Xg27aqdmg nin kaplaması degisti ve yakınlık sensörü eklendi. Asus gen 2 diye pazarlıyor. Fark bu. Panel nesli değişmedi. 4. nesil istiyorsan 5k daha ekleyip xg27aqwmg alman lazım.Hocam gen muhabbeti ne en son geni mı tercih etmeliyiz ne yapmalıyız
Xg27aqdmg nin kaplaması degisti ve yakınlık sensörü eklendi. Asus gen 2 diye pazarlıyor. Fark bu. Panel nesli değişmedi. 4. nesil istiyorsan 5k daha ekleyip xg27aqwmg alman lazım.Hocam gen muhabbeti ne en son geni mı tercih etmeliyiz ne yapmalıyız
Evet.Hocam gen muhabbeti ne en son geni mı tercih etmeliyiz ne yapmalıyız
hocam bu ürünün çok sıkıntısı var. İlk partilerde renklerde panelde zaten bolca sıkıntı var. usb girişi koymamışlar diye firmware güncellemesi yapılamıyor. ve oyuncu monitörlerinde olması gereken temel özellikleri de barındırmıyor. mavi ışık filtresi, flicker free gibi. xiaomi ilk ürününde acemiliği atıp ikinci ürünü üretirse bakarız
fiyat konusunda haklısınız lafım yok. ama oledlerde yanma durumunu son nesillerde bayağı azalttılar ama yine de imkansız hâle getirmediler, yani kullanırken sürekli aklını meşgul edecek. diğer durum zaman geçtikçe parlaklığın azalması. organik bileşen olduğu için kullandıkça performansı azalıyor. 2-3 sene sonra ilk günkü parlaklığın çok altında parlaklık vererek çalışacak. ve bu engellenebilecek bir durum da değil, organik bileşenin olayı bu maalesef. ayrıca redditde binlerce oled paneller ile ilgili sorunlar yaşayanlar var. marka farketmeksizin rog, samsung, lg, msi, aoc, gigabyte hepsinde tonla sorun yaşanıyor. tüm bu sebeplerle oled bana mantıklı gelmedi. tamam miniled kusursuz değil ama kusursuz monitör zaten yokki. hepsinde birşeylerden feragat etmeniz lazım. miniled de local dimming açtığın zaman olede yakın deneyim alabiliyorsun. tam oled değil evet ama karşılığında çok yüksek parlaklık, yanma korkusu olmadan uzun yıllar kullanma satın alıyorsun. 10 sene sonra da ilk günkü parlaklıkta, aynı renklerde monitörünü kullanacaksın.Oled de her piksel kendi ışığını açıp kapatiyor.
Miniled de ise arkadan aydınlatma var ama diming zone ile ışık bölgesel kapanıyor.
Oled kısaca daha iyi ama bazı kullanıcılar yanma korkusu yaşıyor.
Ek olarak bu monitör pahalı ama TV tarafından mesela miniled oledin yarı fiyatına bir teknoloji.
Monitörde ise 19 vereceğime 25 e rog oled alirim.
Bana göre olması gereken fiyat maks 15k.
sistemim 4k için yetersiz hocam. 1080p de kullanamam yıllardır 2k kullanıyorum 1080p ye düşünce görüntü o kadar kötü geliyor ki gözüme. 2k tek seçeneğimFirmaların planı zaten uzun vadede Microled panellere geçmek, Oled biraz ara geçiş ürünü gibi monitörler ve TV ler için o yüzden çok gelişeceklerini sanmıyorum. 2K şuan sadece Xiaomi var sanırım diğerleri illaki gelir ama zamanı belirsiz. Sistem çok zayıf değilse geleceğe dönük 4K da alınabilir aslında zaten istediğin zaman 1080P ye çekebiliyorsun Dual Mode ile.
Yani sisteme bağlı biraz da, bende RX 5700XT var mesela çok beklentim yoktu ama yine de çoğu oyunu 4K da oynuyorum sadece birkaç güncel oyunda FPS düşüyor o zaman da 1080P moduyla oynuyorum. Sistem 2K ya rahat yetiyorsa 4K da da çok sorun yaşamazsın bence, kart Nvidia ise zaten DLSS gibi bir şey de var ama 2K da bile çok zorlanacak bir sistem varsa ve uzun süre sistemi güncellemem diyorsanız bir süre 2K monitör beklenebilir.sistemim 4k için yetersiz hocam. 1080p de kullanamam yıllardır 2k kullanıyorum 1080p ye düşünce görüntü o kadar kötü geliyor ki gözüme. 2k tek seçeneğim
Ortalama Oled ömrü 3-4 yıl civarı sonrasında panelin doğası gereği pikseller bozulmaya başlıyor. Bu sürenin sonunda monitörü değiştirmek benim için doğal maddi olarak da sıkıntı değil deniyorsa Oled alınabilir ben almam şahsen o ayrı.Gelirse düzgün fiyatlandırılması aşırı zor olur bu piyasada OLED her türlü daha mantıklı günümüz oledleri gayet dayanıklı. Yeni cıkanlar falan zaten baya iyi. Biz burda oled panelleri kendi aralarında kıyaslıyoruz da çoğunlukla en kötüsü bile LED panellerden daha iyi. Çoğu insanın cebindeki telefonun ekranı yanmıyor ise bunlar hayli hayli dayanacaktır muhtemelen 7/24 acık bırakmıyorsanız %100 parlaklıkta beyaz ekrana falan
Sıradan kullanıcı için 3 yıl cok az 3 yılda pek yanmaz diye düşünüyorum.Ortalama Oled ömrü 3-4 yıl civarı sonrasında panelin doğası gereği pikseller bozulmaya başlıyor. Bu sürenin sonunda monitörü değiştirmek benim için doğal maddi olarak da sıkıntı değil deniyorsa Oled alınabilir ben almam şahsen o ayrı.
doğru 3 yılda normal kullanıcı pikselleri yakacak kadar yoğun kullanmaz belki. fakat parlaklık ilk güne göre ciddi şekilde azalmış olacak 3 yıl sonra. paneldeki tüm koruma önlemleri yanığa karşı çalışıyor. parlaklığı koruma konusunda hiçbir şey yapılmıyor. oled panelin doğası gereği parlaklık düşecek. zaten düşük olan parlaklık daha da düşünce ne hale gelecek bilmiyorum..Sıradan kullanıcı için 3 yıl cok az 3 yılda pek yanmaz diye düşünüyorum.
Monitörü yogun kullanacaklar için 3 sene sonra belki gözü çok rahatsız etmese dahi fark edilebilecek şeyler olabilir.
Parlaklıkta kayda değer bir düşüş olmuyor. Kendim de 2360 saat qd oled monitör kullandım gözle görülür bir kayıp görmedim. Statik öge çoğunluklu yanma testinde bile kayda değer bir düşüş göstermiyor. 2 yılın ardından sadece 5nit kayıptan bahsediyoruz. Yani dert etmeye gerek yok.doğru 3 yılda normal kullanıcı pikselleri yakacak kadar yoğun kullanmaz belki. fakat parlaklık ilk güne göre ciddi şekilde azalmış olacak 3 yıl sonra. paneldeki tüm koruma önlemleri yanığa karşı çalışıyor. parlaklığı koruma konusunda hiçbir şey yapılmıyor. oled panelin doğası gereği parlaklık düşecek. zaten düşük olan parlaklık daha da düşünce ne hale gelecek bilmiyorum..