoksa bu paraya daha iyi alternatifler var mıdır ?

2024 ve 2025 versiyonlarının ikisininde kullanan birisi olarak oyun için alacak arkadaşlara tavsiye etmem. 60hz, vrr-gsync-freesync hiç bir ekran teknolojisi yok. 165hz laptopumundan sonra hdmi ile TV ye bağlayıp oyun oynamayı denediğimde hiç zevk vermiyor. İki versiyonda bulutlanma var. Renkli sahnelerde film dizi izlerken sıkıntı olmuyor ama full karanlık sahnelerde oda isigida kapalıysa farkında kendisini belli ediyor. Cok takmazsaniz dert değil.

Bunu fişe takıp Wifi modeme bağlayıp youtube falan açabiliriz değil mi?

Öğrenci indiriminde 7k düştü almadım pişman oldum. Kasımda 10k düştü 7i gördüm 10 a almam dedim şimdi 12.5 a indirim diye geziyor ortada yoksa iyi parça

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,559
Üyeler
190,762
Son üye
sky67
Geri