Yeni Ekran Kartı Yatırımı / 4060 Ti → 5070 Ti

Sorması ayıp 4060 ti ile hangi oyunu açmak istedin de açılmadı ki 55 bin liranı israf etmeyi düşünüyorsun, o parayla yatırım yap 2027 sonu 6000 serisi kart al.
Amacım sadece oyun oynamak değil hocam :) Öneri konusu açtım bu yüzden. Teşekkürler cevap için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Amaca bağlı amaç ne
Hem AI tarafında aktif şekilde developerlık yapıyorum. Hemde oyun oynuyorum. VRAM olarak 16GB seçim yapmamın amacı bu. 5060ti alsamda 16GB alacağım. Ancak amacım sistemi güncellemişken ekran kartınıda güncellemek mantıklı mı? Hangi marka modele güncellenmeli.

Amacım sadece oyun oynamak değil hocam :) Öneri konusu açtım bu yüzden. Teşekkürler cevap için.
Acilen değiştirmen gerekmiyorsa 5070 ti alma ama işin gereği ve işini daha hızlı yapmanı gerektiriyorsa işine yatırım yapmayacaksın da neye yapacaksın :D

herkes gereksiz yatırım demiş ama 4060 ti dan 5070 ti’a büyük kas gücü farkı var.

Ek olarak yatırım yap 6000 serisine geç veya 5000 super olarak al falan demişler.

Konuya yazan arkadaşlar sanırım gelecek seneye belki gpu bile bulamayacağımızın farkında değiller galiba? Şu an rtx 50 den aldığınız her kart size uzun süre evvadiyelik olabilir farkında değilsiniz.

Ben de aksine rtx 60 serisine nvidianın çok bişey katabileceğini düşünmüyorum. Rtx 60/50 super çıkana kadar beklenecekse daha çoooookk beklersiniz

donanım dünyasındaki oluşabilecek herhangi bir kıtlığın farkında bile değilsiniz. Millet birbirine rahatça füze atar oldu o ülke o ülkeye girip duruyor bi gün savaşın başka bir boyutu olduğunda bu dolaylı olarak bilgisayar donanımlarına bile etki edebilir farkında değilsiniz

ki 4060 ti denilen kart 3080 gücünde bile değil yapmayın. 5070 ti canavardır

Acilen değiştirmen gerekmiyorsa 5070 ti alma ama işin gereği ve işini daha hızlı yapmanı gerektiriyorsa işine yatırım yapmayacaksın da neye yapacaksın :D
Açıkçası, yerel (local) PC’yi daha çok hobi amaçlı kullanıyorum; iş tarafında zaten 2× NVIDIA Tesla V100 ile aktif olarak çalışıyorum. Bu açıdan bakınca, RTX 5090 gibi bir kart alsam bile hâlihazırda AI amaçlı kullanılan NVIDIA A100 veya H200 gibi kartların performansını geçebilecek bir ekran kartı yok.
Dolayısıyla yatırım yaparken sadece “daha güçlü bir GPU alayım” mantığı yeterli değil. Elimdeki kullanım amacına ve iş yüküne göre doğru ve mantıklı avantaj sağlayacak bir kartın alınması mantıklı mı 4060ti 16gb yerine :)

Açıkçası, yerel (local) PC’yi daha çok hobi amaçlı kullanıyorum; iş tarafında zaten 2× NVIDIA Tesla V100 ile aktif olarak çalışıyorum. Bu açıdan bakınca, RTX 5090 gibi bir kart alsam bile hâlihazırda AI amaçlı kullanılan NVIDIA A100 veya H200 gibi kartların performansını geçebilecek bir ekran kartı yok.
Dolayısıyla yatırım yaparken sadece “daha güçlü bir GPU alayım” mantığı yeterli değil. Elimdeki kullanım amacına ve iş yüküne göre doğru ve mantıklı avantaj sağlayacak bir kartın alınması mantıklı mı 4060ti 16gb yerine :)
Güncel olarak seni uçuracak bir kart ancak 5090 zaten :D 4060 ti 16gb dan geçmen gereken minimum 5070 ti olur zaten amaç ta bu :D ama mantıklı olur mu ? BENCE olmaz 6000 serisini veya süper serisini bekleyip öyle karar vermek daha iyi olacaktır.

herkes gereksiz yatırım demiş ama 4060 ti dan 5070 ti’a büyük kas gücü farkı var.

Ek olarak yatırım yap 6000 serisine geç veya 5000 super olarak al falan demişler.

Konuya yazan arkadaşlar sanırım gelecek seneye belki gpu bile bulamayacağımızın farkında değiller galiba? Şu an rtx 50 den aldığınız her kart size uzun süre evvadiyelik olabilir farkında değilsiniz.

Ben de aksine rtx 60 serisine nvidianın çok bişey katabileceğini düşünmüyorum. Rtx 60/50 super çıkana kadar beklenecekse daha çoooookk beklersiniz

donanım dünyasındaki oluşabilecek herhangi bir kıtlığın farkında bile değilsiniz. Millet birbirine rahatça füze atar oldu o ülke o ülkeye girip duruyor bi gün savaşın başka bir boyutu olduğunda bu dolaylı olarak bilgisayar donanımlarına bile etki edebilir farkında değilsiniz

ki 4060 ti denilen kart 3080 gücünde bile değil yapmayın. 5070 ti canavardır
Selamlar cevapların için teşekkürler. Marka model öneriniz var mıdır? zotac 5080 tavsiye edenler oldu ne düşünürsünüz?

Selamlar cevapların için teşekkürler. Marka model öneriniz var mıdır? zotac 5080 tavsiye edenler oldu ne düşünürsünüz?

Zotac iyi markadır yarı yolda bırakacağını sanmam. En azından 10 yıl öncesine göre kendilerini baya geliştirdiler

Zotacın 5080 i bütçeniz dahilinde bulunabiliyorsa alın geçin. İşlemcide besler

Ben 4060 ti gibi bi kartta kalmazdım o sistemde. 4060 ti çıktığı dönemde 3060 ti dan kas gücü olarak farkı yok bune diye eleştirilmişti hatırlıyorum.

Şu an alınan rtx 50 serisi her türlü kâr. Bakmayın millete. Dünyada sular krizler bu kadar fokur fokur kaynıyorken ne 60 serisi beklenir ne de süper serisi

Direksiyon setiyle işim yok pek. Konsol sevmiyorum benlik değil. Oled monitör var.
o zaman altın alın atın kenara hocam bence, sisteminiz yetmeyeceği bir oyun çıkasıya kadar para harcamak pek sağlıklı bir fikir değil

gereksiz falan yazmışlar eğer 2-4k oyun oynuyorsan değer.

1080p ise 4060ti yeter

5070ti marka model öneriniz var mıdır ? Cevap için teşekkürler.
sıcak bir bölge de yaşıyorsanız ve bilgisayar odanızda klima yoksa yaz aylarında sorun yaşamamak için SSF model almayın. Onun dışında istediğini alabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,498
Üyeler
190,051
Son üye
Zararsız Yaratık
Geri