RTX 5000 serisinin gizli gücü fp4 ve saklanan teknolojiler !!!!

Zayif kart!!!! 5070 im var ranch simulator kasiyor en dusuk ayarda hayvan sayisi artinca xd
Sebep işlemci 4090da da kasıyor o oyun işlemci optimazyonu felaket kötü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pek gerçekçi gelmedi açıkçası. Biraz fiyasko bir nesil. 4000 serisinin bize kattığı şeyler çok daha fazlaydı. Vram verdi, cidd bir güç artışı verdi ve ciddi bir verimlilik artışı verdi. Tatsız bir şekilde fiyat artışı da verdi ama bu ülkede zaten bir şeyin fiyatının düştüğünü görmedim.
Kaynakta sundum nasıl gerçekçi değil :)

Ntc olayı beni çok heyecanlandırıyo, bir 5060 kullanıcısı olarak kullanmam gereken bir teknoloji olacak

Yeni RTX50 serisi almış birinin kendini avutma çabaları diye yorumladım.

Tamam RTX50 serisi güzel de yok 1-2 yıla yazılımsal olarak kilidi açılacak uçup kaçacak, yok 2028 e kadar kart çıkmayacak da nvidia bunu öngörüp 2-3 yıl sonrasının donanımını gömdü falan gibi komik şeylerle avutmayın kendinizi.

Daha FP4, 8, 16 olayını bile anlayamamışsın. Bunlar tamamen kartın yapay zeka hesaplamalarını nasıl işleyeceğini belirleyen algoritmalardır. RTX3000 serisinde sadece FP16/FP32 desteği mevcut, RTX4000 de ise FP8 desteği geldi ne oldu 4050, 4060 uçup kaçtı mı? 3070 in önüne mi geçtiler? hayır. O zaman neden FP4 ü bu kadar dağlara taşlara çıkarıyorsun? FP8 den FP4 e geçilecek olmasını bu kadar çığır açıcı görüyorsan buyur FP16/32 den FP8 e geçildi çok daha dramatik bir geçiş ama yine de 4000 serisi uçup kaçmadı, şimdi FP4 e geçince mi uçup kaçılacak? komik olmayın ya.

DLSS 4.5 i görüyoruz FP8 ağırlıklı bir algoritma kullanıyor ve donanımsal FP8 barındırmayan RTX3000 serisi ortalama %15 civarı bir kayıp yaşıyor tüm olay bu.

Son düzenleme:
anlattıklarının gerçekleşmesi çok zor dediklerin olsa nvidia bunu 60xx serisinde açar ve dediğin gibi 50xx serisi ile arasında devasa fark oluşur fakat 50xx için pek ihtimal değil

Nvidia ve ileride daha performanslı olma durumu mu?

Gerçeklikten uzak. Nvidia aksine rtx 50 serisiyle birlikte artık stabil sürücü arama/crashsiz sürüm aranır oldu. Nvidia rtx 30 serisine kadar gözünüz kapalı en son sürücüyü yükleyip geçme modundaydı fakat artık sürücü klasmanında adı yavaş yavaş kirlenmeye başlamışken ilerde performanslı olmasını beklemeyin

“Fine Wine” tabiri diyorsunuz kısaca. Bu sadece amd gpulara has bir durumdur. Rx 580 ilk başta gtx 1060 rakibiyken seneler sonra gelen sürücü güncellemeleriyle gtx 1070 gücüne gelmişti. Yıllandıkça daha iyi şarap olan tabiri gpunun yıllandıkça güçlenmesi amdnin elinde tuttuğu bir durumdur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,135
Üyeler
189,972
Son üye
thereds34
Geri