Mavi Ekran Otomatik Onarım Hatası

Parzival97

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
960
Merhabalar.
Pc'de son günlerde garip sorunlar yaşıyorum.
Pc yi açmayq çalıştığımda gigabyte yazan ekran iki kez gidip geliyor ve ardından otomatik onarıma hazırlanıyor ekranı geliyor karşıma, otomatik onarım da başarısız olup sistem açılmıyor. Deneye deneye zorla açıyorum.
Sebebi ne olabilir yardımcı olur musunuz ?

Sistem özellikleri:
B450M S2H
2x16 3600 Cl16 Ram
Rtx 5070
Samsun 860 Evo 500gb( sistem burada kurulu)
650w Gold Psu

SSDdir diye düşünüyorum, diğerleri bozuk olsa sistem açılmaz. Özellikle otomatik onarım diyorsa, windows bozulmuş.(corrupted)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En fazla sata güç ve sata disk kablosunu çıkar tak yap, çözülürse kablo hafif çıkmış/temassızlık olmuş. Çözülmezse, başka ssd ile dene derim. Şu iki kablo;

Ekler

• 51LzNU02VLL.webp
    51LzNU02VLL.webp
    27.6 KB · Hit: 11
  • 61ztgu-fJ2L._AC_UF1000,1000_QL80_.webp
    61ztgu-fJ2L._AC_UF1000,1000_QL80_.webp
    29.5 KB · Hit: 9
SSDdir diye düşünüyorum, diğerleri bozuk olsa sistem açılmaz. Özellikle otomatik onarım diyorsa, windows bozulmuş.(corrupted)

En fazla sata güç ve sata disk kablosunu çıkar tak yap, çözülürse kablo hafif çıkmış/temassızlık olmuş. Çözülmezse, başka ssd ile dene derim. Şu iki kablo;
Şu eğilen kablodan dolayı olabilir mi ? Windows yüklü ssd nin kablosu o.

Ekler

• 41355.webp
    41355.webp
    815.4 KB · Hit: 27
İki defa başıma geldi ikisinde de SSD değişimi ile sorun gitti.

İki defa başıma geldi ikisinde de SSD değişimi ile sorun gitti.
Ssd kolay kolay da bozulan bir şey değil, hatta samsung daha güvenilir diye m2 ye de 860evo ya kurdum sistemi. Şuanlık o ihtimali düşünmek istemiyorum :) önceden yoktu bu sorun.

Belli olmuyor maalesef. Farklı bir SSD elinde varsa ona win kur dene bir istersen.
Fotoğrafını attığım kabloların yerini değiştirdim şimdi o şekilde deneyeceğim, olmazsa m2 ssd ye kurabilirim. Hatta bad sector varsa tarama yapılarak anlaşılır.

Ssd kolay kolay da bozulan bir şey değil, hatta samsung daha güvenilir diye m2 ye de 860evo ya kurdum sistemi. Şuanlık o ihtimali düşünmek istemiyorum :) önceden yoktu bu sorun.
Olur, gösterdiğin kablo zaten neredeyse çıkmış😂 eğer bağlı olan oysa

Olur, gösterdiğin kablo zaten neredeyse çıkmış😂 eğer bağlı olan oysa.
Evet bağlı olan ssd nin kablosu o fakat şöyle vir durum var pc yi açtığımda olay görüntüleyicisinde WHEA Logger (olay 18) hatasını görüyorum. Buna da sebep olur mu ?

Bilgisayara son zamanda donanım eklediniz mi kulaklık mikradon wi-fi alıcı adaptör vb şeyler?
Klavye değişikliği yapmıştım.

Evet bağlı olan ssd nin kablosu o fakat şöyle vir durum var pc yi açtığımda olay görüntüleyicisinde WHEA Logger (olay 18) hatasını görüyorum. Buna da sebep olur mu ?

Klavye değişikliği yapmıştım.
Hocam ben önceki bilgisayarımda wi-fi adaptör yüzünden mavi ekran alıyordum şimdiki sistemimde mikrofon yüzünden mavi ekran alıyorum ara ara belki aygıtlar ile alakalı olabilir diye söyledim

Hocam ben önceki bilgisayarımda wi-fi adaptör yüzünden mavi ekran alıyordum şimdiki sistemimde mikrofon yüzünden mavi ekran alıyorum ara ara belki aygıtlar ile alakalı olabilir diye söyledim
Ekran kartı ve ram de değiştirdim önceliğim onlardı ama onlarında bu hataya sebebiyet vereceğini sanmıyorum.

Geri