Amazingoo
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 525
Knk sistemin güzel ama FPS farkının birkaç nedeni olabilir:
- CPU/GPU darboğazı – Ryzen 5 7500F Apex gibi CPU ağırlıklı oyunlarda FPS’i sınırlayabilir. Valorant çok optimize olduğu için inanılmaz FPS alıyorsun.
- Sürücüler – GPU sürücün güncel mi? Eski sürücüler performansı düşürebilir.
- Arka plan uygulamaları – Discord, Chrome, antivirüs gibi programlar FPS’i etkileyebilir.
- RAM/XMP profili – RAM’in 6000 MHz, anakartta XMP profilinin aktif olduğundan emin ol.
- GPU sıcaklığı / termal throttling – GPU çok ısınıyorsa FPS düşer, fan profili ve termal durumu kontrol et.
- Oyun ayarları – Apex’te render scale ve gereksiz yüksek ayarlar FPS’i düşürebilir.
Özet:
- Valorant 1080p en düşük ayarlarda 350–500 FPS normal.
- Apex 1080p en düşük ayarlarda 100–200 FPS de normal sayılır ama birkaç ufak optimizasyonla artabilir.
Öneriler:
- GPU sürücülerini güncelle, XMP profilini aç, arka plan uygulamalarını kapat.
- Apex’te render scale’i %100 yap, gereksiz ayarları düşür.
- MSI Afterburner ile CPU/GPU kullanımını izle; hangisi sınırlandırıyor görebilirsin.
Bu ufak tweak’lerle Apex’te biraz daha stabil ve yüksek FPS alabilirsin![]()
hocam siz niye ai'a atıp atıp buraya veriyorusnuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sürücüler güncel sadece bios güncel değil expo açtım 6000mhz ben msi afterburnerla değilde nvdia app uygulamasından bakıyordum genelde kullanımlar ekran kartı %40 ı geçmiyor cpu da max%60 oluyor ekran kartı ısınmıyor bir tek işlemci sıcaklığını ölçemedim anlık olarak core temp den bakmıstım 65 avg max 71 di
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Onu da denedim ufak arttırdım ve ultra ya çektim genelde aynı oluyor sonuçlar atlamadan önce 60fps atlarken 80-90 yerdeyken 100-200 arası
yanlıs anlama ama 300 400 fps değil 1000 fps alsan daha iyi mi oynican babus bosver takılma bunlara oyununu oyna geç ya 80 100 fps aldığın oyun hangi oyun bu arada okdr az vermemesi lazım valorantta