5070ti aldım ama ddr5e geçicek bütçe yok

parçalar dışında ne kadar bütçe var tam olarak? elinde şuan anakartla işlemci yokmu?

ram var elinde 2. elden ana kart 5600x çeksen 2 k da götürür seni

CS, LOL gibi oyunlar oynamıyorsan 2. el veya sıfır LGA 1700 soket işlemci ve bunları besleyebilecek anakartlara da bakabilirsin.

Şuan elinde islemci ve anakart yok mu? Eger yoksa ddr5 zorla. Tamam ramlerin durumu malum ama sirf 32gb ram sevdasina sifirdan ddr4 sistem dizilmez.

parçalar dışında ne kadar bütçe var tam olarak? elinde şuan anakartla işlemci yokmu?
Hocam bütçede belli değilki bu işten minimum ile çıkmak istiyorum bende şuan 3080+ 5600 PC var abime bırakıcam Kendimede yeni sistem bu arada Yukardaki aldığım kasa ne kadar mantıklı sizce? Anakart işlemcim yok.
Şuan elinde islemci ve anakart yok mu? Eger yoksa ddr5 zorla. Tamam ramlerin durumu malum ama sirf 32gb ram sevdasina sifirdan ddr4 sistem dizilmez.
bende ddr4 istemiyorum ama bu ramlerda akıl karı değilki hocam peki anakart işlemci tavsiyesi yapabilir misiniz am5 tarafta araştırayım bütçemi çıkarmaya çalışacağım hepinize teşekkürler bu arada.

Hocam bütçede belli değilki bu işten minimum ile çıkmak istiyorum bende şuan 3080+ 5600 PC var abime bırakıcam Kendimede yeni sistem bu arada Yukardaki aldığım kasa ne kadar mantıklı sizce? Anakart işlemcim yok.

bende ddr4 istemiyorum ama bu ramlerda akıl karı değilki hocam peki anakart işlemci tavsiyesi yapabilir misiniz am5 tarafta araştırayım bütçemi çıkarmaya çalışacağım hepinize teşekkürler bu arada.
am4 kalırsan bütün oyunları 2kda ve yüksek ayarlarda oynamak zorunda kalırsın hem kötü yatırım olur hemde yakında tekrar am5 geçmen gerekeceği için tekrardan masraf çıkartır o yüzden tavsiyem giriş seviye anakart ramde olsa ddr5 geç gaminggecesi gibi etkinlikleri takip et fiyatlar uygun oluyor orarlarda. işlemci olarakta bütçende burda önemli ama en kötü 7500f almaya calış onda bile bazı oyunlarda darboğaz olabilir gerçi.

Katılıyorum butce cok zorlamamak adına giris seviyesi bir anakart + 7500f veya 7600 olabilir. 5070ti 4k kartıdır ve 7500f le de darbogaz olacagini sanmıyorum.

Şuan benzer bir durumu ben yaşıyorum R5 5600 32GB DDR4 3600MHZ Ram ve RTX 5070 Kullanıyorum şuan 1080pde darboğaz sorunu yüzünden kartın tam performansını alamıyorum. ddr5 ramler çok pahalı olduğu için elimdeki ram kitini kullanmaya devam ederek LGA 1700 Soket DDR4 sağlam VRM beslemesi olan bir anakart ile Core İ7 14000KF yada Core İ9 14900KF gibi RTX 5070 kullanımında darboğaz oluşturmayacak bir sistem toplamayı düşünüyorum. ama yapacağım iş ne kadar mantıklı emin olamıyorum önümüzdeki aylarda bu yapay zeka çılgınlığı bir son bulursa ddr5 ramlerin fiyatlarında düşüş olabileceğini düşünüyorum. ekstra olarak LGA 1700 Soketin geleceğinin de olmaması tereddütlerimi biraz olsun arttırıyor.

İnno 5070ti aldım şuan elimde 16x2 ddr4 ram + 1000watt delta psum var ddr5e zorlamak mantıklı mı yoksa 4 takılıp ona göre işlemci anakart çekeyim mi birde m2 ssdm var. Yanınada bu kasayı aldım.

5700x3d alabilirsen ddr4'ün dezavantajından buyuk oranda kurtulur guzel fps alırsın

DDR4 de kalacaksan alabileceğin en mantıklı ikili iyi bir DDR4 B760 anakart ile i5 14600KF işlemci olur, bu ikiliyle R5 9600X ayarında bir oyun performansı ve çok daha iyi bir çoklu çekirdek performansı alırsın. Yani AM5 tarafına zorlamadan darboğaz vs olmadan iş görür ama AM5 tarafında da X3D işlemcilerin oyun performansı müthiş çok işlemci odaklı oyun oynayacaksan o ayrı.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,613
Üyeler
190,067
Son üye
mustafacan_io
Geri