kaan0513
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 556
Ortadaki fan derken, sıvı soğutucunun mu? Bir de öyle olsa bile ses fandan değil pompadan geliyor gibi.Ortadaki fanın PWM kablosunu anakarta diğer ikisinden ayrı olarak bağla ve biostan fan hızını farklı hızda çalışacak şekilde ayarla. Hepsi aynı hızda dönünce rezonans yapıyordur. Uğultuyu kaç RPM'de yaptığını tespit edip o hızda sabit kalmamasını da ayarlayabilirsin biostan.
Aynen radyatör üzerindeki 3 fandan bahsediyorum. Sen bios'a gir fan hızı ayarlama yerini bul. Önce pompa hızıyla biraz oyna. Arttırıp azalt seste değişme olacak mı diye bak. Sonra pompayı maximum hıza çek öyle kalsın ve fanların hızıyla oyna artıp azalıyor mu kontrol et. Bu tarz uğultular genelde fan rezonans kaynaklı olur.Ortadaki fan derken, sıvı soğutucunun mu? Bir de öyle olsa bile ses fandan değil pompadan geliyor gibi.
Arctic te pompa ayarını kendi yapıyor. Fan %40 üstüne çalıştığında pompa kendisi full çalışıyor. Biostan fan ayarı yapabiliyorum. O da pek çözüm olmadı.Aynen radyatör üzerindeki 3 fandan bahsediyorum. Sen bios'a gir fan hızı ayarlama yerini bul. Önce pompa hızıyla biraz oyna. Arttırıp azalt seste değişme olacak mı diye bak. Sonra pompayı maximum hıza çek öyle kalsın ve fanların hızıyla oyna artıp azalıyor mu kontrol et. Bu tarz uğultular genelde fan rezonans kaynaklı olur.
Çözüm olması için demiyorum sorunu tespit etmek için fan hızlarıyla oyna. Sadece soğutucu fanlarından değil kasa fanlarından da gelebilir.Arctic te pompa ayarını kendi yapıyor. Fan %40 üstüne çalıştığında pompa kendisi full çalışıyor. Biostan fan ayarı yapabiliyorum. O da pek çözüm olmadı.
Sorun orada zaten tek kablo oluyor tek ayar var farklı farklı kablolardan ayrı ayrı hız ayarı yapılmıyor ayrıca bende de aynı soğutucu var full devirde garip ses çıkarıyordu kasayı ters düz yaptım pompa tak çıkar filan sonra düzeldi.Çözüm olması için demiyorum sorunu tespit etmek için fan hızlarıyla oyna. Sadece soğutucu fanlarından değil kasa fanlarından da gelebilir.
Pompa fanı kendi ayarlaması bir şey fark etmiyor. Sen kendin maximuma çekip uğultu nereden geliyor önce onu tespit et.
Çözüm sonra.
Kasayl ters düz yaptım derken hocam?Sorun orada zaten tek kablo oluyor tek ayar var farklı farklı kablolardan ayrı ayrı hız ayarı yapılmıyor ayrıca bende de aynı soğutucu var full devirde garip ses çıkarıyordu kasayı ters düz yaptım pompa tak çıkar filan sonra düzeldi.
Hocam söyleki daha önce amazondan aldığım arcrit p12 fanlarımı çok uzun süre farklı soğutucularda kullandım. HiçArctic fanlarının kronik sorunu. Ucuz olmalarının bir bedeli gibi düşün. Sadece belli devirlerde yapar bunu her devirde yapmaz yapmadığı devir aralıklarında çalıştırman gerek.
Benim Arctic sıvı soğutmada da var aynı olay.Hocam söyleki daha önce amazondan aldığım arcrit p12 fanlarımı çok uzun süre farklı soğutucularda kullandım. Hiç
Bu şekilde bir sorunla karşılaşmadım açıkçası.
Kasayı salladim sonra tepe taklak getirdim sağ sola salladım en son eski konumuna getirdim ondan sonra pompayı Çin'den aldığım am5 brakedi takmak için söktüm ve sistemi çalıştırınca sesin olmadığını fark ettim. Tabii bundan önce bu sesi duyduğum da kasayı 45 50 derece yana yatırıyordum ses kesiliyordu daha sonra eski dikey haline getirdigim de ses devam ediyorduKasayl ters düz yaptım derken hocam?