Böylelerine İstediklerini Vermeyin!

Reaksiyon skoru
152
Arkadaşlar merhaba bugün sizlere bahsetmek istediğim bir konu var ve çok mühim bir konu. Instagram'da bir arkadaş var ve sürekli Duolingo'yu kötüleyip ya kendi dil eğitimini satmaya çalışıyor ya da reklam aldığı uygulamaları tanıtıyor öneriyor. Bakın gittim özellikle konuşma için söylediği Lingolooper'ı denedim hiçbir halta yaramadı çünkü 2.konuşmadan sonra para istiyor. Ben ona para vereceğime dil kursuna giderim. Duolingo'nun en güzel avantajı oyun sistemiyle günlük rutin ve hatırlatma ile dil öğreten bir sistem ki ücretsiz olması bambaşka bir avantaj. Arkadaşı aşağıya bırakacağım ama size bahsetmek istediğim daha önemli bişey var. Bakın diyebilirsiniz ki e kardeşim adam kendi kursunun reklamını yapıyor. Bakın konu reklam yapması da değil diğer kurs reklamlarına bakın özellikle adamlar hiç diyor mu X kişisinden değil benden alın diye. Bu adamın Duolingo'ya olan nefreti sanki mahalle bakkalı'nın süpermarkete olan nefreti gibi. Size önerim sakın ama sakın bu adama istediğini vermeyin. Entegrasyon metodu diye tutturmuş güya gramer odaklı değil pratik odaklıymış. Gramer dilin iskeleti bir kere. Bence dil öğreniminde sıralama şu şekilde olmalı:Gramer-Listening-Speaking-Reading-Writing. Gramer iskelet, listening anlama ve Speaking konuşma. Reading ve Writing bunlar kadar önemli değil önemli ama bunlar kadar değil. Her neyse arkadaşın birkaç videosunu bıraktım aşağıya yorum sizin...

Bu üçüncü videoda ise söylediği şey edepsizlik bile değil daha beteri. Adam öğrenememiş konuşamıyor bilmiyor 40-50 yaşından sonra adam işi gücü yok dil mi öğrenecek? Belki vakti bile yoktur. 3-4 kelime biliyor diye 8 dil biliyor sanıp insan aşağılıyor bide.

Bu arkadaş bir videosunda en az 12-14 bin civarı görüntüleme alıyor bende söyleme ve bilgilendirme gereği duydum. Lütfen böyle insanlara inanıp paranızı çöpe atmayın.

İyide adamı düşmanın gibi kaleme vermişsin. Böyle tipler 1 değil 2 değil. Senin görmezden gelmen lazımdı, neden bir gereksiz adamın stresini yaşıyorsun?

İyide adamı düşmanın gibi kaleme vermişsin. Böyle tipler 1 değil 2 değil. Senin görmezden gelmen lazımdı, neden bir gereksiz adamın stresini yaşıyorsun?
Çünkü bu durumdan zarar görüyor Türk insanı. Ben niye kendi insanımın çöp eğitimlere paralar dökmesini isteyeyim ki? Ben milletini seven bir vatandaşım abi yanlış anlama sakın bu dediğimi. Ben sadece insanımın küçük düşürülmesini doğru bulmuyorum ve karşıyım. Ve bu adama inananlar var, bu adamı ilgilenmiyorum diye işaretlememe rağmen hala karşıma çıkıyor işte benim zoruma gidenler bu şekilde ve stresini o yüzden yaşıyorum saygılarımla...

hepsi boş iş yurt dışındaki ingilizceyi gördükten sonra okulda verdikleride uygulamalarda çok boş. kimse konuşurken dikkat etmiyo okulda öğretildiği gibi belki işte işe yarar. bunlarda reklam gayet normal adamın kçtülemesi zaten 8 dil biliyosa bunu duolingodan yok o uygulamadan yok bundan felan öğrenmemiştir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,177
Üyeler
190,700
Son üye
skyress007
Geri